Foto: pixabay.com

Ulaženje u seksualni odnos kada smo i sami u lošem emotivnom stanju, rastrojeni – bilo emotivno ili mentalno, dakle kada smo sami u niskoj vibraciji može na nas imati samo gori utjecaj, jer smo podložni impresijama energije druge osobe. Rastvaranjem sebe na intimnoj razini možemo pridonijeti našem iscjeljenju, ali samo u odnosu koji je ispunjen uzajamnim poštovanjem, ljubavlju i u činu s partnerom koji također radi na svom duhovnom rastu, adresiranju svojih obrazaca ili jednostavno rečeno, dizanju vibracije. Otvaranjem sebe nesvjesnom partneru – ujedno se otvaramo i ne-svijesti.

atma.hr – 52
Priznajmo da o seksu zapravo ne znamo dovoljno, kao ni o sebi, ni o vlastitom biću. Kada kao društvo govorimo o seksu, ostajemo najviše na razini fizičkih podražaja ili pak na reproduktivnoj razini. Seks zahtijeva temeljito restrukturiranje svog mainstream shvaćanja u društvu kako bismo došli do shvaćanja seksa kao duhovne prakse.

Potrebno je redefinirati seks. Ova tema može biti vrlo opširna, ali pokušajmo krenuti s nekim osnovama. Počnimo od razine fizičkih podražaja.

Duhovna stvarnost nam govori da sve što se nalazi u materijalnom, pojavnom svemiru, nastaje najprije na duhovnoj razini. Tako je i ono što nas privlači u seksualnom smislu, zapravo vibracija. Vibracija nečega što nas je zaintrigiralo do te razine da nas je i seksualno razbudilo, nastala je na duhovnoj razini.

Idemo dalje. Netko bi prigovorio tvrdnji i rekao da su za seksualnu razbuđenost, čulnost, zaslužna fizička osjetila – vid, njuh, opip, okus ili sluh. I koliko god ova tvrdnja stoji, u duhovnoj stvarnosti ista ta osjetila imaju svoju suptilniju razinu na razini životne energije, prane te se ta suptilna razina osjetila aktivira kada se uključi mašta koja je još jedan jako važan element seksa.

Mašta je stvaralačko oruđe. I koliko god se maštovitost podcjenjuje, ona je snažno oruđe svake duhovno visoko evolvirane osobe. Dakle, seks započinje već od aktivacije suptilnih osjetila i kreće uz pomoć mašte.

Aktiviranjem suptilnih osjetila ujedno dotičemo energiju, pranu. Zanimljivo je napomenuti da je za osjećanje prane fizički dodir sasvim nepotreban. Što više prane odnosno životne energije netko nosi, lakše ga je osjetiti na suptilnoj razini.

atma.hr – 52
Nije stoga čudno da su osobe koje su ispunjene životnom energijom privlačnije. Takve osobe su ujedno i zdravije, kako na fizičkoj razini, tako i na emotivnoj i mentalnoj, a ujedno su i protočnije, što znači da energija kroz njih cirkulira s lakoćom.

Fizičko tijelo uvijek pulsira životom i to pulsiranje koje nosi je puls svjesnosti u nama. Zdravo tijelo je uvijek privlačnije tijelo i bez zdravog tijela je teško postignuti zdravi, dobar seks.

Partneri koji se nalaze i međusobno privlače, privuku se prvenstveno na temelju vibracije i po tome oni postaju energetski spoj. Ponavljam, to prepoznavanje kreće od korištenja suptilne razine osjetila.

Takvo prepoznavanje nadilazi osobnost pojedinog partnera i imena svakog od njih na duhovnoj razini postaju nebitna, čak i smiješna kada slijede vodstvo svjesnosti u sebi.

Vibracija doduše utječe na osobine koje ta osoba iz svoje osobnosti očituje i koje tada postaju predmet divljenja druge osobe, ali kada razmišljamo s aspekta duhovnosti, u međusobnom privlačenju uvijek je vibracija ta koja je primarna.

Bez ulaženja u ono što se zbiva na fizičkoj razini u samom činu spajanja, a za koju ne treba mnogo objašnjenja, daleko je bitnija ona duhovna razina jer ona stvara dugotrajnije promjene u nama.

To je još jedan od razloga zašto se često može pročitati savjet da pripazite s kime se upuštate u seksualni odnos jer se na duhovnoj razini odigrava mnogo više toga nego na fizičkoj.

Odvajanje duhovne razine od fizičke je gotovo nemoguće, jer jedna na drugu nepobitno utječu pa tako je i u slučaju seksa koji ima još jednu dublju, intimnu dimenziju za razliku od drugih vrsta ljudskih kontakata.

Ulaženje u seksualni odnos kada smo i sami u lošem emotivnom stanju, rastrojeni – bilo emotivno ili mentalno, dakle kada smo sami u niskoj vibraciji može na nas imati samo gori utjecaj, jer smo podložni impresijama energije druge osobe.

Osim toga, rastvaranjem sebe na intimnoj razini možemo pridonijeti našem iscjeljenju, ali samo u odnosu koji je ispunjen uzajamnim poštovanjem, ljubavlju i u činu s partnerom koji također radi na svom duhovnom rastu, adresiranju svojih obrazaca ili jednostavno rečeno, dizanju vibracije.

Samim rastvaranjem kroz seks, mičemo barijere koje smo, uvjetno rečeno, postavili u svojem energetskom tijelu, kao npr. zaštitu oko srčanog centra.

Iako mi želimo ukloniti takve blokade u svojoj energiji, u stvarnosti koju živimo na ovom planetu, takve barijere igraju svoju ulogu i pružaju nam zaštitu od potpune otvorenosti. Otvaranjem sebe nesvjesnom partneru – ujedno se otvaramo i ne-svijesti.

Pokušajmo redefinirati i reproduktivnu razinu seksa.

Moguće je da ste čuli sljedeće: seksualna energija je jedna od najjačih stvaralačkih energija. I zaista, ona čini čudo života. No njena jedina svrha nije pravljenje beba. Kreacija može biti formirana i na drukčiji način, osim stvaranja novog ljudskog bića.

Kreacija može biti snažna sila kojom u život dovodimo sve ono što stvaramo: knjigu, građevinu, svakojake projekte, glazbu, umjetnost… Bez te stvaralačke strasti nemamo ni elan potreban za stvaranje.

Stvaranje je jedna od božanskih osobina te se buđenjem svoje stvaralačke moći bližimo božanskom u nama. Ako je seks čin uzajamne ljubavi, tim više, ljubav kao još jedna od najmoćnijih sila univerzuma pojačava stvaralačku moć.

Svatko od nas, kao duša, dolazi živjeti ovaj život s nekim razlogom i osim učenja, ispunjenja karmičkih lekcija i buđenja, svaka duša stremi tome da ispuni svoj život vlastitom svrhom duše. Kroz svetu seksualnost, podrška partnera u slijeđenju svrhe duše je od velikog značaja kao i poticaj pronalaženja pravog sebe. Tek kada nađemo pravog sebe, možemo kroz kreiranje krenuti iskazivati ostvarenje svrhe svoje duše.

atma.hr – 52
Dakle, upuštanje u seksualni čin s partnerom koji je na višoj vibraciji, iz ljubavi, dovodi do iscjeljujućih promjena, a neke od njih su:

 • aktivacija some u tijelu – soma je suptilna energija koja se nalazi u pinealnoj žlijezdi ili epifizi, a također se veže uz seratonin – hormon dobrog raspoloženja. Prisutnost some u tijelu očituje se kao fino razlijevanje svjesnosti kroz organe i tkiva. Poznata je i kao amrita – nektar dugovječnosti.
 • čišćenje tkiva – tijelo počinje izbacivati toksine (ammu), kako na fizičkoj razini tako i one na energetskoj razini, što često dovodi do poznatog sjaja poslije seksa, u licu, kosi, očima ili raspoloženju
 • čišćenje nesvjesnog tijela – kao čin duboke intimnosti seks može potaknuti i iscjeljenje nesvjesnog. Predajemo li sebe u cijelosti, u toj će predaji iz nas početi izlaziti na vidjelo skriveni obrasci ili programi s kojima još nismo raščistili.
 • pojačana intuicija – iz osjećaja voljenosti dolazi i unutarnje samopouzdanje pa tako i povjerenje u vlastiti unutarnji osjećaj koji nazivamo intuicijom.
 • pojačan poriv za stvaranjem – višak energije pretočit ćemo u nešto kreativno.
 • jačanje svih energetskih tokova u tijelu, jačanje aure i jačanje životne energije
 • uravnoteženje polariteta – seksualni odnos podrazumijeva odnos suprotnih polariteta, spolova (ovdje govorimo o spolovima u smislu da bez obzira na fizičko tijelo jedna osoba uvijek ima naglašeniji ženski polaritet, a druga muški). Kada se ti polariteti susretnu u korelaciji jedno u odnosu na drugo, neminovno dolazi do procesa uravnoteženja unutarnjih polariteta partnera.
 • postizanje osjećaja da smo jedno – iako u odnosu sudjeluje dvoje, partneri u predaji duhu postižu osjećaj da su jedno, jedno s drugim, jedno s Izvorom.

Nasuprot tome, postoje i promjene koje se mogu dogoditi upuštanjem u seksualni čin iz nižih vibracija, pobuda ili s partnerom koji vibrira na niskoj razini:

 • gubitak, curenje i oslabljivanje životne energije, odnosno kratkotrajan osjećaj ispunjenosti,
 • slabljenje aure i otvaranje utjecaj entiteta te energetskih napada na nas same,
 • zapetljavanje u vlastite obrasce kao i obrasce partnera te
 • nemogućnost postizanja punog potencijala našeg ljudskog bića.

Napisala: Tatjana Pavlic Blažon,
Transformation Healing by Tatjana
Transformation Healing by Tatjana – Početna | Facebook