atma.hr – 52
REGRESOTERAPIJA – Iscjeljenje u prošlom životu

By Zrinka Jančić

“Bio je to jedan stari, lučki grad na obali Mediterana, sagrađen od kamena i opasan zidovima. Vidim se, hodam po vrhu tih zidova, spretno skačem s jednog na drugi krov. Ja sam zapravo mačka. Osjećam se slobodno i ponosno. Volim istraživati razne kutke, zaviriti u kuće i podrume, promatrati s visine. Jednoga dana, bez ikakvog razloga napala me grupa starijih dječaka na ulici. Istukli su me i iscipelarili. Osjećam bol i zbunjenost. U trenutku smrti pomišljam kako se u idućem životu želim roditi kao čovjek koji štiti mačke.”

Ovo je jedna od zanimljivih priča iz regresije u prošle živote. Klijentica je, naravno, u ovom životu velika ljubiteljica mačaka te se aktivno bavi udomljavanjem i spašavanjem napuštenih životinja. Na Tajlandu, koji je pretežno Budistička zemlja, postoji poslovica da svaki čovjek u životu treba odgojiti bar jednu životinju da postane čovjek. Kućni ljubimac se tako navikava živjeti u kući, suzbija se instinkt za lovom jer dobiva gotovu hranu u zdjelicu. Spava sa svojim vlasnikom u krevetu… U trenutku smrti kućni ljubimac zbog straha pomišlja na svog gazdu i tako postiže rođenje u ljudskom tijelu. Čovjek se smatra najvrjednijom inkarnacijom zato što, za razliku od mačke, u trenutku smrti može pomisliti na nešto apstraktno, kao što je Bog ili nirvana. Tako evoluira iz ljudskog oblika u viši oblik svijesti.

Karmu izazivaju s jedne strane stresni događaji, kao primjerice nagla smrt, ali i navike koje stječemo u životu. Ako je netko u tri života pasivno reagirao na probleme, nedovoljno se borio da promijeni svoju situaciju ili je možda čak realno bio zarobljen, sigurno neće u sljedećem životu biti proaktivan. Iz navike će se i dalje ponašati pasivno i osjećati se zarobljeno. U regresijskoj terapiji nam je vrlo važno osvještavanje ovih obrazaca, kako bi ih manje projicirali na sadašnji život. Ono što zovemo karakterom, zapravo je zbir karmičkih navika iz naših prošlih života.

“Nalazim se u prekrasnoj kući, mislim u Engleskoj. Prolazim sobama s visokim stropom, obloženih drvetom. Sa zidova me gledaju starinske slike s licima mojih predaka. Svi su bili neke važne osobe. Gledam si ruke i noge i vidim da sam muškarac u dobro krojenom odijelu. Na prstu imam zlatni pečatnjak s grbom moje obitelji. Osjećam se jako važan, ali to mi je normalno. Mislim da sam odgojen s određenim očekivanjima za moj život pa sam se na to navikao. Bavim se nekim poslom za javno dobro. Mislim da sjedim u parlamentu i nešto zastupam. Osjećam se dobro u toj ulozi i puno razmišljam o dobrobiti za sve ljude.”

Klijentica koja je ispričala ovu priču rođena je u malom hrvatskom selu. Kad je napunila 6 godina, bilo je to za vrijeme Tita, rekla je svojim roditeljima: “U koju školu ja moram ići da postanem Tito?”. Njezina tri bivša života prije ovoga bila su na visokim političkim i plemićkim položajima u Europi. Kao djevojčica je vrlo lako savladala strane jezike Engleski, Francuski i Njemački. Obožavala je umjetnost, povijest i fine stvari. Znala je da želi studirati u inozemstvu i s 24 godine je već bila na visokom poslovnom i političkom položaju. Kako je rekla: “Jednostavno sam znala kako sve te stvari funkcioniraju. Što moram reći, koga pitati, što se očekuje, na koji način komunicirati s ljudima i ustanovama.”

Ona nije bila iz obitelji koja ju je to mogla naučiti, koja je imala sustav vrijednosti i interesa gdje je to mogla upiti. Karmička navika ju je jednostavno vukla prema iskustvu i osjećaju koje je imala od prije i to je doprinijelo njezinom poslovnom uspjehu u ovom životu. Jedan od terapijskih ciljeva regresije je povezati se s pozitivnim iskustvima i sposobnostima koje smo imali u bivšem životu. Kad uđemo u osjećaj tog iskustva u seansi, on ostaje trajno dijelom naše osobnosti iz kojeg možemo kasnije djelovati u praktičnim životnim situacijama.

“Mislim da je neki srednji vijek. Sve je blatno, sivo i prljavo. Nalazim se na ulici u nekom manjem gradu. Mršava sam, obučena u neke dronjke. Mislim da sam mlad dečko, možda oko 18 godina. Osjećam da sam siroče. Nemam nikoga. Prosim na ulici i pokušavam naći neki posao da nešto zaradim. Ne ide mi baš najbolje. Prolazim tržnicom i zaletim se uz štand s kruhom i kradem jedan kruh. Trčim daleko dok se oni koji trče za mnom ne umore. Odlučim otići iz grada negdje drugdje. Ne znam gdje. Hodam preko livada i šuma. Nigdje nema nikoga. Pojeo sam kruh. Sve sam umorniji. Sjeo sam ispod nekog stabla i naslonio se. Umoran sam i gladan. Umirem od gladi. Razmišljam u trenutku smrti kako sam pogriješio što sam otišao iz onog grada.”

Klijentica u ovom životu nikuda iz kuće ne izlazi bez sendviča u torbi koji nikad ne pojede. U kasnim tridesetima još uvijek živi s roditeljima jer se boji osamostaliti. Dobiva panični napad tjeskobe kad pomisli na samostalan život. Osjećaj iz prošlog života da ju je kriva procjena dovela do smrti prenio se u sadašnji život i blokirao njezin život na mnogo razina. Regresija je pomogla klijentici da razriješi mučne karmičke osjećaje i počne živjeti u sadašnjem trenutku te da se otvori svim mogućnostima koje sadašnji život pruža.

Regresoterapija je zanimljiva i korisna terapijska metoda koja može u kratkom vremenu iscijeliti kronične psihičke tegobe. Čak i ako nemamo velikih problema, interesantno je istražiti našu podsvijest i otkriti koji dijelovi našeg karaktera su nastali u kojem od prošlih života i tako obogatiti naš duhovni svijet i samospoznaju.

Regresoterapiju možete naučiti na seminaru 05. i 06. 12. 2015. koji se održava u hotelu Antunović u Zagrebu. Prijave i dodatne informacije na www.regresija-hipnoza.com

Nagradna igra – besplatna kotizacija seminara Regresoterapije

2015-11-01-13.30.54Jednom sretnom dobitniku poklanjamo besplatnu kotizaciju na seminar Regresoterapije u Zagrebu, koji će se održati u Hotelu Antunović 05. i 06. 12.2015.

Seminar vodi naša istaknuta terapeutkinja, Zrinka Jančić, koja se preko 20 godina bavi duhovnim istraživanjem, posebno regresoterapijom i hipnoterapijom.

Detaljnije informacije o seminaru, kao i prijavu na isti, možete dobiti na www.regresija-hipnoza.com ili kontaktirati Irenu Sršan na broj telefona 098/9667-729 ili mail [email protected].

Nagradno pitanje: Opišite zašto bi voljeli prisustvovati seminaru Regresoterapije?

Svoje odgovore šaljite u inbox na Facebook stranici Zrinka Jančić Life Coaching (https://www.facebook.com/ZrinkaJancicCoaching/) do utorka 01.12. u 12h, kada će biti izvučen jedan sretan dobitnik.

atma.hr – 52
atma.hr – 52