Oni koji su uznapredovali u svjesnosti jako dobro znaju što je Saturn ili Sjena. Ako ne razumijete emocije i imate jak intelekt, onda će Saturn ili Sjena privlačiti u vaš život upravo te situacije u odnosima.

atma.hr – 78
Neprestano ćete dobivati jednog te istog partnera s istim problemom dok ne savladate i osvijestite emotivno davanje i izražavanje. Situacija će vas tjerati da osvijestite emocije, ali vi ćete se povlačiti u savršene obrambene sisteme kojima se služi Saturn i pokušavat ćete nalaziti opravdanja. Obično nakon dugo vremena odbijanja rješavanje problema poput odluke u kojoj netko kaže mogu živjeti i bez odnosa, problem se seli na organe koji se počinju razbolijevati, a pošto su emocije preteške i preintenzivne okrećemo se najboljoj prehrani i preparatima i prepričavamo drugima kako jedemo zdravo i kako smo uspjeli donekle suzbiti problem, ali nakon toga problem se seli na drugi organ i tako to ide u nedogled.

Tijelo je svijet. Kada ga ne želimo spoznavati, okrećemo se tijelu i njegovim organima i tako kreće opsesija koja je danas na Zapadu toliko raširena da to postaje smiješno. No, to su tabu teme i o njima se malo raspravlja jer iza toga stoji velika industrija, ali i obrazovni sustav koji sve objašnjava kroz materijalni uzrok i tako pokazuje notorne zablude jer ako bilo što objasnite jednim uzrokom u velikim ste životnim problemima.

Primjerice, za moj loš posao je kriv šef, a za moju plaću vlada. To je ono što nas uči materijalni princip shvaćanja stvarnosti. S druge strane, psihološko objašnjenje pokazuje svu složenost uzroka neke bolesti ili pak prekida veze.

Recimo, sjećam se jednog primjera žene koja je odbijala prihvatiti činjenicu da je muž maltretira, izlaz je bila teško izlječiva bolest, a muž se i dalje ponašao kao prije. Bolest u njemu nije izazvala suosjećanje, a osobi je činjenica da će biti samohrana majka bila preteška i prebolna pošto je brak smatrala kao važan čimbenik svog života. To je obično prisutno kod onih žena koje su identificirane s arhetipom Demetre ili žene majke i kojoj je obiteljski život centar svega, poput Rakova u jyotishu ako to potvrđuje ostatak karte.


Widget not in any sidebars

Stoga, ono što nam Saturn stavi da rješavamo, često nije lagano, pa ono čega se najviše bojimo ustvari je Saturn čija nas lekcija čeka kroz njegovih Sedam godina tuge ili ako se nalazite u glavnom razdoblju Saturna koje će trajati 19 godina. Ako morate proći ovo glavno razdoblje od 19 godina, onda je jasno da vam je ta funkcija u kojoj se nalazi Saturn zakržljala i morat ćete je apsolvirati ili ćete stalno hodati kao da hodate na jednoj nozi, ako ćete se i  dalje držati starih stajališta.

Sve dok ne osvijestimo sve projekcije koje imamo o svijetu i o sebi, nećemo doći do spoznaje sebe i viđenja sebe onakvima kakvi smo u stvarnosti. Projekcije ili planete u našoj karti govore što smo već osvijestili, a Saturn ono što nam fali i kroz što u sebi  možemo osjetiti potpunost.

Nikola Žuvela, vedski-jyotish.net

86 NIKOLA ŽUVELA

Knjige autora: Nikola Žuvela


nikola zuvela jyotish i djelovanje shanija

nikola zuvela o ljubavi

nikola zuvela muskarac i zena u procjepu

nikola zuvela katalog samozavaravanja


Prethodna objavaKristi Funk – Dojke: priručnik za vlasnice
Slijedeća objavaAko nam se ne ispune očekivanja – to je za naše dobro
Avatar photo
Rođen sam 1975. godine u Zagrebu. Nakon srednje škole upisujem Filozofski fakultet kojeg završavam 2000 godine. Od 1992. godine se bavim meditacijom, studiranjem Zapadne i Istočne filozofije, psihologije, te na tu temu završavam doktorski studij, objavljujem knjige, znanstvene radove. Zapadnom astrologijom se bavim od 1997. godine do 1999.g., a nakon toga završavam studij jyotisha 2000.g. O jyotishu objavljujem mnoge članke (Vjesnik, Multikulturalni časopis, Grombol, Sensa). Od 2002. godine sam instruktor yoge, te podučavam tehnike meditacije. Također, vikendom održavam slijedeće radionice: Deprogramiranje odnosa, radionice o odnosima i samopouzdanju kao i individualna i grupna savjetovanja za one koji imaju poteškoća u braku ili vezi. Završio sam doktorski studij, smjer filozofija na temu filozofije i nesvjesnog. Također, sam objavio knjige: Jyotish i djelovanje Shanija, Nesvjesno u filozofiji Istoka i Zapada, Buđenje, Jedan muškarac i jedna žena, Katalog samozavaravanja, Muškarac i žena u procjepu. Dvadesetpet godina iskustva te dugogodišnjih konzulatcija kao i stručno obrazovanje nudi vam mogućnost da dublje zađete u obrasce koji se skrivaju iza vaših odnosa.