Art: Cameron Gray / ParableVisions.com

Zbog čega je jedna osoba sretna i puna energije, a druga bolesna i depresivna? Zašto je netko miljenik sudbine, a netko ne? Istražujući vezu između čovjekovog pogleda na svijet i situacija u koje ga život stavlja, Lazarev je došao do mnoštva iznenađujućih otkrića i vjeruje da u njima leži ključ zdravog i sretnog života.

atma.hr – 52
Ruski psiholog, filozof, iscjelitelj i parapsiholog Sergej Nikolajevič Lazarev potpisuje jednu od najpopularnijih knjiga posljednjih godina pod nazivom “Dijagnostika karme”.

Naime, Lazarev vjeruje da bolest može nastati kao posljedica karme, koja je tu da vas nešto nauči. Temelj njegovog rada je pouka da morate razumjeti svoj spiritualni put ako želite odgovore na teška životna pitanja.

Zbog čega je jedna osoba sretna i puna energije, a druga bolesna i depresivna? Zašto je netko miljenik sudbine, a netko ne? Ili što bi naši stari rekli, zbog čega je život nekome majka, a nekome “zla maćeha”?

U čemu je zapravo tajna zdravlja i sretnog života?

Istražujući vezu između čovjekovog pogleda na svijet i situacija u koje ga život stavlja, Lazarev je došao do mnoštva iznenađujućih otkrića i vjeruje da u njima leži ključ zdravog i sretnog života:

1. Moguće je promijeniti situaciju u kojoj se nalazite, ako promijenite sebe. Prvo što trebate učiniti – odustanite od želje da kontrolirate situaciju. Ono što će vam donijeti najviše dobra je da tu situaciju dobro razumijete.

atma.hr – 52
2. Lazarev priznaje da ranije nije razumio zbog čega postoji nepisano pravilo da, na primjer, kada se ruča, ne treba gledati televiziju, čitati knjigu i slično. Vremenom je shvatio da tijekom jela informacije slobodno odlaze u nesvjesno pa sve o čemu tada razmišljate ili raspravljate odlazi direktno do duše i zagađuje je. A koliko ste se samo puta svađali za ručkom?

3. Svaka bolest potječe iz razvoja agresije u duši.

4. Želite da vam dam savjet kako da budete zdravi i živite dugo? Nikad se ne žalite nikome ni na što. Ni sudbini, ni Bogu, ni o prošlosti, ni ljudima, ni o ljudima.

Svaka rečenica koju izgovorite o nekome može biti potencijalni program za uništenje te osobe. Zato dobro pazite što pričate. Što se tiče kukanja, zapamtite sljedeće: Stanica u tijelu ne može se požaliti organu da joj nešto ne odgovara ili joj nije po volji. Ne može, jer bi to bila dezintegracija tijela, a takva stanica biva odbačena, jer se prepoznaje kao “bolesna”.

5. U svakodnevnom životu često dozvoljavamo sebi da pričamo loše o ljudima, o sebi, o sudbini. Takva navika, vjerovali ili ne, nevjerojatno uništava – zube!

6. Kad vas nečije ponašanje ili reakcija povrijedi, imajte u vidu da ste 99% vi tu osobu nesvjesno prvi uvrijedili.

7. Uvijek budite svjesni da sve što vas okružuje može u trenutku nestati – voljena osoba može vas izdati, ostaviti, uvrijediti, umrijeti. U tim trenucima osjećat ćete da ćete i sami umrijeti. Dio vas će možda zaista i umrijeti.

8. Bilo koji tretman koji ne uključuje i iscjeljenje duše neće vas iscijeliti u potpunosti.

9. Ako netko pokaže agresiju prema meni, to znači da i ja u sebi nosim sličan “program”. Kad ga uklonim iz svoje duše, agresivni napad odmah prestaje. Bilo koja vrsta agresije nemoguća je ako u sebi ne nosite nešto slično.

stil.kurir