Poruka današnjeg dana je “strah i prigovaranje”

Pogledajmo možemo li se uhvatiti dok prigovaramo, bilo u riječima ili u mislima, situaciji u kojoj se nalazimo, onome što drugi ljudi rade ili govore, okolini, životnoj situaciji, pa čak i vremenu. Prigovaranje je uvijek neprihvaćanje onoga što jest. Ono bez iznimke nosi nesvjesni negativni naboj. Kad prigovaramo, sebe pretvaramo u žrtvu. Kada naglas progovorimo, tada imamo moć. Stoga promijenimo situaciju tako što ćemo nešto poduzeti ili što ćemo progovoriti. Ako je to prijeko potrebno ili moguće, napustimo tu situaciju ili je prihvatimo.

atma.hr – 52
Bilo kakav postupak bolji je od nikakva, osobito ako smo već dugo vremena u nesretnoj situaciji. Ako smo se u njoj našli vlastitom pogreškom, barem nešto naučimo. Ostanemo li zarobljeni u situaciji ništa nećemo naučiti. Sprečava li nas strah da nešto učinimo? Priznajmo taj strah, promatrajmo ga, prenesimo pažnju na njega i budimo potpuno prisutni s njim. Na taj ćemo način presjeći vezu između straha i razmišljanja te iscjeliti postojeću situaciju.

Mario Piškur, jyotishi
www.vedskijyotish.com

banner ostvari svoje

Prethodna objavaLjubav ti daje korijenje
Slijedeća objavaSmokva – narodni lijek za lošu probavu, bubrežne kamence i šum u ušima           
Mario Piškur
Mario je rođen u Zagrebu, 1969. godine. Po zanimanju je psihoterapeut, završenog studija Jungove psihoterapije te homeopatski liječnik. Tijekom svojih putovanja po Indiji upoznao je vedskog pandita dr. Chandulala S. Patela te je pod njegovim mentorstvom 2001. godine uspješno završio studij jyotisha i Vastua. Od tada aktivno radi s ljudima i drži jyotish savjetovanja. U jyotishu je školovan po principima Maharishijevog jyotisha. Bio je stalni suradnik u časopisima Karma, Ezoterikus te povremeno pisao za časopis Svjetlost. Gostovao je u nekoliko emisija na HRT – u. Redovito održava školu jyotisha i Vastua te su iz nje izašli mnogi kavalitetni jyotish savjetnici i Vastu praktičari. Kao homeopatski liječnik, registrirani homeopat Hrvatske udruge homeopata i podpredsjednik udruge Homeopati bez granica – Hrvatska, već dugi niz godina uspješno se bavi homeopatskim liječenjem odraslih i djece. Završio je studij klasične homeopatije u Londonskom homeopatskom koledžu. Licencirani je homeopat s licencom za samostalno bavljenje homeopatijom. Angažiran je u humanitarnim projektima tj. u liječenju stradalnika domovinskog rata i njihovih obitelji.