Monah iz poznatog pravoslavnog manastira Borovsky daje praktične savjete kako održati savršeno zdravlje, a riječ je o nekoliko namirnica koje mnogi već imaju u kući!

atma.hr – 52
21. je stoljeće, tehnologija napreduje, fizički smo sebi maksimalno olakšali život, izmislili umjetnu inteligenciju, istražuje se Svemir… Međutim, živimo i u vremenu u kojem hara sve više teških bolesti. Kako je to moguće? Postoji toliko lijekova, a mi u biti sebi nismo uspjeli značajnije pomoći.

Svjedoci smo i sve većeg broja alternativnih načina liječenja. Čini se da se i svijet ponešto produhovio, pa sve češće nailazimo na ideje da pravilnim primjenama raznih tehnika i pozitivnim razmišljanjem možemo spriječiti probleme i bolesti da prodru u naš život. Međutim, i dalje bolesti haraju svijetom i nanose nam toliko muka.

Ovdje ćemo pisati o receptima za koje mnogi tvrde da mogu spriječiti uzroke mnogih bolesti – pa i onih najtežih. Ono što u ovoj priči zapanjuje, je njegova jednostavnost. Neće vam trebati tisuće eura, daleka putovanja i posjete različitih iscjeliteljima, kao ni sobe u moderno opremljenim bolnicama.

Naime, izvor koji je želio ostati anoniman, podijelio je novinarima svoje iskustvo, do kojeg je došao u Rusiji.

Riječ je o čovjeku koji je inženjer, a živi i radi u Moskvi već deset godina. On je posjetio poznati ruski Borovsky manastir i porazgovarao s monahom koji je mnogima pomogao svojim savjetima i receptima za zdrav život. Monah mu je dao praktične savjete kako održati savršeno zdravlje, a ovaj je potom sve to provjerio.

Riječ je o nekoliko namirnica koje mnogi već imaju u kući, a za koje nismo ni svjesni koliko su zapravo ljekovite.

Lista i recepti izgledaju ovako:

atma.hr – 52
1) Soda bikarbona

Jednom dnevno treba razmutiti jednu ravnu žličicu sode bikarbone u čašu vode i popiti.

Za početak nije loše krenuti s manjom dozom, s pola žličice.

Ovo bi najbolje bilo raditi uvečer.

2) Hidrogen peroksid 3%

Tri do pet kapi ove tvari treba razmutiti u jednu čašu vode i popiti.

To je najbolje raditi ujutro.

Dr. Dragana Cvejić – kako koristit hidrogen peroksid:

Treba vam: 1 šprica, 3% rastvor hidrogena, neklorirana ili destilirana voda.

Prvi dan: 1 dcl vode i 1 kap hidrogena – popiti prije doručka sat vremena, prije ručka i prije večere.

Drugi dan: 1 dcl vode i 2 kapi hidrogena – pijenje isto sat vremena prije obroka.

Tako do 10.-og dana kada se u 1dcl vode stavlja 10 kapi, a pijenje također sat vremena uvijek prije jela.

Sutradan idete unazad na 1 dcl vode i 9 kapi hidrogena i isto pijete prije svakog obroka sat vremena. Pa 8 kapi i tako dok ne stignete ponovo do 1 kapi. Tada napraviti pauzu od 21 dana pa sve isto ponoviti, pa opet pauza i treći put kad ponovite, završili ste kuru.

Za ispiranje nosa u 1 dcl vode staviti 5-7 kapi hidrogena i ispirati obje nosnice 2x tjedno, a u uši ukapati po 5 kapi čistog hidrogena. Ovako za nos i uši sasvim je dovoljno svakog tjedna po jednom ujutro i uvečer.

atma.hr – 52
3) Zeleni čaj

Jednu šalicu ovog čaja, koji je proglašen za najzdraviji čaj na svijetu, treba popiti svakog dana.

4) Bijeli luk

Iako ga mnogi ne vole i izbjegavaju zbog jakog mirisa, dobro je poznato da je on prirodni penicilin.

Dovoljan je jedan režanj, koji treba isjeckati na sitne kockice i ostaviti par minuta da se prosuši.

Kako bi se izbjegao neprijatan miris, ovako pripremljen luk se može umiješati u čašu jogurta ili kiselog mlijeka. Rusi ga piju s vodom.

5) Voda pH vrijednosti 7,42-8

O vodi se ne mora puno pričati, jasno je svima koliko je zdrava. Međutim, naglasak se ovdje stavlja na slijedeći parametar – pH vrijednost.

Idealna pH vrijednost vode koju konzumirate treba biti 7,42, ali može ići do 8. Naime, baš takva pH vrijednost je bazna, što je važno, kako se u organizmu ne bi stvarala kisela sredina, koja pogoduje razvoju malignih stanica.

medicinski medij hrana koja mijenja zivot

Istraživanja dr. Ivana Pavloviča Neumivakina

Budući da je znanstvenik, naš izvor je sve ovo prihvatio s određenom dozom skepse, i odlučio je malo se pozabaviti znanstvenim gledištima.

Istražujući, došao je do čuvenog doktora Ivana Pavloviča Neumivakina, doktora medicinskih znanosti, profesora, prvaka ruske medicine u astronautici, koji je osnovao prvu bolnicu na ruskom svemirskom brodu.

I, što je najvažnije ovdje – onaj koji je razvio svoj sistem liječenja vodom i sodom. Budući da je bio zadužen za zdravlje astronauta prilikom njihovog odlaska u Svemir, morao je pobrinuti se za to da njihovo zdravlje bude u savršenom redu.

Istražujući rad doktora Neumivakina, izvor je ostao zapanjen kada je došao do saznanja da proslavljeni ruski doktor govori o istim onim receptima do kojih je došao u razgovoru sa monahom. I ne samo da govori o njima, nego je znanstveno dokazao da su djelotvorni!

Na YouTube-u se može naći dosta dokumentarnih filmova doktora Neumivakina, u kojima on detaljno analizira blagodati hidrogena i sode bikarbone.

On navodi mnoge primjere i studije kojima pokazuje koliko su ove supstance zaista čudotvorne.

Doktor detaljno objašnjava kemijske karakteristike ovih tvari, kako one djeluju na organizam i kako ga liječe.

Naš izvor i njegova obitelj koriste ove recepte svakodnevno već godinu dana. Njegova kćer kaže da im je imunitet svima drastično ojačao.

“Mi smo svi zdravi, imunitet nam je sjajan. Recimo, prošle zime, kad je bio najveći problem oko virusa, prosinac, siječanj… Tjedan dana sam bila u okruženju ljudi koji koji su bili jako bolesni i mislila sam da sam gotova! Da šanse nema da me ne zakači… Međutim, ništa! Apsolutno ništa”, navodi ona.

putdozdravlja.net / webtribune