Ako vječito sigurnost tražimo u vezama, ako vjeru polažemo u druge ljude, onda ćemo samo prikupljati dokaze kako zapravo i nije sigurno vjerovati zato što će nas ljudi uvijek iznevjeriti. Čak i onaj najvjerniji, najodaniji čovjek koji nas bezuvjetno voli može umrijeti prije nas i tako nas napustiti.

Razvijati hrabrost na održiv i zdrav način znači vjerovati u nešto više. Možda to u što vjerujete osjećate izvan sebe, nazivate to Bogom, Buddhom, Alahom ili Majkom Gajom. Možda to ne osjećate izvana nego u nutrini gdje vjerujete svom najvišem jastvu – glasu unutarnjeg svjetla-vodiča.

Ako ne vjerujete u silu-vodilju – bez obzira na njeno podrijetlo – koje vam pomaže da ostanete usklađeni sa svrhom, onda kognitivni um smatra da mora sve kontrolirati te tako čvrsto steže sigurnosnu prečku. I neće opustiti stisak sve dok ne dobije dokaze da je stanje sigurno. Iako je okruživanje osobama koje nam mogu pomoći neophodan dio svake preobrazbe, istinska i trajna hrabrost proistječe iz vjerovanja u nešto čvršće i pouzdanije od ikojeg ljudskog bića.

Lijek za strah, dr. Lisa Rankin

Responsive text-61
Prethodna objavaKako prepoznati pravi med?
Slijedeća objava1.12. do 25.12. – Venera u Strijelcu: Ljubav, uživanja, druženja i putovanja!
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.