Designed by Freepik

atma.hr – 52
Lako je čitati savjete kako biti sretan kada smo već na visokoj vibraciji i kad smo već sretni, ali što kada nismo?

Svatko od nas mora pronaći svoj „čarobni napitak“ svoju formulu kako u situacijama kada je „dolje“ kada mu se ništa ne da, kako podignuti vibraciju. Ali morate se potruditi pronaći sami taj svoj mix i još važnije učiniti ga baš tada u tim situacijama kada niste sretni, zadovoljni, ispunjeni.

Meni osobno je neizbježno da svaki dan meditiram, da se zahvaljujem, da prihvaćam sebe i da vježbam – to je moj čarobni napitak i on je obavezan.

A najviše od svega za mene je osvještavanje što jest, što je to što me muči i nakon toga prihvaćanje sebe, prihvaćanje mojih emocija, prihvaćanje mojih strahova, prihvaćanja trenutnog stanja.

Stvarno mislim da je prvi i osnovi korak koji možemo napraviti kada se ne osjećamo dobro je da prihvatimo da se ne osjećamo dobro – jer to je ljubav prema sebi. Znate zašto, jer kada validiramo svoje osjećaje a ti su da se ponekada ne osjećamo dobro i kada ih prihvatimo – time prihvaćanjem sebe, prihvaćanjem svojih osjećaja, volimo sebe.

Jer ako odmah idemo na kontru – diži vibraciju, mijenjaj, ne misli na to, ne smiješ tako misliti ….. o Bože pa to je frustracija, opet će sigurno izletiti – ja to nikada neću moći … ja to ne mogu….. mislim naravno na „biti sretan“

To je kako kada djete plače, pa ga roditelji ušutkavaju – nije ti ništa, nije to ništa strašno, nemaš zašto biti tužan, nesretan …. da te nisam vidio da plačeš, samo probaj – puno puta sam to vidjela i dijete tada počne gutati i zatomljavati u sebe, umjesto da je viđeno, da je to izbacilo iz sebe da je imalo podršku da je uredu da se osjeća tužno, ljuto, bolno, da ga samo netko vidi, zagrli i voli i za vrlo brzo takvom reakcijom dijete sretno ode i ide se igrati dalje.

E pa tako je i nama potrebno da se da važnost našim osjećajima, a ne zatomljavanje i skretanje pažnje.

Naravno ukoliko je tuga, nezadovoljstvo, nezaintersiranost stalno pristuno onda je druga priča, u tim slučajevima se nešto treba mjenjati ili tražiti pomoć.

Moj je put kroz iskrenost prema sebi, kroz prihvaćanje sebe, kroz dubinu odlazak na drugu stranu.

Iako se danas osjećam da sam na drugoj strani tunela, da sam ispunjena osoba, koja kaže NE – prije to nisam mogla reći i koja kaže HOĆU, koja je odvalila veliki dio krivnje sa sebe (česta ženska boljka), koja polagano poslaguje sve svoje kockice onako kako ja želim, bez obzira na to i dalje imam svoje lekcije duše. Neke mi padnu lakše, a neke malo teže, ali važno u svemu tome mi je da sam iskrena, nježna i voljena prema samoj sebi.

Za kraj dajem vam ideje za vaš čarobni napitak:

  • Prihvaćanje sebe, prihvaćanje svojih osjećaja, prihvaćanje sadašnjosti
  • Razgovor sa sobom kao da razgovarate sa svojom dragom osobom
  • Umirite se – dišite
  • Oprostite sebi što još niste gdje bi željeli biti / ili što još niste ono što želite biti

Volite se i kada nije onako kako bi željeli i kada niste tamo gdje osjećate da trebate biti!!!! Volite se i kada ste ljutite na sebe 🙂

Sviđa vam se tekst, upišite se i primajte razne slične tekstove i uzmite poklon e-knjigu “IDEJE ZA SRETAN ŽIVOT” OVDJE.

image005Sa ljubavlju,
Nikolina Balenović Knez
Intuitivna i feng shui savjetnica
www.linafengshui.com

atma.hr – 52
atma.hr – 52