Foto: pexels.com

Promijenila si se. To ne znači da si se predala. To znači da si naučila što ti godi. To znači da voliš sebe dovoljno.

atma.hr – 78
Vremenom primijetiš da si se nekako smirila. Stišala. Promijenila. Drugi možda ne primjećuju. Ti znaš.

Nosiš baletanke sve češće. Štikle ostavljaš za posebne prilike, rijetko za cjelodnevno nošenje. Naučila si odavno da lijepo i privlačno ne znači uvijek kratko ili usko, skupo ili brendirano, piše uspesnazena.com.

S mora se vraćaš mnogo manje preplanula nego ranije. Ne dopuštaš sebi da izgoriš trudeći se da što prije i što više pocrniš. Nosiš bikini ne razmišljajući o celulitu. Pa, sve ga žene imaju. Ne uvlačiš trbuh kad ustaješ s ležaljke i ideš prema moru. Što je tu je, uvlačila, ne uvlačila. Kome se ne sviđa, ne mora gledati.

Ne mučiš se više dijetama. Ne prejedaš se i ne gladuješ. Ne brojiš kalorije. Znaš što je zdravo i dobro za tebe i znaš da dok slušaš svoje tijelo slušat će i ono tebe.

Kupuješ mekanu dekicu, samo je tvoja, da se ogrneš dok čitaš sklupčana u fotelji. Pomučiš se da pronađeš Lady Gray čaj i praviš ritual od ispijanja te mirišljave ljepote dok čitaš ili gledaš film.

Ne čitaš do kraja knjige koje ti ne leže, ne mučiš se gledajući filmove samo zato što imaju dobru ocjenu. Ostaviš ih za neka druga vremena ili neku drugu tebe.

atma.hr – 39

Ne bacaš pare više na tisuću i jednu kremu. Znaš da ne pomaže. Imaš jednu, ali vrijednu, a efekt je ionako isti.

Tange ne nosiš ni pod razno. Ima li potrebe objašnjavati zašto?!

Na slavama i svečanostima te ne bole obrazi od osmijeha na silu. Nisi više ona koja uvijek animira društvo i koja uvijek prekida neugodnu tišinu.

Jesi se promijenila.

To ne znači da si se predala.

To znači da si naučila što ti godi.

To znači da voliš sebe dovoljno.

Dovoljno da imaš hrabrosti da napraviš razliku. Razliku između onoga što moraš i onoga što ti odgovara. A onoga što moraš je sve manje.

Sad je tvoje vrijeme …

uspesnazena.com

atma.hr – 78