Designed by Freepik

160×600 text-47 lijevo

Meditacija je vještina u kojoj osoba vježba um i potiče rad svijesti pomoću koje spoznaje rješenje problema i upoznaje samu sebe.

Riječ meditacija se odnosi na niz vježbi (često u timu) koje uključuju tehnike opuštanja, grade unutarnju energiju i razvijaju suosjećanje, ljubav, strpljenje, darežljivost i oprost. Često uključuje tehnike kojima se pročišćava um.

Meditacija pomaže u opuštanju uma i može olakšati neke zdravstvene tegobe, kao što su visoki krvni tlak, anksioznost ili depresija.

Može se raditi pasivno ili aktivno, odnosno sjedeći ili izvođenjem niza vježbi. Pomaže u shvaćanju i prepoznavanju uzroka negativnih osjećaja kao što su ljutnja, ljubomora ili mržnja.

Meditacijom se postiže smireno stanje uma, a znanstvenici su dokazali da može poboljšati kvalitetu cjelokupnog zdravlja, naročito kod osoba koje su izložene svakodnevno stresu.

Ključna stvar kod meditacije je sposobnost fokusiranja na jednu stvar. To može biti objekt, točka u prostoru, pokreti tijela, disanje ili zvuk. Fokusiranost mora ostati na razini od 100%, inače meditacija neće biti toliko učinkovita.

Iako veliki broj ljudi u jednom razdoblju života razvija vještinu meditiranja, mali postotak njih tu vještinu razvija i održava tijekom cijelog života.

U jednu ruku, meditacija je alat pomoću kojeg se borimo protiv stresa, kronične boli, loše kvalitete sna, negativnih osjećaja i sličnih problema. S druge strane, meditacija je vještina pomoću koje možemo upoznati sebe, postići kontrolu nad umom i mislima.

Svi koji se bave meditacijom će vam reći da su tek na samom početku razvijanja ove vještine shvatili koliko um može biti nemiran i koliko malu kontrolu imamo nad vlastitim mislima.

Znanstvenici su dokazali da meditacija ima brojne prednosti na zdravlje, a mi vam donosimo one najvažnije.

Mozak

Znanstvenici su dokazali da meditacija može povećati alfa i theta aktivnosti mozga, koje su povezane s postizanjem stanja opuštenosti.

Također su ustanovili da svakodnevna meditacija u razdoblju od 2 mjeseca može povećati razinu sive tvari na nekim dijelovima mozga.

Raspoloženje

Stanje koje postižete tijekom meditacije će kontrolirati misli i emocije. Meditacija će smanjiti razinu negativnih emocija i samim time poboljšati vaše raspoloženje.

Neke vrste meditacije mogu poboljšati funkciju dijelova mozga koji su zasluženi za suosjećanje, empatiju i strah, a vama će omogućiti bolju kontrolu nad emocijama i poboljšati osjećaj povezanosti s okolinom.

160×600 text-47 lijevo

Pluća i srce

Meditacija poboljšava rad parasimpatičkog živčanog sustava, koji kontrolira potrebu za odmorom i probavni sustav. Pluća će tražiti više kisika, a vi ćete disati dublje i sporije.

Regulirat ćete rad srca, a samim time će i krvne žile biti pod manjim stresom. Meditacija može regulirati razinu krvnog tlaka i time smanjiti rizik od nastanka srčanih bolesti.

Opuštanje

Tijekom meditacije će se smanjiti oslobađanje hormona stresa (kortizola), povećat će se dotok krvi u mozak, čime se smanjuje anksioznost.

Snaga volje

Meditacija može pomoći smanjiti potrebu za konzumiranjem nezdravih stvari (čokolada, cigarete, alkohol).

Znanstvenici su dokazali da meditacija povećava razinu samokontrole i samodiscipline.

Imunološki sustav

Stres i negativne emocije mogu oslabiti rad imunološkog sustava.

Znanstvenici su dokazali da je meditacija učinkovita u borbi protiv infekcija

centar-zdravlja

Nazovi ATMA savjetnika za duhovnost i zdravlje


Widget not in any sidebars

Otkrij POLARIS disk

Energija koja iscjeljuje i pomlađuje

S POLARIS-om u rukama postajete vrhunski iscjeljitelj bez dana obuke!
POLARIS višestruko pojačava dotok vitalne energije (bioenergije) u organizam i potiče ga da se sam izliječi na sasvim prirodan način.
Mogu ga koristiti svi ukućani, djeca, vaši ljubimci i vaše biljke.
POLARIS se može koristiti na način da punite energetske centre (čakre) koji su zaduženi za opskrbu organa vitalnom energijom ili izravno na bolna mjesta (tamo gdje imate problem).
Na POLARIS također možete staviti vrč s vodom. Za 30 min dobit ćete najmoćniji ljekoviti napitak.
Malom novčanom investicijom dobivate svog doživotnog kućnog energoterapeuta!
POLARIS ima neograničeno trajanje.

Cijena: 299 kn

Brza dostava – Tisuće zadovoljnih kupaca

Prethodna objavaDa je želio biti s tobom, on bi bio s tobom
Slijedeća objavaIskustvo izvan granica
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here