Bi li bilo sretno dok bi promatralo život kakav živite ili vas tužno pogledalo i upitalo: “Gdje su nestali tvoji snovi?”

Bi li bilo ponosno jer ste održali vjeru u ljubav, jer radite posao koji obožavate i provodite slobodno vrijeme ispunjeni i sretni?

atma.hr – 52
Ili bi u nevjerici shvatilo da ste spustili kriterije i pristali na vezu ili brak u kojoj ljubavi gotovo i nema, prijateljstva koju nemaju predznak iskrenosti, posao koji vas sputava i jednostavno ga odrađujete…

A ostatak dana provodite po navici i mislite da je nekom drugom bolje, jer je rođen pod sretnom zvijezdom… Dok život iz snova nije za ljude poput vas.

Gdje ste vi u toj priči? Upravljate li svojim životom ili dozvoljavate da okolnosti upravljaju vama? Jeste li pokleknuli i pristali na manje, zato što jednostavno ne vjerujete da možete i zaslužujete više?

Živite li, ali se osjećate kao da ste već odavno umrli?

Gdje je nestala Radost življenja?

U vama je!

Još postoji iskrica tamo duboko gdje ste je zakopali ispod svog tog pepela. Otpuhnite ga! Dok god dišete nije kasno za započeti život svojih snova!

Što vas istinski pokreće, veseli? Što budi adrenalin u vama i tjera krv u žilama?

atma.hr – 52
Usudite se ponovo ući u svoje srce i odškrinuti škrinju svojih uspavanih snova i želja. Oni su tu s razlogom, došli ste na ovaj svijet da ih ostvarite, da ih proživite! Došli ste sa misijom, sa svrhom!

I dok god je ne ostvarite ona će vam povremeno tiho šaputati na uho i podsjećati vas da se pokrenete.

Usudite se, djelujte usprkos strahu i krenite prema svjetlu svoje duše!

Samo hrabro naprijed, neka se dijete u vama probudi i ponovo razveseli! Neka se vrati sjaj u vaše okice, osmijeh na lice i onaj poseban osjećaj zanosa u prsima! Vi to zaslužujete, vi vrijedite, vi to možete!

Zato krenite naprijed radosno poput djeteta! I nikad ne odustajte! ❤

Iva Bradarić

https://suncanastrana.wordpress.com/

https://www.facebook.com/Sun%C4%8Dana-strana-%C5%BEivota-947580778669963/

36 TAO TE CHING

Lao Tzu: TAO TE CHING

tao te ching

Dragulj kineske filozofije

Tao Te Ching napisan je prije 2500 godina i klasik je kineske kulture no odavno je prerastao granice svog porijekla i danas se svrstava u bezvremenske vrhunce svjetske literarne baštine.

Napisan je na klasičnom kineskom jeziku, slikovnom jeziku koji ne poznaje interpunkcijske znakove, nema aktiv ili pasiv, nema jedninu i množinu, padeže, gramatički rod ni glagolsko vrijeme. Usto, u taoističkoj maniri, neki su dijelovi teksta namjerno nejasni i dvosmisleni, ostavljajući slobodu vlastitog doživljaja i tumačenja. Zbog toga je svaki novi prijevod veliki izazov.

Cijena: 69 kn - Kupi ovdje