Poruka današnjeg dana su «poruke negativnih emocija».

Zar ne bi negativne emocije također mogle obuhvaćati važne poruke?

Ako smo često depresivni, to bi možda mogao biti znak kako nešto ne valja s našim životom i to bi nas moglo potaknuti da promotrimo svoju životnu situaciju i unesemo pozitivne promjene. Zato trebamo slušati ono što nam emocije govore, a ne ih jednostavno odbaciti kao negativne.

atma.hr – 52
Negativne emocije koje se vraćaju često sadrže poruku, kao i bolesti. Ipak, valja napomenuti da sve promjene koje napravimo, bez obzira jesu li povezane s poslom, odnosima ili okolinom, samo su kozmetički zahvati, ako ne izranjaju iz promijenjene razine svijesti, što znači da moramo postati svjesniji.

Dosegnemo li stanoviti stupanj prisutnosti, više nam nije potrebna negativnost da nam kaže što nam je u određenoj životnoj situaciji potrebno. Ali, sve dok negativne emocije postoje, koristimo se njima. Koristimo se njima kao nekom vrstom znaka i poruka koje nas podsjećaju da budemo svjesniji i prisutniji!

Mario Piškur, psihoterapeut
terrajungiana.hr

atma.hr – 52
Prethodna objavaTest: Odaberite sliku i primite snažnu poruku
Slijedeća objava15. ZeGeVege prvog vikenda u rujnu!
Mario Piškur
Mario je rođen u Zagrebu, 1969. godine. Po zanimanju je psihoterapeut, završenog studija Jungove psihoterapije te homeopatski liječnik. Tijekom svojih putovanja po Indiji upoznao je vedskog pandita dr. Chandulala S. Patela te je pod njegovim mentorstvom 2001. godine uspješno završio studij jyotisha i Vastua. Od tada aktivno radi s ljudima i drži jyotish savjetovanja. U jyotishu je školovan po principima Maharishijevog jyotisha. Bio je stalni suradnik u časopisima Karma, Ezoterikus te povremeno pisao za časopis Svjetlost. Gostovao je u nekoliko emisija na HRT – u. Redovito održava školu jyotisha i Vastua te su iz nje izašli mnogi kavalitetni jyotish savjetnici i Vastu praktičari. Kao homeopatski liječnik, registrirani homeopat Hrvatske udruge homeopata i podpredsjednik udruge Homeopati bez granica – Hrvatska, već dugi niz godina uspješno se bavi homeopatskim liječenjem odraslih i djece. Završio je studij klasične homeopatije u Londonskom homeopatskom koledžu. Licencirani je homeopat s licencom za samostalno bavljenje homeopatijom. Angažiran je u humanitarnim projektima tj. u liječenju stradalnika domovinskog rata i njihovih obitelji.