Ako nam se ne ispune očekivanja, to samo znači da nije bilo za naše najveće dobro. Vjerujmo životu.

Uvijek govori dobro o drugima…
Svatko od nas ima neka očekivanja. I trebamo ih imati. To su poveznice ka našim potrebama. Kada nema očekivanja, znači da je prekinut dodir sa sobom i tada zapravo ni ne znamo što želimo.

Želje i očekivanja su zapravo mjerilo prema kojem određujemo sebe u odnosu na nekog ili nešto. Koliko i što ja točno očekujem od svoga posla, od svoje veze, od svojih prijatelja itd. Što mi točno treba od njih? Ako nismo sigurni u to što nam treba, unižavati ćemo svoja očekivanja i biti lažno skromni ili jednostavno čekati da “odgovaramo” na tuđe impulse, što znači prilagodbu koja ne mora uvijek značiti da ćemo biti na dobitku ili barem na istom kolosijeku s drugima. Obično to i nije tako. Kada se prilagođavamo i pravimo kompromise nauštrb sebe, to dugoročno vodi u frustraciju i osjećaj nemoći. Pa postajemo ljuti na tog nekog drugog, a ne znamo zapravo zašto. Ili barem nismo u stanju objasniti.

Nažalost je puno previše savjeta o tome kako ne bismo trebali imati očekivanja, jer, ako ništa ne očekujemo, ne možemo se ni razočarati. To je točno. No, postoji jedna zamka: kada se zatvorimo očekivanjima, stvorili smo blokadu, podigli smo zid između sebe i sebe i sebe i drugih.

Ne vjeruj svemu što misliš…

Pošto mi stvaramo životne pozicije samo u interakciji, teško da ćemo napredovati ako nismo spremni naučiti kako izraziti svoja očekivanja. A razočarenja je bilo i biti će.
Bitno je da mi zbog sebe utvrdimo što je to što zaista želimo i onda da naučimo načine kako iskomunicirati svoja očekivanja, pazeći pritom da vodimo računa i o drugima i njihovim potrebama.

Kada smo došli do točke da smo to u stanju, znači da je naše očekivanje mjerilo naše vrijednosti, naših standarda ispod kojih ne želimo ići. Uvijek je rizik postaviti pred nekoga svoja očekivanja, pomalo je i kultuorološki uvjetovano da “se ne bismo trebali nametati”. No, ako se ne izrazimo i ne stavimo karte na stol, zatvaramo se mogućnosti da nam netko uljepša život. Jer, zapravo većina ljudi voli ugađati drugim ljudima i brinuti se za sreću i dobrobit onog drugog.

Samo ako im damo do znanja koji je za nas najprihvatljiviji način.

I za kraj, jedna afirmacija koja pomaže da prihvatimo i one situacije kada se desi da netko neće biti spreman izaći nam ususret i ispuniti naša očekivanja.

77

Afirmacija koja nas možda neće zaštititi od razočarenja, no pomoći će nam sagledati da ako nam se ne ispune očekivanja, to samo znači da nije bilo za naše najveće dobro. Vjerujmo životu.

Afirmacija: Očekujem da ………, no ako bude drugačije, isto je u redu. Doći će nešto bolje.

S ljubavlju, Patricija

Napisala: Patricija Simov, zivotnizaokret.com

67 STVORITE NOVO JA

DR. JOE DISPENZA: STVORITE NOVO JA

Oslobodite se sputavajućih navika i obrazaca i izgradite svoju novu stvarnost

Želite li promijeniti naviku, ali ne uspijevate? Želite li stvoriti novo „ja“, ali ne znate kako? Dr. Joe Dispenza objašnjava nam da su naše navike povezane s našim mozgovima te kako ih promijeniti.

Knjiga Stvorite novo „ja“ Biblija je koja će vas naučiti „da postanete tvorac svoje sudbine“. Njegov se pristup temelji na kvantnoj fizici koja nas uči da se u nevidljivom polju energije kriju beskrajne mogućnosti te da energija odlazi onamo kamo usmjerimo svoju pažnju. Posljedično, svi smo tvorci materijalnog svijeta.

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.