Foto: uspesnazena.com

Nije tajna da se ljudi s prekomjernom težinom – prejedaju. Neki jedu kad su pod stresom, drugima je dosadno bez slatkiša ili grickalica dok sjede za računalom, treći ne mogu gledati film bez sendviča.

atma.hr – 52
U svakom slučaju stvara se loša navika, koja je praćena stalnim osjećajem gladi. Kako prestati misliti na hranu?

Evo kako umanjiti apetit za samo 2 minute. Za to se ne morate ograničavati u jelu niti držati određenu dijetu, piše uspesnazena.com.

Ova  jednostavna vježba drevne kineske gimnastike – Qi Gong, pomoći će vam da se riješite osjećaja gladi.

Kineski Qi Gong majstori tvrde da ova tehnika 100% blokira osjećaj gladi. Vježbu trebaju prakticirati svi oni koji se hrane neregularno ili jedu previše i oni koji stalno žele nešto pojesti.

Kako se izvodi:

Prije izvođenja vježbe popijte čašu (200 ml) tople vode.

Izaberite naslon za ruke – srednje visoku stolicu ili stol. Naslonite se laktovima na naslon stolice, kako je prikazano na slici

1 1

atma.hr – 52
ili se naslonite dlanovima na stolicu.

2 1

Visinu naslona izaberite tako da vam bude maksimalno udobno, a kičma savijena.

Duboko udahnite i istovremeno uvucite stomak koliko god možete. Zadržite dah 3-4 sekunde. Izdahnite i opustite stomačne mišiće. Ponovite 10 puta. Osjećaj gladi će nestati odmah ili nakon nekoliko minuta.

Da biste unosili manju količinu hrane za jedan obrok, radite ovu vježbu 10-15 minuta prije obroka. Na taj način osjećaj sitosti se javlja brže nego obično. Najbitnije, radite ovu vježbu odmah čim vaša ruka posegne za nečim u frižideru.

U čemu je suština vježbe:

Za vrijeme izvođenja vježbe abdominalni mišići “premještaju” dio želudačnog soka i osjećaj gladi nestaje. Vremenom, želja da se prezalogaji nestaje i počinjete osjećati glad samo tada kad  je organizmu zaista potrebna hrana.

Čim osjetite želju da pojedete nešto, znači da se u želucu pojavila manja količina želučanog soka. Popijte čašu tople vode i napravite vježbu 5-10 puta.

Koristite ovu tehniku da biste spriječili prejedanje u večernjim satima.

uspesnazena.com