atma.hr – 52
Put bhakti, posvećenog služenja, nas uči kako smo svi individualne duše koje su povezane s Vrhovnom Apsolutnom Istinom te smo namijenjeni služenju Apsolutne Istine. U današnjem dobu služenje nije popularan termin jer nas asocira na služenje izrabljivačkih gospodara i povezano je s lišenjem slobode. Međutim, služenje Apsolutne Istine je naš prirodni položaj u kojem sluga i gospodar međusobno razmjenjuju osjećaj blaženstva i sreće.

U tom procesu, svi služimo jedni druge i stvaramo harmoniju.

U duhovnom svijetu svatko je nesebičan i prihvaća božje zadovoljstvo kao svrhu svog života. Duhovni svijet je mjesto vječnog blaženstva i sreće. To je gigantska, neograničena obitelj u kojoj svatko svakoga voli i svatko može napraviti sve i svašta za drugoga jer svatko vidi svakoga u odnosu s Bogom.

Duhovni svijet je naš dom i duša potječe s tog mjesta. Izvući dušu iz duhovnog svijeta je poput izvlačenja ribe iz mora na pijesak, a to je ono gdje smo mi sad – u pijesku materijalnog postojanja. Duhovni je svijet, premda daleko iznad našeg materijalnog postojanja, također simultano prisutan u našem srcu. Stoga Bhagavad-gita ističe kako se pravo zadovoljstvo nalazi unutar nas.

atma.hr – 39

atma.hr – 39