Foto: pixabay.com

Nikada ne razmišljajte o koristima koje ćete dobiti iz svojih dobrih djela. Jednostavno radite dobro – ne razmišljajući o nagradama. U novu godinu krenimo s čistim mislima, lijepim osjećajima i dobrim djelima i svjetla budućnost je tu jer ju stvaramo SADA.

atma.hr – 78
Godišnji ciklus određen je Zakonom Karme na način da je karma raspoređena ne tako da dođe odjednom, već je raspoređena tijekom cijele godine. Svakoga mjeseca dobivate određenu količinu karme. Ovako možete potrošiti svoju prošlu karmu postepeno, godinu za godinom, mjesec za mjesecom.

Da nam je dana prilika odjednom odraditi cjelokupnu svoju karmu, svu negativnu energiju sakupljenu u našim prethodnim životima, to ne bismo mogli podnijeti. Naša bi tijela momentalno izgorjela u dijelovima.

Zbog toga Zakon Karme djeluje na način da se u svakome trenutku našega života možemo suočiti s točno određenim iznosom negativne energije prošlosti i s kojom smo se  u stanju nositi. I iz toga se razloga zahtijeva naše prepuštanje Zakonu ovoga Univerzuma i ponizno čekanje vraćanja karmičke energije koju smo stvorili i koja nam je raspodijeljena u ciklusima koje treba iscrpsti.

Nova se godina sa stajališta mogućnosti može smatrati početkom rada s još jednim slojem naše energije iz prošlosti. Sa svakom uspješnom godinom umanjujemo našu prethodnu karmu  dostižući novu razinu svjesnosti. Kada ne bi bilo nove karme koju neumorno stvaramo, nekoliko bi godina bilo dovoljno za otplatu velikoga dijela naše stare karme. Ne raspolažu svi od nas pametno sa svojom Božanskom energijom kao ni vremenom tekuće inkarnacije.

Stoga je za većinu od nas ona količina negativne energije koju odrađujemo kroz patnje, bolesti i tuge nadomještena odmah novom karmu što je konstantno stvaramo krivim djelima i pogrešnim odabirima u našim životima.

atma.hr – 39

I da nije Božanske milosti, bila bi nam u potpunosti oduzeta mogućnost bilo kakvoga napredovanja zbog ogromne karme što ju mnogi od nas u svojim životima stvaraju.

Zahvaljujući Božanskom milosrđu ova nam se karma ne vraća odmah, već čeka povoljnu priliku kada ćemo biti sposobni suočiti se s negativnom energijom svoje prošlosti i ne samo podnositi svoj karmički teret, već započeti promišljati zbog čega se istodobno tako puno neprilika spušta na nas. Na ovaj su način mnogi od nas sposobni spoznati da postoji Univerzalni Zakon te se usmjeriti na ispunjavanje tog  Zakona.

Mnogi  ljudi ne shvaćaju  svoje obveze koje su preuzeli dok su bili u suptilnijem tijelu, na razini svoje duše. Stoga kada upadnete u životne poteškoće koje vas snažno uznemiruju i koje su nadmoćnije od vas – razmislite, razgovarajte sa svojim Višim Ja, pitajte za savjet. No, čineći dobra djela u ovom životu možete ublažiti teret koji ste donijeli sa sobom u ovaj život. Tako djeluje Zakon karme.

Oni koji ignoriraju Zakon karme i nastavljaju živjeti na način „ Baš me briga što će se dogoditi dok odem“ prizivaju u svoj život posljedice takvog razmišljanja. Koliko bi se nesreća, patnji i problema moglo izbjeći kada bi razmišljali o posljedicama ne samo svojih djela već isto tako misli i osjećaja.  Svatko bi trebao biti svjestan svog djelovanja jer pred Bogom nema tajni, a sve naše misli, riječi i djela zabilježene su u kronici Akaše.

Bilo bi jako dobro kada bi mogli imati osjećaj prisutnosti nevidljivog svjedoka (anđela čuvara npr.)  pored nas koji promatra svako vaše djelo i svaki pokret vaše duše. Tada bi mogli odgovornije se ponašati prema izborima koje činimo. Svaki puta kada činimo izbore trebali bi razmisliti o motivima zbog kojih nešto činimo.

Ako radimo sve samo za svoju osobnu dobit ne gledajući  dobrobit cjeline, tada je riječ o krivom odabiru koji povećava karmički teret.

atma.hr – 78
No ako smo u svojem izboru vođeni motivom činjenja nečeg  dobrog za druge ljude, ostala živa bića, tada, čak i ako nam se čini da će  nam naš izbor prouzročiti možda kakvu štetu i da nije vrijedno po bilo kojem ljudskome zakonu i s gledišta uobičajene ljudske logike – ne uzrujavajte se.

S gledišta Božanske logike napravili  smo ispravan odabir koji će nam neizbježno donijeti olakšanje karmičkog tereta. Gubimo malo, ali dobivamo mnogo. Nikada ne razmišljajte  o koristima koje ćete dobiti iz svojih dobrih djela. Jednostavno radite dobro ne razmišljajući o nagradama.

U novu godinu krenimo sa čistim mislima, lijepim osjećajima i dobrim djelima i svjetla budućnost je tu jer ju stvaramo sada.

magicus.info

32 OSTVARI SVOJE NEOGRANIČENE SPOSOBNOSTI

banner ostvari svoje