Bikovi, pun Mjesec u znaku Vodenjaka 1. kolovoza/avgusta može vam donijeti neke fantastične vijesti o karijeri. Ako ste se prethodno prijavili za posao, možda ćete dobiti ponudu ili će se stari projekt na kojem ste radili iznenada približiti dovršetku ili ćete dobiti pohvale od onih oko vas! Mladi Mjesec u Lavu slijedi 16.8. i jako  će se aktivirati energija retrogradne Venere pa ako se pitate koje će vam se iscjeljenje srca pojaviti, ovaj mladi Mjesec će vjerojatno dati odgovor. Lavovi, ovo bi bilo vrijeme kada trebate biti oprezni kada su u pitanju vaše poslovne veze. Nemojte obećavati više nego što možete ponuditi i vodite računa o tome na što pristajete. Retrogradna Venera ponekad može smanjiti profit i učiniti da se osjećamo nedovoljno cijenjenima pa imajte to na umu ako trebate potpisati ugovore ili angažirati nekoga da vam pomogne.

atma.hr – 52
Ovan

Dok Sunce ulazi u Lava, osjeća se živo, probuđeno i u svojoj najvećoj snazi. Sunce predstavlja našu energiju životne snage; to je ono što daje naš jedinstveni sjaj i neovisnu iskru. Kao znak zodijaka neovisnosti, na savršenom ste mjestu da dopustite svom istinskom ja da zablista. Ovo bi bilo sjajno vrijeme da iznesete svoje ideje na stol, podijelite svoje kreacije s drugima i iznesete u svijet projekte na kojima ste radili. Ali, s povećanjem količine retrogradne energije koja teče u naše kozmičko nebo, može se činiti da imate tešku bitku da dovedete stvari do točke završetka.

Možda ćete se morati vratiti i pregledati stvari za koje ste mislili da ste shvatili, ili alternativno, projekt može biti dovršen, ali nedostaju mu neki završni detalji koji će ga podići na sljedeću razinu. Iako ćete vatru u sebi htjeti riješiti stvari što je prije moguće, odvojite si vremena i postavite stvari točno onakve kakve želite da budu, možda bi se isplatilo. Čak i ako je potrebno nekoliko mjeseci, bit će vam drago što ste čekali i uložili dodatno vrijeme.

S Retrogradnom Venerom tijekom vladavine Lava, stvari srca će vam definitivno biti na umu. Neka stara veza može se ponovno vratiti u vaš život i možda ćete se suočiti s izazovom da odlučite želite li ili ne ponovno krenuti tim putem. Vjerojatno će biti potrebno mnogo razgovora i iscjeljivanja, inače se možete naći da se ponovno vraćate u stare obrasce. Kada se veza vrati tijekom retrogradne Venere, obično je to zato što moramo nešto naučiti iz nje. Onda, kada se stanice Venere ponovno usmjere, što će se dogoditi 3. rujna/septembra, obično možemo jasnije razmisliti o tome želimo li se ili ne posvetiti toj osobi ili jesmo li spremni krenuti dalje.

Sezona Lava također će biti od značaja za vas jer je Sjeverni čvor ulazi u vaš znak. Sjeverni čvor u vašem znaku znači da će vam sljedećih 18 mjeseci pomoći da napredujete kako biste zakoračili u novo poglavlje svog života. Zamislite to kao zmiju koja skida svoju kožu kako bi otkrila noviji, usklađeniji kaput. Ovo je isti proces kroz koji ćete se kretati, a sa Sjevernim čvorom u vašem znaku možete početi osjećati kako se ovaj proces vrlo suptilno odvija u pozadini vašeg života.

Ovo transformativno putovanje također može biti potaknuto Kironom, koji kreće retrogradno u vašem znaku 23. srpnja/jula. Kiron je asteroid poznat kao ranjeni iscjelitelj i vodi nas da tražimo snagu i mudrost koju nam naše rane mogu donijeti. Budući da je aktivan i retrogradan u vašem znaku, vrlo je vjerojatno da ćete doći do novih spoznaja o svom putovanju.

1. kolovoza/avgusta imamo pun Mjesec u znaku Vodenjaka i ovo bi vam trebalo biti zabavno i društveno vrijeme. Okruživanje drugima podići će vam raspoloženje i donijeti inspiraciju. Ova inspiracija će se nastaviti dok budemo doživljavali portal lavlja vrata. Ovaj portal je povezan sa zvijezdom, Sirius, koja je poznata kao naše Duhovno Sunce i može donijeti duhovni napredak.

Nakon toga, 16. kolovoza/avgusta imamo mladi Mjesec u Lavu. Pitanja veza bit će vam na umu oko ovog mladog Mjeseca i vjerojatno ćete se naći duboko u poslu iscjeljivanja srca. Možda će biti bolno, ali bit će nagrađeno.

atma.hr – 52
Bik

Venera je vaš vladajući planet, a istog dana kad Sunce prijeđe u Lava, Venera kreće retrogradno. Venera će ostati retrogradna do 4. rujna/septembra pa će to biti tema za vas u nadolazećim mjesecima. Retrogradna Venera je vrijeme iscjeljivanja srca, buđenja srca i navigacije kroz naše osjećaje vlastite vrijednosti. Naše se vrijednosti također mogu preispitati i možda ćemo morati ponovno uskladiti svoje prioritete i ono što smo odlučili prihvatiti.

Kako je Venera vaš vladajući planet, vrlo ste usklađeni s njezinim kretanjima i stoga vrlo usklađeni s energijom njezine retrogradnosti. Očekujte da ćete izaći s druge strane ovoga s probuđenim srcem i možda s nekim jačim odnosima. Retrogradna Venera također može izazvati probleme oko novca i kako je novac povezan s vašim osjećajem vlastite vrijednosti.

Pod Suncem u Lavu možete se naći u iskušenju da razbacujete ili trošite kako biste stvorili osjećaje radosti, ugode i zadovoljstva. I premda u tome nema ništa loše, bit će važno voditi računa o pretjerivanju ili trošenju više od onoga nego što si možete priuštiti.

Kiron također postaje retrogradan tijekom sezone Lava 23. srpnja/jula. Kiron je asteroid poznat kao ranjeni iscjelitelj, a njegova retrogradnost može vam otvoriti stare rane oko osjećaja vlastite vrijednosti pa čak i vaših financija. Ovo bi mogla biti tema za vas tijekom vladavine Lava, stoga obratite pozornost ako se stvari pojave i vidite kako možete promijeniti svoju situaciju u onu koja je otvorenija, bogatija i odgovornija.

Pazite na način na koji razmišljate o sebi i svojim financijama i pokušajte se ne uhvatiti u misli o oskudici. Provjerite jesu li vaše misli i osjećaji u skladu s vašim najvišim osjećajem samopoštovanja. Pun Mjesec u znaku Vodenjaka 1. kolovoza/avgusta može vam donijeti neke fantastične vijesti o karijeri. Ako ste se prethodno prijavili za posao, možda ćete dobiti ponudu ili će se stari projekt na kojem ste radili iznenada približiti dovršetku ili ćete dobiti pohvale od onih oko vas!

Prihvaćanje novog posla tijekom retrogradne Venere dovesti do manjeg profita od očekivanog. Međutim, ovaj pun Mjesec sjajno sja u vašem kutu pa vi prosudite! Samo jasno navedite za što se prijavljujete i što se od vas očekuje.

Zatim 8. kolovoza/avgusta dolazimo do najviše aktivacijske točke portala Lavlja vrata. Ovaj portal je povezan sa zvijezdom Sirius, koja je poznata kao naše Duhovno Sunce i može donijeti duhovne nadogradnje. Mladi Mjesec u Lavu slijedi nakon toga 16. kolovoza/avgusta. Ovog mladog Mjeseca će se jako aktivirati energija retrogradne Venere pa ako se pitate koje će vam se iscjeljenje srca pojaviti, ovaj mladi Mjesec će vjerojatno dati odgovor.

atma.hr – 52
Blizanci

Vladavina Lava počinje 23.7., na isti dan kada Venera kreće retrogradno. Retrogradna Venera je vrijeme iscjeljivanja srca, buđenja srca i produbljivanja naših odnosa. Ali vi ćete možda otkriti da se većina ovog posla očituje u načinu na koji odlučite komunicirati u svojim odnosima. Možda su vam na umu pitanja komunikacije i možda ćete morati imati neugodan razgovor s nekim vama bliskim. Alternativno, možete samo shvatiti da postajete svjesniji određenih komunikacijskih stilova ili obrazaca i kako oni mogu pomoći ili štetiti vašim odnosima.

Kiron, asteroid poznat kao ranjeni iscjelitelj, također kreće retrogradno samo jedan dan nakon Venere 23. srpnja/jula. Retrogradni Kiron može izvući stare rane na površinu i iako to može biti teško, ovo oživljavanje može se koristiti kao gorivo da nas podsjeti koliko smo jaki i sposobni. Preživjeli smo sve naše najgore dane i još uvijek stojimo ovdje! Iako nam Kiron želi pokazati naše iscjeliteljsko putovanje, on također želi da ga slavimo. Zapravo, Kiron je poznat kao ranjeni iscjelitelj jer je uspio svoje rane pretvoriti u portale iscjeljivanja za sebe i za druge, a mi posjedujemo iste darove.

Kako ulazimo u kolovoz, 1. imamo pun Mjesec u znaku Vodenjaka. Ovaj pun Mjesec je prekrasno vrijeme za putovanje, istraživanje ili jednostavno proširivanje uma kroz dobru knjigu. Ovaj pun Mjesec može rasplamsati strast prema određenoj temi ili polju proučavanja. Zapravo, ovo područje studija može biti nešto što ćete kasnije učiti druge. Ako se slučajno bavite pravnim pitanjem, ovaj pun Mjesec može iznijeti nove informacije na površinu, koje bi vam trebale pomoći da dođete do kulminacije ili završne točke.

8. kolovoza/avgusta dostižemo najveću aktivaciju portala Lavlja vrata. Ovaj portal je povezan sa zvijezdom, Sirius, koja je poznata kao naše Duhovno Sunce i može donijeti duhovni napredak. Kasnije u mjesecu, 16.8. dočekuje nas mladi Mjesec u Lavu. Ovaj mladi Mjesec snažno će aktivirati energiju retrogradne Venere, ali može donijeti i buđenje.

Možda ćete shvatiti nešto novo o vezi ili određenoj dinamici unutar veze. Opet, komunikacija će biti ključna za vas tijekom retrogradne Venere pa neka to bude vaš fokus. Zapravo, možda ćete poželjeti i internu komunikaciju, koju možete prakticirati kroz vođenje dnevnika ili terapiju razgovorom. Dok se vladavina Lava priprema za kraj, vaš vladajući planet, Merkur, također će krenuti u retrogradni hod.

Merkur će se početi pripremati za ovu retrogradnost već 4.8., tako da biste mogli početi osjećati učinke nakon ovog datuma. Retrogradni Merkur je kada smo vođeni da uđemo unutra i dođemo do izgubljenih poruka, uvida i intuitivne mudrosti. Također je vrijeme kada je komunikacija u fokusu pa će vam to opet biti važna tema.

atma.hr – 52
Rak

Sunce je upravo izašlo iz vašeg kuta zodijaka, ali možda još uvijek osjećate toplinu njegovih zraka. Dok Sunce ide dalje, ono može osvijetliti vaš put, dajući vam veću jasnoću o tome što je ispred vas. Možda ćete steći nove uvide o tome kako će ostatak godine izgledati za vas ili na što se želite usredotočiti naprijed. Retrogradna Venera 23.7., bit će glavni dio sezone Lava. Ona će dominirati kozmičkim dišnim putevima i biti naša glavna točka fokusa. Retrogradna Venera može pokrenuti pitanja srca, aktivirajući iscjeljenja srca i buđenja srca. Kao osjetljiv vodeni znak, vjerojatno ćete osjetiti uzbuđenje svog srca, posebno u prvih nekoliko tjedana sezone Lava.

Mogu vam se pojaviti problemi u vezi s vašim vezama ili ćete morati voditi prijatelja koji prolazi kroz vlastitu dramu u vezi. Kao osjetljivi Rak, osjetit ćete energije koje iscjeljuju srce u zraku i možda će vam biti teško pobjeći od njih! Ako se počnete osjećati preopterećeno ili uzimati energije koje nisu vaše, rad s kristalima može donijeti određeno olakšanje. Za energije retrogradne Venere odličan je rozenkvarc, ali možete odabrati koji god kristal vam se čini najboljim.

Kako ulazimo u kolovoz/avgust, dočekuje nas prvi od dva puna Mjeseca. Prvi pun Mjesec je u Vodenjaku 1.8.. Budući da vladate Mjesecom, uvijek ćete osjetiti njegove učinke bez obzira na to u koji znak spada. Ovaj Pun Mjesec je nježan u svojoj energiji i može nam donijeti zabavan projekt ili priliku.

Provođenje vremena s istomišljenicima također može djelovati dodatno pomlađujuće pod ovim punim Mjesecom. Zatim 8. kolovoza/avgusta dolazimo do najviše aktivacijske točke portala lavlja vrata. Ovaj portal je povezan sa zvijezdom Sirius, koja je poznata kao naše Duhovno Sunce, i može donijeti duhovni napredak. Sirius zapravo počiva u vašem horoskopskom znaku, tako da možete imati najviše koristi od ove energije.

Kao naše duhovno sunce, Sirius nam pomaže probuditi sve naše darove i našu povezanost s Božanskim. Također može izoštriti naš um, potičući nove ideje i mudrost. Mladi Mjesec u Lavu zatim slijedi 16.8. i aktivirat će retrogradne energije Venere pa ako to već niste osjetili, osjetit ćete to pod ovim mladim Mjesecom!

Dok stvari srca ponekad mogu biti neugodne pa čak i bolne, postoji zaštitna energija ovog mladog Mjeseca koja će vas voditi da vidite stvari u novom svjetlu. Iako možda radite na nekom iscjeljivanju, vjerojatno će to iscjeljenje donijeti prosvjetljenje, pomažući vam da se približite višoj istini.

atma.hr – 52
Lav

Sunce sja jarko u vašem kutu, ispunjava vas i puni. Sunce koje prelazi u Lava bit će za vas trenutak poput ponovnog rođenja, vodeći vas da počnete iznova i vratite fokus na sebe. Uzimanje vremena za brigu o sebi i ljubav prema sebi uvijek je dobra ideja kada je Sunce u vašem znaku zodijaka, jer se učinci mogu pojačati! Venera također postaje retrogradna u Lavu na isti dan. Ovo stvara snažne energije usmjerene na srce! Već ste toliko vođeni svojim srcem pa će retrogradna Venera u vašem znaku stvarno izbaciti probleme srca na površinu.

Neće biti bijega; ako vaše srce ima poruku, ako mu treba malo pažnje i iscjeljenja, ono će se javiti! Odnosi će vjerojatno biti veliki dio ovog putovanja pa ako ste se držali ljutnje ili napetosti u određenim odnosima, retrogradna Venera će vam donijeti upravo tonik koji vam je potreban. E sad, možda neće imati izvrstan okus! Ali, rad na iscjeljivanju će se isplatiti.

Kiron također postaje retrogradan 23.7. u vatrenom Ovnu pa iako toplina neće biti potpuno usmjerena u vašem smjeru, to će pridonijeti iscjeljujućim energijama koje se oblikuju. Čini se da nećete moći pobjeći od malog rada na srcu i iscjeljivanju. Kako prelazimo u kolovoz/avgust, 1. imamo pun Mjesec u znaku Vodenjaka.

Ovaj puni Mjesec ponovno će vam u prvi plan staviti pitanja odnosa. Iako bi to mogla biti romantična veza, vrlo je moguće da bi mogla biti i poslovna. Zapravo, ovo bi bilo vrijeme da budete oprezni kada su u pitanju vaše poslovne veze. Nemojte obećavati više nego što možete ponuditi i vodite računa o tome na što pristajete. Retrogradna Venera ponekad može smanjiti profit i učiniti da se osjećamo nedovoljno cijenjenima pa imajte to na umu ako trebate potpisati ugovore ili angažirati nekoga da vam pomogne.

8. kolovoza/avgusta dostižemo najvišu točku aktivacije portala Lavlja vrata. Ovaj je portal povezan sa zvijezdom Sirius, koja je poznata kao naše Duhovno Sunce i može donijeti duhovni napredak i uvide. Nakon portala, događa se i mladi Mjesec 16.8.. Ovaj mlad Mjesec će aktivirati i ojačati energiju retrogradne Venere, ali nemojte misliti da je to samo bolan rad na iscjeljivanju!

Ovaj mladi Mjesec također može aktivirati vaše strasti i možda vas podsjetiti na ono što vam je uistinu važno. Možda ćete se vratiti starim hobijima ili interesima za koje prije niste mogli odvojiti vrijeme. Možda se čak osjećate strastvenije. Ovdje postoji prilika da ponovno radite stvari u svom životu za koje je možda potrebno malo više srca i strasti, stoga iskoristite ovaj mladi Mjesec da zapalite taj plamen i vidite što će se dogoditi.

atma.hr – 52
Djevica

Kako dolazi sezona Lava, možda ćete početi osjećati završetak i kulminaciju. Možda ćete se osjećati kao da ste došli do kraja poglavlja u svom životu i pripremate se za nešto novo. Razlog tome je taj što kada Sunce napusti Lava, stići će u vaš kutak zodijaka! Imati Sunce u svom znaku donosi osjećaj ponovnog rođenja pa ima smisla to što ćete doći do točke zatvaranja i čišćenja prije nego što se ovo ponovno rođenje odvija.

Istog dana kada Sunce uđe u Lava, Venera također postaje retrogradna. Retrogradna Venera događa se svakih 18 mjeseci, što ovu energiju čini rijetkom i posebnom za rad. Retrogradna Venera može pokrenuti pitanja srca, navodeći nas da preispitamo svoje odnose i kako dajemo i primamo ljubav. Problemi u vezi često mogu biti tema u ovo vrijeme, ali također se možemo naći u problemima oko novca i osobnih vrijednosti. Što god da vam retrogradna Venera donese, velike su šanse da će biti uključen neki rad na iscjeljivanju srca koji će zahtijevati mnogo strpljenja i ljubavi prema sebi.

Jačanje osjećaja vlastite vrijednosti također vam može pomoći u rješavanju problema koji se pojavljuju. Jedan dan nakon što Venera krene retrogradno, slijedi i Kiron. Kiron je poznat kao asteroid ranjenog iscjelitelja. Njegova se tema također usredotočuje na iscjeljivanje, koje može pojačati bilo koji iscjeliteljski rad koji donosi retrogradna Venera. U konačnici, početak vladavine Lava bit će vrlo osjetljivo vrijeme za vas, i vrijeme u kojem će se stare rane vjerojatno uvući natrag u vašu svijest kako biste se s njima mogli pozabaviti jednom zauvijek.

Kako se približavamo kolovozu/avgustu, počet ćemo osjećati vibracije punog Mjeseca 1.8. u Vodenjaku. Ovaj pun Mjesec nudi neke dobre energije čišćenja, dopuštajući nam da se oslobodimo svega što nam se čini teškim, posebno od sve retrogradne energije. Ovaj pun Mjesec bio bi moćno vrijeme da otpustite stvari koje više ne služe vašem najvećem dobru. Provođenje vremena sa zajednicom i mrežom ljudi koji vas podržavaju pod ovim punim Mjesecom također može biti korisno.

Nakon ovog punog Mjeseca, imamo portal Lavlja vrata, čiji je vrhunac 8.8.. Ovaj je portal povezan sa zvijezdom Sirius, koja je poznata kao naše Duhovno Sunce i može donijeti duhovni napredak i uvide. Također može aktivirati moždane valove, dajući nam nove ideje i otključavajući skrivenu mudrost.

Mladi Mjesec u Lavu tada stiže 16.8.. Ovaj mladi Mjesec ponovno će pokrenuti sav onaj iscjeliteljski rad koji je za nas pokrenula retrogradna Venera ranije u sezoni. Ovaj mladi Mjesec može biti neugodan iz tog razloga, međutim, kao i svi mladi Mjeseci, nudi nam priliku da obrišemo ploču i počnemo ispočetka.

atma.hr – 52
Vaga

Dok Sunce prelazi u Lava, Venera, vaš vladajući planet, klizi u retrogradni položaj. Retrogradna Venera je vrijeme iscjeljivanja i buđenja srca. Može potaknuti probleme iz prošlih odnosa i istaknuti sve nesigurnosti koje možda imamo oko novca, vlastite vrijednosti i onoga što uistinu cijenimo. Venera će ostati retrogradna do 3.-4. rujna/septembra, tako da će ovo biti tema za vas sljedećih nekoliko mjeseci. Iako može biti neugodno i pomalo bolno raditi na ranama na srcu, izaći ćete s druge strane spremni dublje se posvetiti odnosima i vrijednostima koji su vam uistinu važni.

Kako ulazimo u kolovoz/avgust, dočekuje nas pun Mjesec u znaku Vodenjaka. Ovaj puni Mjesec će dosegnuti svoj vrhunac 1.8. i služit će kao ulaz u portal Lavlja vrata. Portal Lavlja vrata aktivira se 8.8. i to je vrijeme duhovnog uzdizanja.

Portal Lavlja vrata radi s energijom Siriusa, zvijezde poznate kao naše Duhovno Sunce, i može nam pomoći da primamo nove uvide. Kako ovaj portal prati puni Mjesec u znaku Vodenjaka, postoji povećana vjerojatnost primanja novih informacija koje nam na neki način mogu pomoći da napredujemo. Ta informacija može biti nova kreativna ideja, činjenica koja nam može pomoći u donošenju odluke ili djelić unutarnje mudrosti koji može pokrenuti novi način postojanja.

Naši umovi će biti oštri u ovo vrijeme, stoga iskoristite ovu energiju u svoju korist! Mladi Mjesec u Lavu zatim slijedi 16.8.. Ovaj mladi Mjesec aktivirat će mnoge teme retrogradne Venere, tako da ovo potencijalno može biti nezgodan mladi Mjesec za rad. Možda ćete morati riješiti neke probleme u vezi i preispitati davanje i primanje ljubavi u svom životu.

Međutim, svi mladi Mjeseci su prilika da se obriše sve i pokuša ponovno. Oni su prozor u novi način postojanja, stoga razmislite o tome tko želite biti, razmislite o tome što bi učinila najviša verzija vas, a zatim poduzmite korake da to stvorite za sebe.

Dok se sezona Lava priprema za kraj, Merkur, planet komunikacije, također će početi usporavati, pripremajući se za svoje retrogradno putovanje. Merkur će 23.8. krenuti retrogradno, no njegovo djelovanje osjetit ćemo već 4.8.. S Venerom i Merkurom na retrogradnom teritoriju, ovo će definitivno biti sezona u kojoj se treba kretati polako i paziti čemu i kome se posvetiti. Vaša je intuicija obično prilično oštra, stoga vjerujte sebi. Ako vam nešto nije u redu, zastanite prije nego što nastavite.

atma.hr – 52
Škorpion

Dok Sunce prelazi u Lava, Venera također silazi u podzemni svijet, započinjući svoje putovanje u dubine našeg srca. Retrogradna Venera može pokrenuti pitanja srca, vodeći nas da iscjeljujemo, popravljamo i rješavamo rane koje su povezane s našim odnosima i davanjem i primanjem ljubavi u našim životima. Do trenutka kada Venera izađe sa svog putovanja početkom rujna/septembra, mogli bismo se osjećati lakši, probuđeniji i usklađeniji, posebno kada se radi o stvarima srca. Imajući ovo na umu, znajte da je sve što vam se dogodi, osobito krajem srpnja/jula, povezano s ovim radom usmjerenim na srce.

Pokušajte dopustiti svom srcu da vas vodi i upamtite da sve kroz što prolazite jednostavno vas povezuje s dubljom ljubavlju. Retrogradna Venera također može pokrenuti pitanja koja se odnose na naš osjećaj vlastite vrijednosti. Također će biti važno obratiti pozornost na suptilnije misli vašeg uma koje nas ponekad mogu navesti da živimo život koji je manji nego što zaslužujemo. Kiron također postaje retrogradan tijekom sezone Lava 23.7., nastavljajući nas izazivati kada su u pitanju naši osjećaji vlastite vrijednosti.

Kiron je poznat kao ranjeni iscjelitelj, a cilj mu je pomoći nam da se oslobodimo rana koje nas opterećuju. Kiron ne želi da se pretvaramo da nismo ranjeni ili da možemo sve popraviti, umjesto toga želi da utjelovimo tu ideju “ranjenog iscjelitelja”. Želi da primimo svoje rane i dopustimo da se bol pretvori u suosjećanje, razumijevanje, empatiju i podučavanje, za sebe i druge. Kao što vidite, puno iscjeljujuće energije kruži dok Sunce prelazi u Lava, a kao osjetljivi vodeni znak, bit ćete u primarnoj poziciji da sve to osjetite i vjerojatno tome svjedočite u svijetu oko sebe.

Kako ulazimo u kolovoz/avgust, dočekuje nas pun Mjesec u znaku Vodenjaka. Dosežući svoj vrhunac 1.8., ovaj puni Mjesec želi da otvorimo i proširimo svoje umove. Ovo bi bilo snažno vrijeme da naučimo nešto novo, otputujemo ili proširimo svoja razmišljanja. Oslobađanje od ograničenja koja smo sami sebi postavili još je jedan sjajan način da iskoristimo pročišćavajuće energije ovog punog Mjeseca.

Nakon punog Mjeseca, pojačane energije nastavljaju se aktivacijom portala Lavlja vrata. Ovaj portal prati izlazak Siriusa, zvijezde poznate kao naše Duhovno Sunce. Ovaj portal može povećati našu frekvenciju, ubrzati manifestacije i može potaknuti našu kreativnu inteligenciju.

Kako dolazimo do kraja sezone Lava, 16.8. imamo mladi Mjesec u Lavu. Ovaj mladi Mjesec pojačat će energiju retrogradne Venere, stimulirajući bilo koju lekciju ili temu koju nam je predodređeno donijeti. Mladi Mjeseci uvijek predstavljaju priliku da obrišete sve i pokušate ponovno pa što god se manifestira, znajte da imate moć napraviti promjenu i početi ispočetka.

Konačno, sezona Lavova završava s Merkurom koji također kreće retrogradno. Iako se to neće dogoditi prije 23.8., vrlo je vjerojatno da ćemo osjetiti da se priprema nekoliko tjedana prije tog datuma. Merkur i Venera koji su retrogradni u isto vrijeme stvarat će vrlo sporu energiju pa je to nešto što treba imati na umu za kraj sezone.

atma.hr – 52
Strijelac

Sezona Lava ispunjena je retrogradnom energijom, što znači da se možemo osjećati pomalo tromo i nemotivirano. Naši umovi mogu biti okrenuti prošlosti i moglo bi nam biti teško krenuti naprijed u sadašnjost. Čini se da Svemir želi da potrošimo vrijeme na pregled i ponovnu procjenu prije nego što krenemo naprijed. Vladavina Lava počinje retrogradnom Venerom. Venera je planet odnosa, ljepote, vrijednosti i novca. Kada se kreće retrogradno, ima tendenciju da pokrene probleme sa srcem iz prošlosti koje moramo riješiti.

Retrogradna Venera također može izazvati probleme u vezi koji su povezani s našim osjećajem samopoštovanja. Bit će to snažno vrijeme za iscjeljenje srca i za povezivanje s našom istinskom unutarnjom suštinom. Venera želi biti sigurna da se krećemo kroz svijet autentični i vjerni sebi kako bismo mogli dati i primiti ljubav koja nam je namijenjena.

Nakon retrogradne Venere, Kiron također kreće retrogradno sljedećeg dana, 23.7.. Kiron je asteroid poznat kao ranjeni iscjelitelj. Iako neće biti moćan kao retrogradna Venera, udvostručit će iscjeljujuću energiju koja cirkulira. Čini se da smo doista vođeni da ozdravimo, pogotovo kada je riječ o srčanim stvarima.

Kako prelazimo u kolovoz/avgust, 1. imamo pun Mjesec u znaku Vodenjaka. Čini se da ovaj pun Mjesec podržava snažan val iscjeljujuće energije koja teče i pružit će priliku za oslobađanje i čišćenje. Ako postoji nešto što nas opterećuje, ako postoji nešto čega se želimo osloboditi, ovaj puni Mjesec dat će nam posljednji poticaj da to otpustimo.

Nakon punog Mjeseca, otvaramo put za portal Lavlja vrata, koji doseže svoj vrhunac 8.8.. Portal Lavlja vrata je vrijeme kada se slavi izlazak zvijezde, Siriusa. Sirius se smatra našim duhovnim suncem, tako da je ovo vrijeme povećane duhovne energije. Ovu energiju možemo koristiti za podizanje naše vibracije, produbljivanje naše duhovne veze i primanje mudrosti i kreativne inteligencije.

Kako dolazimo do kraja vladavine Lava, 16.8. doživljavamo mladi Mjesec. Ovaj mladi Mjesec aktivirat će energiju retrogradne Venere, usmjeravajući nas da stvarno počnemo kopati duboko po tim srčanim ranama. Možda ćemo zbog toga imati neke trenutke uvida pod ovim mladim Mjesecom.

Ovaj mladi Mjesec također je fantastična prilika da se usredotočite na svoje kreativne darove i talente. Ako postoji kreativan projekt na kojem radite ili trebate primijeniti neke nove načine razmišljanja, ovaj mladi Mjesec donijet će vam potrebnu inspiraciju. Upravo dok se spremamo prijeći u sezonu Djevice, Merkur će se također kretati retrogradno, povećavajući broj retrogradnih planeta na nebu.

Retrogradni Merkur može otežati komunikaciju pa imajte to na umu, posebno ako trebate imati težak razgovor. Možda bi se isplatilo sve staviti na papir kako biste bili jasni što želite podijeliti.

atma.hr – 52
Jarac

Sunce voli biti u znaku Lava. U Lavu može zasjati najjače i aktivirati unutarnje svjetlo koje živi u svima nama. Vladavina Lava je stoga uvijek dobro vrijeme da slijedite svoje strasti, zapalite svoj unutarnji plamen i učinite nešto što vas čini uzbuđenim zbog života. Ovo ne mora biti ništa veliko; zapravo, najbolje će vam odgovarati jednostavnost stvari.

Dok Sunce prelazi u Lava, imamo retrogradnu stacionarnu Veneru. Retrogradna Venera je vrijeme iscjeljivanja i buđenja srca. Može uzburkati pitanja srca, aktivirati rane u vezi i mjesta na kojima se osjećamo duboko nesigurnima. Retrogradna Venera definitivno može zahtijevati neko duboko iscjeljivanje na razini srca, a to vam se može činiti suprotstavljajućim. Kao Jarac, imate tendenciju racionalizirati stvari, umjesto da ih istinski osjećate. Pod ovom retrogradnom Venerom, bit će vam važno napraviti prostor za stvarno osjećanje. Neće biti dovoljno dobro “odmisliti” svoje probleme ili ih mapirati u tablici, ova retrogradnost vas stvarno zove da zakoračite u svoje tijelo i osjetite.

Retrogradna Venera također može izazvati probleme koji se odnose na vašu vlastitu vrijednost i vaš odnos s novcem. Ako pogledate dovoljno duboko, to dvoje je vrlo često isprepleteno. Mladi Mjesec u Lavu 16.8. pomoći će aktiviranju energije retrogradne Venere pa ako to već ne osjećate, do ovog mladog Mjeseca trebali biste imati neku ideju kakve vam lekcije Svemir pokušava poslati.

Kiron, asteroid iscjeljivanja, također postaje retrogradan 23.7., dodajući iscjeljujuću energiju kroz koju smo predodređeni da se krećemo. 1.8. događa se pun Mjesec u znaku Vodenjaka, koji također ima temu iscjeljivanja. Definitivno se čini da nas Svemir upućuje u određenom smjeru!

Pun Mjesec u znaku Vodenjaka vrijeme je razvedravanja pa će to biti dobra prilika da sa sebe isperete sve ono što vam čini težinu ili što više ne želite nositi. Ovaj mladi Mjesec također će biti fantastično vrijeme da se usredotočite na promjenu načina razmišljanja. Zatim, 8.8. događa se portal Lavlja vrata. Ovaj visokofrekventni portal prati izlazak Siriusa, našeg duhovnog sunca.

Kako se Sirius uzdiže, kupamo se u njegovoj visokofrekventnoj energiji i možemo primiti duhovne aktivacije i uvide. Portal Lavlja vrata je sjajno vrijeme da se također podrži iscjeliteljski rad i da se dobije kozmičko nadahnuće. Ostanite otvoreni za ono što vam dolazi, jer biste mogli dobiti neke pronicljive informacije koje mogu pogurati vaš život u novom smjeru.

Dok se sezona Lava priprema za kraj, Merkur također postaje retrogradan, dajući nam ukupno šest glavnih kozmičkih igrača u retrogradnom hodu. Sva ova retrogradna energija usmjerit će našu pozornost prema unutra i prema prošlosti. Možemo se osjećati malo tromo ili da moramo riješiti stvari iz prošlosti prije nego što možemo krenuti naprijed.

atma.hr – 52
Vodenjak

Lav počiva nasuprot vas na kotaču zodijaka, tako da ćete se uvijek osjećati povezani s njegovom energijom. Kako počinje sezona lavova, Venera postaje retrogradna, započinjući svoje putovanje duboko u područja naših srca. Venera je povezana s našim odnosima, našim osjećajima vlastite vrijednosti i pitanjima ljubavi. Dok Venera putuje retrogradno, mogli bismo pronaći rane u ovim područjima koje treba očistiti.

Možda osjećamo izazove u vezi ili možemo početi primjećivati sve blokade koje imamo oko davanja i primanja ljubavi. Stari obrasci odnosa ili možda čak stara veza mogu se na neki način vratiti u naše živote, potičući nas da se pozabavimo neriješenim ili zakopanim problemima. Retrogradna Venera je u suštini vrijeme uspostavljanja dublje povezanosti s našim srcima, a često to zahtijeva određeno čišćenje od boli, blokada i trauma koje nas drže zaglavljenima.

Zajedno s retrogradnom Venerom, Kiron, asteroid poznat kao ranjeni iscjelitelj, također će se kretati retrogradno 23.7.. Ova retrogradnost nije tako moćna, ali će dodati težinu iscjeljujućoj energiji koju ćemo osjećati. Kako ulazimo u kolovoz/avgust, 1.8. pozdravlja nas puni Mjesec u Vodenjaku – vaš puni Mjesec! Ovaj Puni Mjesec aktivirat će vaša psihička osjetila i okupati vas svojim sjajnim svjetlom.

Vaše je posebno doba godine kada je Mjesec u vašem znaku i možete primiti protok njegove energije. Pun Mjesec u znaku Vodenjaka također je nevjerojatno iscjeljujuć, pomaže nam da odbacimo i otpustimo sve ono što nas sprječava da se osjećamo slobodnima da budemo ono što jesmo. Vi ste u izravnoj liniji za primanje ove energije, stoga je koristite da isperete strahove, tjeskobe i stvari koje vam više nisu potrebne.

Nakon ovog punog Mjeseca, 8.8. imamo portal Lavlja vrata. Ovaj portal je povezan s izlaskom Siriusa, koji je zvijezda poznata kao naše Duhovno Sunce. Sirus sadrži visokofrekventnu energiju koja također može utjecati na naše moždane valove, šaljući nam nadahnute ideje i povećavajući našu kozmičku inteligenciju. Sirius također može inspirirati nove tehnologije pa ako radite u tehnološkom prostoru, ovaj portal može biti posebno koristan.

Kako dolazimo do kraja vladavine Lava, 16.8. imamo mladi Mjesec u Lavu. Ovaj mladi Mjesec pojačat će energiju retrogradne Venere i dok ovo vrijedi za sve, dvostruko je istinito za vas. Čini se da će vam se u ovom trenutku spremati jaka veza. Znajte da ste vođeni da zadržite svoju neovisnost i da zapamtite koliko ste vrijedni!

Iako vjerojatno postoji nešto za iscjeljivanje, ovaj mladi Mjesec je također pozitivan znak da možete započeti novo poglavlje i okrenuti novi list. Ne morate pribjegavati starim obrascima iz prošlosti, a ovaj mladi Mjesec vaš je znak da ste spremni krenuti naprijed.

I konačno, dok Sunce izlazi iz Lava u Djevicu, Merkur postaje retrogradan. Još jedan retrogradni planet! Merkur i Venera zajedno u retrogradnom hodu mogu biti posebno spora kombinacija pa ako imate važne stvari na popisu obaveza, pokušajte ih obaviti prije ovog datuma, zapravo, prije kolovoza/avgusta bi bilo najbolje!

atma.hr – 52
Ribe

Dok Sunce ulazi u Lava, Venera ulazi u podzemni svijet, putujući retrogradno do 3. rujna/septembra. Retrogradna Venera je vrijeme iscjeljivanja srca. Može aktivirati stare rane, probleme u vezi i osjećaje nesigurnosti. Retrogradna Venera je u biti naš portal za dublju ljubav, a naš će posao biti da uklonimo prepreke koje nas sprječavaju da dođemo do tog mjesta.

Samo jedan dan nakon što Venera kreće retrogradno i Kiron kreće retrogradni. Kiron je asteroid poznat kao ranjeni iscjelitelj, a njegova retrogradnost udvostručuje iscjeljujuću energiju koju ćemo vjerojatno iskusiti. Čini se da nas svemir doista vodi da volimo sebe, da budemo ljubazni prema sebi i da skinemo slojeve kako bismo mogli otkriti više svog istinskog ja. Krenuti na ovo iscjeljujuće putovanje možda nije ugodno, ali čini se da nas kozmičko nebo ohrabruje da hodamo tim putem, znajući da nas odredište može dovesti samo do veće ljubavi.

Kako krećemo u kolovoz/avgust, 1. imamo pun Mjesec u znaku Vodenjaka. Ovo je zapravo prvi od dva puna Mjeseca u kolovozu/avgustu. Drugi pun Mjesec bit će Plavi Mjesec i bit će u vašem znaku! Ovo je vrlo poseban pun Mjesec – kao što znate, plavi Mjeseci su rijetki! Samo znajte da sve što se manifestira pod punim Mjesecom u Vodenjaku može biti samo dio priče. Preostala poruka i uvidi doći će pod punim Mjesecom u znaku Riba krajem mjeseca.

Čini se da pun Mjesec u Vodenjaku 1.8. također nosi poruku iscjeljenja. Vodi nas da otpustimo sve stvari koje nas koče i sprječavaju da se osjećamo istinski slobodnima. Zapravo, čini se da je sloboda ključna tema pod ovim punim Mjesecom. Pun Mjesec u Vodenjaku također može otkriti nove informacije ili nova saznanja koja vam mogu pomoći u donošenju odluke. Ako ste se s nečim borili u svom životu, ovaj pun Mjesec također može sjati poput svjetionika, vodeći vas u pravom smjeru.

Psihičke energije Punog Mjeseca također će se zadržati jer 8.8. imamo portal Lavlja vrata. Portal Lavlja vrata prati izlazak zvijezde Sirius, koja je poznata kao naše duhovno sunce. Portal Lavlja vrata je vrijeme visokofrekventne energije gdje možemo primiti duhovne uvide, aktivacije i buđenja. Vrijeme je snage u mjesecu koje možemo iskoristiti i za punjenje baterija.

Ako se osjećate iscrpljeno ili iscrpljeno, iskoristite energiju ovog portala u svoju korist! Budući da ste osjetljiva duša, možda ćete se također morati pobrinuti da zaštitite svoju energiju i držite se podalje od ljudi i situacija koje su toksične za vašu dobrobit.

atma.hr – 52
Kako dolazimo do kraja sezone Lava, 16.8. imamo mladi Mjesec u Lavu. Ovaj mladi Mjesec aktivirat će sve ove lekcije o retrogradnoj Veneri, tako da je dobra vijest da ako imate bilo kakvih povreda u vezi ili problema s iscjeljivanjem srca, trebali biste dobiti nešto veću jasnoću oko ovog vremena.

Mladi Mjeseci su uvijek dobro vrijeme da se podsjetite da nikad nije kasno da počnete iznova. Iskoristite energiju mladog Mjeseca da osvježite svoju viziju i da drugačije razmišljate o svojoj situaciji.

Dok se sezona Lava priprema za kraj, Merkur će se također kretati retrogradno. Retrogradni Merkur i Venera zajedno rijetka su i potencijalno izazovna kombinacija zbog koje se možemo osjećati tromo, povučeno i mentalno maglovito. Ovo će biti dobro vrijeme da istražite svoj unutarnji svijet i provedete vrijeme u unutarnjem razmišljanju. Ako se pojave problemi u komunikaciji, bilo bi najbolje razjasniti što želite reći prije nego što to izgovorite.

ATMA/foreverconscious/Pripremila: Suzana Dulčić za atma.hr