Beach girl photo created by fwstudio - www.freepik.com

Što ja mogu naučiti o sebi?

Pitanje koje si možemo postaviti u svakoj situaciji jer zaista, kroz svaku situaciju možemo i naučiti ponešto o nama samima.

Recimo ovako, sreli ste neku osobu i osjećate bijes. Sad, čemu Vas ta emocija može naučiti? Od kud dolazi? Što je to izazvalo bijes u Vama? Ta osoba ili Vi? Zašto ste bijesni? Podsjeća li Vas ta osoba na neku drugu, na iskustvo koje ste imali? Podsjeća li Vas na Vas, samo što si ne možete priznati, na neki dio Vas kojeg još sami niste prihvatili u sebi? Ispitajte situaciju.

Promatranjem sebe možemo točno vidjeti kako funkcioniramo.

atma.hr – 52
Zamislite se kao da ste netko treći i sad gledajte sa strane što se događa. Što biste rekli na tu situaciju kada biste ju vidjeli iz druge perspektive?

Kao da ste u kazalištu u publici i sad promatrate te glumce. Kako oni glume? Kako Vam djeluje ta predstava? Smijete li se ili plačete? Želite li opet pogledati takvu predstavu ili biste radije nešto drugo? Što kažete na te glumce?  Promatrajte.

Svakim novim danom i u svakoj situaciji možemo naučiti nešto o sebi, na nama je samo želimo li to ili ne. Stoga, samo hrabro naprijed, s vjerom i ljubavlju u srcu.

© Marina Knüsel, healing terapeut
Facebook grupa – Za empate, duhovnjake i sve vrste svjetlosnih ratnika