Priroda ljudskog ega je da postajemo ispunjeni tjeskobom kada imamo očekivanja, jer je priroda ovog svijeta da ne dobijemo uvijek ono što želimo. Ako očekujemo lijepo vrijeme, a ono je loše, to je vrlo uznemiravajuće. Ako očekujemo poštovanje od našeg muža, žene, prijatelja ili svijeta općenito, nećemo ga uvijek dobiti.

Što više očekujemo, to više patimo kad to ne dobijemo. A što više dobijemo, to više i očekujemo, a kad to ne dobijemo onda još više patimo. To je ljudska psihologija.

Odricanje i odvojenost znači da smo samozadovoljni. Ništa nam nije potrebno. Kada nismo samozadovoljni, duša zadovoljstvo pokušava tražiti na nekim drugim mjestima. Ako zadovoljstvo ne nalazimo u Bogu i samilosti prema svim živim bićima, očekivat ćemo ga negdje drugdje.

Prethodna objavaVaš osobni čarobni štapić: “Svakog dana u svakom pogledu sve više napredujem”
Slijedeća objavaDnevni Jyotish Horoskop 06.07.2015.
Radhanath Swami
Rođen u Chicagu 1950-te, u svojim je mlađim danima, u potrazi za duhovnom istinom, slijedio mnoge religijske puteve kao što su judaizam, kršćanstvo i islam. U 19-toj godini odlučio je svoje istraživanje proširiti putovanjima po Europi i Bliskom Istoku, na kraju završivši na Himalajama. Tamo je izvjesno vrijeme slijedio tradiciju šivaizma, a za to vrijeme je došao u kontakt s A.C. Bhaktivedanta Swami Prabhupadom te nekoliko godina kasnije postao njegov učenik. Trenutno putuje Azijom, Europom i Amerikom te poučava mudrost posvećenosti, piše knjige i održava predavanja i seminare. Svoj je život opisao u popularnoj autobiografskoj knjizi "U potrazi za domom".

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.