Widget not in any sidebars

Sjena se odnosi na nesvjesni aspekt osobnosti s kojim se naše svjesno ja ne poistovjećuje. Sjena je, uglavnom ono negativno sa stajališta naše svijesti i u jyotishu je simbolizira Saturn.

Svatko nosi sjenu, a manje je utjelovljena u onih pojedinaca koji žive svjestan život.

Tamnija je i gušća kod onih koji su je nesvjesni, a to je velika većina.

Sjena je ono instinktivno i iracionalno u nama. To je naša sklonost psihičkim projekcijama u kojima pokazujemo inferiornost, a moralne nedostatke tražimo u drugima.

To su sve one stvari koje vidimo u drugima, ali ne želimo priznati da su u nama.

Sjena donosi ratove i povrede drugih pojedinaca, izaziva raspad braka. Pokazuje kako je ego iskrivljen, ali mi i dalje vjerujemo tom egu unatoč tome što takve procjene donose ratove i ekonomske padove.

Prešućujemo istinu jer nam je važnija sigurnost. Zato teško podnosimo Saturna, onoga koji nosi Sjenu, našu potisnutu stranu, koji iznosi na vidjelo sve ono što pričamo o drugima, a ustvari smo to mi sami.

Jasno, kada ugledamo viđeno, u svakoj karti olako prelazimo preko problema i tražimo ga uvijek u drugima ili svijetu.

Kad je kršćanstvo pokušalo potisnuti simbole i nesvjesno, nastala je alkemija.

Kada je znanost htjela potisnuti dušu, nastala je psihoterapija.

Kada je Istok htio potisnuti nesvjesno i simbole, nastala je istočna alkemija. Rezultat je uvijek isti. Što više potiskujemo problem, to on još više izlazi na vidjelo.

atma.hr – 39

Iako je Sjena ili Saturn spremnik ljudske tame, ujedno je i sjedište kreativnosti. Tko je savladao Sjenu, savladao je strah. Tko je savladao strah, napustio je ego i tada osoba postaje kreativna i svjesna.

Kada ste u svađi sa partnerom, tada ste opsjednuti svojom Sjenom. Vidite sve crno u partneru i na taj način pokušavate sakriti svoju Sjenu. Ipak, sve je to faza sazrijevanja, put kojim svatko mora proći.

Nemoguć je duhovni razvoj bez integracije Sjene ili Saturna.

Nikola Žuvela, vedski-jyotish.net

atma.hr – 61
AKCIJA!

20170429 105156 2
himalajska lampa atma.hr

Himalajska lampa

Lampa od divnih, ružičastih grumenja najčišće himalajske soli – stvara predivnu atmosferu i mikroklimu koja je jednaka zraku uz planinski potok nakon proljetne oluje.

Električna lampa od himalajske soli na drvenom postolju, svaka je unikatan ručni rad, različitog je izgleda ili nijansi boja. Unutrašnjost kristala soli obasjava žarulja i stvara predivno narančasto svjetlo.

20170429 104841
himalajska lampa atma.hr

Poboljšava kvalitetu zraka, ionizira prostor. Stabilizira i smanjuje utjecaj umjetnih frekvencija i neprirodnih elektromagnetskih valova iz elektronike. Proizvodi dugin spektar svjetlosnih valova koji iscjeljuju i smiruju vaše tijelo i um.

Dimenzije: širina: 10-13 cm, duljina: 15-19 cm, težina: 2-3 kg

Plaćanje pouzećem (poštarina 25 kn – GLS)

Cijena: 149 kn