Prije nego što dođem do toga kako sam iscijelila migrenu želim vam pojasniti što je sve utjecalo na nastanak migrena kod mene, a vjerujem da su to uzroci nastanka ove tegobe i kod drugih ljudi.

atma.hr – 39

Naime, odrastala sam u obitelji u kojoj se nisam osjećala sigurno i zaštićeno, plašila sam se života, živjela sam u strahu. Već kao dijete naučila sam odmjeravati svaki svoj pokret, potez, izgovorenu riječ. Naučila sam vješto potiskivati one neprijatne emocije koje bi se vremenom nakupile pod pritiskom takvog načina života. Naučila sam da nije sigurno biti svoj, pokazati svoju suštinu i svoje osjećaje. Naučila sam da se bojim života, da ne vjerujem ni sebi, a kamoli drugima. Težila sam perfekcionizmu u svemu, što je bilo nemoguće postići. Uvijek sam imala osjećaj da s mojom obitelji nešto nije u redu, a onda se taj osjećaj prenio na moj osobni doživljaj sebe i drugih. U ljudima sam vidjela potencijalnu opasnost i prijetnju za vlastitu sigurnost.

Nedostatak ljubavi prema sebi i svijetu razvio je određene tegobe u tijelu, a među njima i migrenu koja je bila najneprijatnija. Migrene su mi se javile dok sam bila student u svibju 2012. godine i od tada sam nekoliko godina svaki mjesec imala jake glavobolje po dva-tri dana. I kad bi me prošla migrena glava mi je bila teška, tijelo isrcpljeno i osjećala sam jednu opću slabost organizma.

To je najkraće rečeno povijest mog odrastanja i života, ali povijest koja je postavila temelje mog zdravlja i moje osobnosti. Sjećam se točno dana kada sam prvi put osjetila migrenski napad, to iskustvo mi je bilo vrlo neprijatno, izazivalo mi je dodatni strah. Strah je, također, izazivao, ali i dodatno pojačavao bol. Kada bi se bol pojavila, povlačila bih se u svoju sobu, nekoliko dana ne bih mogla normalno funkcionirati.

atma.hr – 39

Bio je to znak da nešto ne radim kako treba kao i da trebam poraditi na svojoj mentalnoj higijeni. Potisnute emocije su se manifestirale u vidu migrene. Migrena je znak da smo mnoge emocije potisnuli, jer su vrlo neprijatne, misleći da će nam tako biti lakše. To je bježanje od samog sebe. Perfekcionizam je, također, jedan od uzroka migrena, a iz tog perfekcionizma javlja se nemoć, naročito ako ne možemo utjecati na neku situaciju da se promijeni. Onda se javlja i otpor, neprihvaćanje sebe, situacije i ljudi takvih kakvi jesi. Mislimo da sve treba biti onako kako smo mi zamislili i kad se to ne ostvari, javljaju se te negativne emocije. Potom, bježimo od tih emocija, jer mislimo da su one loše, ne znamo ih transformirati i tako one ostaju u tijelu zarobljene, težeći da se ispolje na neki način. Tada se javljaju razne tegobe, zdravstveni problemi, bolesti i slično. Nema ništa loše u svemu tome ako prihvatimo da je bol znak da treba poraditi na sebi. Ako i dalje okrivljujete druge za to što vam se dešava, ne možete napredovati. Potrebno je preuzeti odgovornost za svoj život i onda polako, strpljivo i predano unapređivati svoje zdravlje.

Ovdje dolazimo do odgovora na pitanje kako možemo unaprjeđivati svoje zdravlje i kako sam ja izliječila migrenu. Kao što rekoh, prvo sam sagledala svoj život, sve segmente svog života i priznala sebi da nisam zadovoljna trenutnim stanjem, a potom sam prihvatila one emocije kojih sam tada bila svjesna i mijenjajući svoje razmišljanje i stav prema životu postepeno radila na svojoj osobnoj transformaciji. Medicina je već odavno utvrdila da su bolesti psiho-somatske, dakle, bolest nastaje u umu, tu je korijen svih naših problema. Um treba što više pročistiti od negativnog načina razmišljanja, od zastrašivanja samog sebe, a onda određenim tehnikama raditi na mijenjaju uvjerenja o zdravlju i tako čistiti svoju podsvijest.

Osim toga, vrlo je važno da naučite osluškivati svoje tijelo i da blagovremeno odgovarate na njegove potrebe. Neka vam tijelo bude kao hram vaše duše, zato ga njegujte, vodite računa o svojoj ishrani, redovno vježbajte, hidratizirajte i iznad svega volite!

Autor: Suzana Smoljić
Izvor: blis.ba

22 KURKUMIN

AKCIJA! ULTRA JAKI KURKUMIN

kurkumin

Demencija, depresija i artritis - Patent za liječenje Alzheimerove bolesti

Učinkovitiji u djelovanju na neurodegenerativne bolesti mozga, gastrointetinalne i dijabetičke tegobe u odnosu na sve druge proizvode od kurkume! Bioraspoloživost i apsorpcija povećani su za 10 puta u odnosu kurkumu i 7 puta u odnosu na standardni kurkumin. Kurkumin BCM-95 jedini ekstrakt kurkume na svjetskom tržištu kojemu je FDA odobrila patent za liječenje Alzheimerove bolesti (US Patent No. 8859020).
Namjena: Alzheimerova bolest, reumatoidni artritis, depresija i stres podrška u liječenju karcinoma, zdravlje jetre, gastritis, dijabetes II
Akcijska cijena: 239 kn 203,15 kn - Kupi ovdje

AKCIJA TRAJE DO 31.04.2021.