Foto: maxresdefault

Fantastičan recept za sočnu čokoladnu tortu dolazi nam s YouTube kanala Delmira Cooking. Priprema je vrlo jednostavna, svatko je može napraviti. Ova torta je toliko sočna, svidjet će se svima!

atma.hr – 52




Sastojci

Biskvit:

  • 120 g višenamjenskog brašna
  • 25 g kakao praha
  • 1/2 žličice praška za pecivo
  • 1/4 žličice sode bikarbone
  • 1/2 žličice vanili šećera
  • 125 g šećera
  • 220 ml mlijeka (po želji, može biljno)
  • 50 ml ulja (margarina, maslaca)
  • 1/2 žličice limunova soka

Ganache preljev:

  • 150 g tamne čokolade
  • 60 g mlijeka
  • 1/2 žličice maslaca (ulja)

Priprema biskvit:

Na zdjelu stavimo cjediljku i u nju stavimo brašno, kakao, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, vanili šećer i sve skupa prosijemo.

Dodamo šećer i promiješamo.

atma.hr – 52




Sada dodamo mlijeko, ulje, limunov sok i sve dobro razmutimo pjenjačom.

Kalup (cca 16 cm) namastimo i obložimo papirom za pečenje koji također namastimo.

Smjesu prebacimo u kalup, pokrijemo aluminijskom folijom i stavimo da se kuha (u većoj posudi za kuhanje na pari) poklopljeno na pari sat vremena.

Kada se malo ohladi, istresemo iz kalupa.

Priprema ganache:

Otopimo na pari izlomljenu tamnu čokoladu u mlijeku, malo poslije dodamo maslac (margarin ili ulje). Ovo možemo raditi i u mikrovalnoj.

Sastavljanje torte

Topli ganache prelijemo preko izvađenog biskvita koji stavimo na rešetku s posudom/tepsijom ispod za prikupljanje viška ganachea.

Režemo šnite uvijek ugrijanim nožem kako bi bilo ravno i lijepih rubova.

Dobar tek!

Izvor: Delmira Cooking

banner za knjige KUHARICE 1