Ukoliko rak prevladava u vašoj obitelji i ako se bojite da biste i vi mogli naslijediti ovu opaku bolest s preventivom možete krenuti odmah. Mnogi prirodni sastojci poput bilja, pa čak i povrća imaju ljekovita svojstva. Rijetko da postoji čovjek danas koji nema neki zdravstveni problem. No, umjesto da ispijate razne kemijske tablete, antibiotike te razne preventivne farmaceutske vitamine pokušajte s biljnim sokovima. Sokovi od povrća su  svježavajući i puni hranjivih sastojaka, vitamina i minerala.

To je razlog zašto neko ljekovito povrće zapravo može izliječiti mnoge bolesti, da ne govorimo o preventivi.

Sok od mrkve

Sok od mrkve sadrži velike doze vitamina A i C. Ovaj sok je vrlo koristan za ljude koji imaju problema s vidom. Sok od mrkve također pomaže u liječenju kožnih problema.

Sok od krastavca

Ako ste u potrazi za biljnim sokom koji će vas rashladiti, onda je to sok od krastavca. On sadrži vrlo malo kalorija i na taj način pomaže da izgubite težinu.

Sok od špinata

Patite li od anemije? Rezervne zalihe željeza možete dobiti tako što ćete svaki dan piti svježi sok od špinata. Kalcij u špinatu je također dobar za vaše kosti.

Sok od rajčice

Sok od rajčice je vrlo koristan za sprečavanje stvaranja krvnih ugrušaka. To ga čini vrlo zdravim za srce.

Sok od kelja

Ako imate slabe mišiće i kosti, onda morate stvoriti naviku pijenja soka od kelja. Kelj sadrži kalcij i vitamin K koji je bitan za kosti i snagu mišića.

Sok od brokule

Bojite li se da rak prevladava u vašoj obitelji i da i vi možete dobiti ovu zloćudnu bolest? Onda sigurno trebate piti sok od brokule, koji je bogat antioksidantima.

http://www.dnevno.hr/zdravlje/96388-sokovi-od-povrca-idealni-kao-preventiva-svakoj-zdravstvenoj-tegobi.html