Put bhakti, posvećenog služenja, nas uči kako smo svi individualne duše koje su povezane s Vrhovnom Apsolutnom Istinom te smo namijenjeni služenju Apsolutne Istine. U današnjem dobu služenje nije popularan termin jer nas asocira na služenje izrabljivačkih gospodara i povezano je s lišenjem slobode. Međutim, služenje Apsolutne Istine je naš prirodni položaj u kojem sluga i gospodar međusobno razmjenjuju osjećaj blaženstva i sreće.

U tom procesu, svi služimo jedni druge i stvaramo harmoniju.

U duhovnom svijetu svatko je nesebičan i prihvaća božje zadovoljstvo kao svrhu svog života. Duhovni svijet je mjesto vječnog blaženstva i sreće. To je gigantska, neograničena obitelj u kojoj svatko svakoga voli i svatko može napraviti sve i svašta za drugoga jer svatko vidi svakoga u odnosu s Bogom.

Duhovni svijet je naš dom i duša potječe s tog mjesta. Izvući dušu iz duhovnog svijeta je poput izvlačenja ribe iz mora na pijesak, a to je ono gdje smo mi sad – u pijesku materijalnog postojanja. Duhovni je svijet, premda daleko iznad našeg materijalnog postojanja, također simultano prisutan u našem srcu. Stoga Bhagavad-gita ističe kako se pravo zadovoljstvo nalazi unutar nas.

Prethodna objavaPtice na žici – poslušajte kakvu su melodiju komponirale ptice svojim položajem na žici!?
Slijedeća objavaReinkarnacija nije sustav vjerovanja
Radhanath Swami
Rođen u Chicagu 1950-te, u svojim je mlađim danima, u potrazi za duhovnom istinom, slijedio mnoge religijske puteve kao što su judaizam, kršćanstvo i islam. U 19-toj godini odlučio je svoje istraživanje proširiti putovanjima po Europi i Bliskom Istoku, na kraju završivši na Himalajama. Tamo je izvjesno vrijeme slijedio tradiciju šivaizma, a za to vrijeme je došao u kontakt s A.C. Bhaktivedanta Swami Prabhupadom te nekoliko godina kasnije postao njegov učenik. Trenutno putuje Azijom, Europom i Amerikom te poučava mudrost posvećenosti, piše knjige i održava predavanja i seminare. Svoj je život opisao u popularnoj autobiografskoj knjizi "U potrazi za domom".

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.