„S lisicama uvijek lukavo Marina“. –  Jednom mi je jedan jako mudar čovjek rekao ovo.

Cijelog života sam živjela u uvjerenju kako čovjek može s ljudima biti iskren, no kako biti iskren s neiskrenim ljudima? Nikako. Ne ide.

Kao prvo ne zanima manipulatora istina, niti ju on može niti želi podnijeti.

Ako ju i čuje, on će ju dobro upotrijebiti protiv Vas, u onom trenutku kad će to njemu odgovarati. Naravno, prilagoditi će ju upravo onako kako njemu odgovara i uvijek kako bi opravdao sebe.

Do tada će biti dobar i drag, sve što od njega čujete je uvijek divno i krasno.

Neće on sebi dopustiti da imate nešto protiv njega. Iz razloga jer uvijek nešto igra, lukavo poput lisice. U lice predivno sve, a u leđa nož.

atma.hr – 52
U privatnom životu se čovjek može maknuti od njih, no što je s manipulatorima na poslu? Od njih čovjek ne može pobjeći, osim ako ne promijeni posao.

I tako ih susreće svaki dan i što učiniti? Igrati lukavo isto kao i oni.

Tužno zvuči, znam, ali iskustvo me naučilo da je to tako. Zašto? Zato jer oni uvijek glumataju nešto, uvijek moraju biti najbolji, nikada oni nisu imali namjeru povrijediti vas.

Ta, vi ste ludi. Je li? Vidite li kako to ide?

Provokacija do u nedogled, naravno, uvijek u rukavicama i onda, ako to u Vama izazove reakciju, a većinom i hoće, e pa lijepog aduta su oni sebi spremili u rukav.

Da, aduta i neće prezati pred tim da ga izvade van kad god se osjete ugroženim kako bi opravdali sebe.

Onda Vi i ispadate „ludi, bezobrazni, nekolegijalni“ jer ste sebi dopustili ispad, a oni su drek upakirali s najboljom mašnom i servirali vam ga na stol. Nažalost.

Većina ljudi obitava na nižim energijama, tako da neće niti primijetiti da je to drek, vidjeti će samo mašnicu i lijepo upakirani omot.

Zato jedino što čovjek može, ako je već okružen takvim ljudima je biti lukav poput lisice.

Baš poput njih.

© Marina Knüsel, healing terapeut
Facebook grupa – 
Za empate, duhovnjake i sve vrste svjetlosnih ratnika

atma.hr – 52