Foto: pixabay.com

Mnogi će za blagdane pripremati sitne kolače. Na blagdanskom stolu posebno se ističu razne kuglice, a među najpopularnijima su one od kokosa koje se često rade s mlijekom u prahu. U nastavku pronađite verziju recepta u kojem je mlijeko zamijenila bijela čokolada.

atma.hr – 78
Sastojci:

– 10 dkg kokosa

– 30 dkg bijele čokolade

– 1,5 dl slatkog vrhnja

– kokos za valjanje

Priprema:

1. Čokoladu natrgajte na kockice.

2. Zagrijte slatko vrhnje do vrenja pa ga prelijte po čokoladi. Miješajte kuhačom dok se čokolada ne otopi i ne poveže s vrhnjem.

3. Umiješajte kokos u smjesu čokolade i vrhnja pa ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Kada je smjesa hladna, stavite je u hladnjak na sat vremena.

atma.hr – 39

4. Izvadite smjesu iz hladnjaka. Čajnom žličicom zagrabite smjesu pa rukama oblikujte malu kuglicu koju potom možete uvaljati u kokos. Nastavite oblikovati kuglice dok ne potrošite smjesu.

Kuglice možete staviti u male papirnate košarice za praline koje možete naći u trgovinama, a potom ih pohraniti u metalnu kutiju. Nakon oblikovanja obvezno ih morate držati na hladnom mjestu.

Savjet:

Ako više volite tamnu čokoladu, možete koristiti nju umjesto bijele. Postupak izrade identičan je, samo morate prilagoditi količinu slatkog vrhnja.

U tom slučaju koristite 30 dkg tamne čokolade i 2,5 dl slatkog vrhnja. U svaku kuglicu možete zamotati jedan badem ili lješnjak.

Dobar tek!

zadovoljna.hr

atma.hr – 78