Joaquin Phoenix nije osoba koja samo govori o zločinima industrijskog uzgoja životinja – on je taj koji i aktivno radi na tome! Samo nekoliko sati nakon nezaboravnog govora na dodjeli Oscara, zvijezda filma “Joker”, spasio je kravu i tele iz užasnih uvjeta! Krava Liberty i njeno tele Indigo su peti par koji je spašen iz klaonice, a sada će živjeti u skloništu za životinje organizacije Farm Sanctuary.

atma.hr – 78
Samo dan nakon svog nezaboravnog govora na dodjeli nagrada Oscar, glumac i vegan Joaquin Phoenix pomogao je spasiti kravu i njeno tele iz klaonice!

Dobitnik nagrade Akademije nije samo govorio o zločinima industrijskog uzgoja životinja tijekom svog govora na dodjeli nagrada. Samo nekoliko sati kasnije, zvijezda filma “Joker”, spasio je kravu i tele iz tih užasnih uvjeta.

Shaun Monson, redatelj dokumentarnog filma “Earthlings” snimio je spasitelja. Spašavanje nije bilo planirano, objavila je američka organizacija za zaštitu životinja Farm Sanctuary, gdje krave sada žive.

Phoenix je posjetio Manning Beef, klaonicu u Južnoj Kaliforniji, tijekom turneje koju je organizirala LA Animal Save. Spasilačka skupina održava mirne prosvjede na kojima Phoenix često prisustvuje. Generalni direktor klaonice Anthony Di Maria pokazao je Phoenixu kravu koja je upravo dobila tele.

Oni su peti par koji je spašen iz postrojenja smrti.

Životinje, koje je Phoenix nazvao Liberty i Indigo, sada će živjeti u skloništu za životinje organizacije Farm Sanctuary, u Actonu u Kaliforniji.

atma.hr – 39

Spašavanje iz klaonice

“Nikad nisam mislio da ću naći prijatelja u klaonici, ali kad sam sreo Anthonyja i i kada sam mu otvorio srce, shvatio sam da imamo više zajedničkih stvari nego razlika. Bez njegovog dobrog djela, Liberty i njezino tele, Indigo, dočekali bi užasnu smrt”, rekao je Phoenix u izjavi.

„Iako ćemo se i dalje boriti za oslobađanje svih životinja koje pate u tim okrutnim sustavima, moramo napraviti stanku da priznamo i proslavimo pobjede, kao i ljude koji su pomogli da se sve to ostvari.

U mirnim prosvjedima sudjelovali su Shaun Monson, Amy Jean Davis i čitava zajednica LA Animal i pretvorili ih u djelotvorno, diplomatsko zalaganje za one koji nemaju glas. Kao rezultat toga, Liberty i Indigo nikada neće doživjeti okrutnost ili grubi dodir ruke. Nadam se da ćemo se, dok gledamo bebu Indigo kako odrasta sa svojom majkom Liberty u Farm Sanctuaryu, uvijek sjećati kako se prijateljstvo može uspostaviti na najneočekivanijim mjestima – i bez obzira na naše razlike, dobrota i suosjećanje bi trebali vladati svugdje oko nas.”

Tijekom svog govora na dodjeli nagrada Oscar, Joaquin Phoenix govorio je o čovjekovom odvajanju od prirodnog svijeta. Kao primjer je naveo mliječnu industriju:

atma.hr – 75
“Mislim da smo postali jako nepovezani s prirodnim svijetom”, rekao je.

“Osjećamo da imamo pravo da umjetno oplođujemo krave, a kad ona dobije mladunče, ukrademo ga, iako je njen plač i tjeskoba itekako vidljiva. A onda joj uzmemo mlijeko namijenjeno teletu i stavimo ga u svoju kavu i žitarice.”

ATMA – Pripremila: Suzana Dulčić/livekindly.co

Foto: YouTube screenshot

51 VEGAN 100%

VEGAN 100%

Vegan100

Knjiga za sve one koji žele jednostavne i prije svega ukusne recepte

Bez obzira jeste li početnik, želite samo isprobati veganstvo ili ste vegan u potrazi za novim, gurmanskim receptima ova će vas knjiga oduševiti.

Više od sto recepata u ovoj knjizi koja pršti bojama i okusima posvećeno je uživanju u hrani. Od osnovnih recepata za biljna „mlijeka„ preko jela za doručak, ručak ili lagani obrok do juha, užina, burgera i božanstvenih slastica i napitaka Gaz Oakley, profesionalni chef donosi ono najbolje u veganskoj kuhinji.

Cijena: 149 kn - Kupi ovdje