Foto: pixabay.com

Merkur je retrogradan 2019. tri puta:

  • 5. ožujka – 28. ožujka 2019. (u znaku Riba)
  • 8. srpnja (u znaku Lava) – 1. kolovoza 2019. (u znaku Raka)
  • 31. listopada – 20. studenog 2019. (u znaku Škorpiona)

atma.hr – 78
Kada se Merkur tranzitno kreće retrogradno, sve se stvari događaju na pogrešan način. Neke stvari na koje se utječe uključuju gotovo sve što je povezano s dostavljanjem nečega od točke A do točke B.

Bilo da se radi o pošti, telefonskom pozivu nekome, prijevozu, itd. Često i mi moramo ponoviti svoje korake i ponoviti izvornu stvar koju smo pokušali učiniti. To može biti jednostavno – ne možete nekoga nazvati na telefon, ili mu ne možete isporučiti pismo koje odlazi negdje drugdje i mora se ponovno dostaviti.

Prilikom kupnje, nešto se može previdjeti i morate se vratiti u trgovinu, zamijeniti ili vratiti proizvod. Transakcija često nije potpuna ili zadovoljavajuća prvi put i prilagođava se drugi put.

Ovo može biti vrlo frustrirajuće jer utječe na različite aspekte vašeg života i vi osjećate kao da gubite vrijeme radeći istu stvar dva puta kako bi ispala onako kako treba.

atma.hr – 39

Oni koji imaju jak Merkur u svojoj natalnoj karti će osjetiti učinke retrogradnog Merkura više nego itko drugi. Merkur također vlada našim razmišljanjem i stoga razmišljanje o našim odlukama koje donesemo dok je Merkur retrogradan, možemo kasnije potpuno promijeniti.

Kao da postoji problem u procesu razmišljanja koji ometa normalan tijek misli i utječe na naše razmišljanje tih nekoliko tjedana, a onda se sve vraća u normalu i možemo biti prilično iznenađeni nekim od odluka za koje smo shvatili da su neprikladne ili ne rade za naše najbolje interese.

Nije najbolje vrijeme da se prijavite za posao ili započnete novi posao, novi tečaj, krenete na taj put, započnete novi odnos, izgradite kuću, kupite automobil, napišete tu knjigu, uđete u to natjecanje jer će se često događati da trebate mijenjati pristup ili sve raditi iznova, bez zajamčenog ispravnog rezultata s čime ćete se morati nositi kasnije.

Najbolje je odgoditi sve što je od važnosti u vašem životu sve do nakon retrogradne faze Merkura, koja obično traje otprilike tri do četiri tjedna.

atma.hr – 77

Merkur ima vladavinu nad stvarima kao što su poštanski uredi, pisma, računala, telefoni, faks, prijevoz svih vrsta, komunikacija u mnogim oblicima i imat će utjecaja na sve što utječe da ti procesi teku glatko.

Kada naručujemo neku robu, često se događa da nema dovoljne količine da se narudžba u potpunosti ispuni i onda se popuni samo djelomična narudžba, a ostatak se otprema kasnije. Neke stavke mogu biti zamijenjene ili se moraju zamijeniti jer nisu ono što se očekivalo ili naručilo.

Ponekad promijenimo mišljenje o tome što smo naručili, jer nismo sigurni što želimo.

Transakcije će možda biti potrebno ponovno prikazati u banci, iznova ih poslati, izmijeniti na neki način ili vratiti stavku koja je unaprijed plaćena i nije dostavljena ili nije dostupna u tom trenutku. Pisma zalutaju, stvari se šalju pogrešnoj osobi i javlja se opće miješanje informacija.

atma.hr – 78
Nesporazumi se također događaju jer se informacije prenose na pogrešan način ili na neki način izobličuju ili odgađaju kako bi izazvale zabunu.

Vrijeme je obično bitno i to je upravo ono nad čim nemamo kontrolu. Možemo propustiti avione, vlakove ili autobus i doći kasno.

Sve to samo zato što se Merkur nekoliko tjedana kreće retrogradno. Na kraju krajeva, kao u svim stvarima, život se vraća u normalu nakon što Merkur nastavi s izravnim kretanjem. Ako trebate preseliti u jednom od tih razdoblja, nove prostorije možda neće biti onakve kakvim ste se nadali ili možda nećete provesti dugo vremena tamo. Također, stvari mogu ostati neraspakirane i ostati takve sve dok se ne preselite sljedeći put!

Broj izvornih stanara također se može promijeniti u neko vrijeme vašeg boravka. Ako ste se uselili kod vašeg brata i sestre, jedan od njih može napustiti tu adresu prije nego vi i drugi brat ili sestra to učinite.

ATMA – Pripremila: Suzana Dulčić

atma.hr – 78
POVEZANI TEKSTOVI

2 KOMENTARA

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here