Foto: pixabay.com

Siječanj je početak nove godine, mjesec praznika i slavlja, a evo što su zajedničke crte osoba rođenih u prvom mjesecu!

atma.hr – 78
Samostalnost

“Siječanjske bebe” smatraju se starmalim, odnosno ozbiljnije su i odgovornije osobe, čak i u djetinjstvu. Kasnije u životu, osobe rođene u siječnju ističu se kao rođene vođe i preuzimaju mnogo odgovornosti, čak i kada nije direktno njihova!

To je dijelom rezultat urođenog samopouzdanja (i mrvice tvrdoglavosti), ali i činjenice da im je ponekad teško vjerovati drugima, zbog čega odgovornost za završavanje neke obaveze ili zadatka preuzimaju na sebe. Imaju visoke standarde u svakom smislu!

Kreativnost

Osobe rođene u siječnju imaju izražen smisao za humor, koji nekada skreće i u sarkazam. Odlično će vam odgovoriti čak i na najgluplje pitanje, jer vjeruju da mogu pomoći i smatraju da nije sramota ne znati nešto.

Kreativno pristupaju rješavanju problema i lukavi su, ali na pozitivan način. Pazite ih se kada im je dosadno, tada su spremni na potpuno luckaste stvari!

atma.hr – 39

Dobro raspoloženje

Brojna istraživanja pokazala su da su osobe rođene u siječnju manje podložne “prazničnoj” ili sezonskoj depresiji. I općenito, siječanjska djeca su manje nervozna, čak i kao odrasle osobe.

Kada je u pitanju zdravlje, trebali bi paziti na povišen rizik od dijabetesa tipa 2, jer su neka istraživanja pokazala da je povećan rizik u sprezi s manjkom sunčeve svjetlosti tijekom posljednjih mjeseci trudnoće, što je uobičajeno kod “zimskih” trudnoća i beba.

Ljubav

Da, osobe rođene u siječnju je svakako osjećaju i vole je pokazivati. Ali ne i pretjerano razgovarati o njoj ili o osjećajima. Ako ste u vezi s osobom rođenom u siječnju, pokazat će vam da vas voli, radije nego da o tome diskutira ili to priznaje.

Pošto siječanj obuhvaća i Jarce i Vodenjake, ovisno o datumu rođenja, možda je vaš partner malo tvrdoglav. Vodenjaci su, smatraju astrolozi, više u dodiru sa svojim osjećajima i radije o njima pričaju.

atma.hr – 78
Češće su ljevoruki – ako su dječaci!

Studija sprovedena u Beču je pokazala da dječaci rođeni u studenom, prosincu i siječnju, imaju veće šanse da budu ljevoruki.

S druge strane, djevojčice rođene u tim mjesecima nemaju veće šanse da budu ljevoruke.

aura.ba

49 HEMP RUKSACI