Jupiter i Uran spajaju se u rijetkoj i sudbonosnoj konjunkciji 21. travnja/aprila 2024. Iako ovaj dan predstavlja vrhunac konjunkcije, ovo je dugotrajna energija koja bruji u pozadini našeg kozmičkog neba od kraja 2023.. Također ćemo nastaviti raditi s ovom energijom u mjesecu svibnju/maju prije nego što se sakrije u pozadini.

atma.hr – 52
Jupiter i Uran spajaju se svakih 14 godina, a ovoga puta spojit će se na 21 stupnju Bika. Zadnji put su se okupili u Biku 1941., tako da je ovo vrlo rijetka energija za rad.

Jupiter i Uran posljednji su se put susreli 2010. godine gdje su otplesali rijedak ples između Riba i Ovna. Ovo je razdoblje trajalo neuobičajeno dugo od svibnja do listopada 2010. Uvijek se isplati vratiti i vidjeti koje su se teme odvijale u vašem životu tijekom tih mjeseci. Nije da će se iste stvari ponoviti, ali može vam pomoći da dobijete ideju o vrsti energije koja se odvija.

Jupiter je planet ekspanzije, obilja, uspjeha i sreće. Smatra se sretnim planetom i baca svjetlo na sve što mu se nađe na putu. Jupiter nam također može pomoći da se usredotočimo na širu sliku i budućnost.

Uran je planet inovacija, promjena i buđenja. Također se smatra planetom budućnosti i vlada stvarima poput tehnologije i napretka koji nas mogu odvesti u novu revoluciju. Na osobnijoj razini, Uran nam pomaže da pobudimo osjećaje slobode i autentičnosti. Potiče nas da kršimo pravila, oslobodimo se društvenih normi i razmišljamo svojom glavom.

Budući da je Jupiter planet ekspanzije, kako se susreće s Uranom, on će proširiti sve te uranske kvalitete, vodeći nas da zakoračimo u svoje autentičnije ja i da drugačije razmišljamo o svijetu oko nas. Ujedinjenje ova dva planeta također može donijeti napredak za budućnost, posebno u području tehnologije.

Susret Jupitera i Urana u Biku 2024.

Dolazak Jupitera i Urana u Biku također daje više tragova o tome koje teme možemo vidjeti. Bik vlada novcem, poljoprivredom i okolišem, tako da su to sva područja koja mogu biti izložena u ovom tranzitu.

Možda ćemo vidjeti neke inovacije kada je u pitanju poljoprivreda ili opskrba hranom. Tehnologija i financije mogu se spojiti na veće načine, a reflektori mogu biti usmjereni na stanje našeg okoliša.

Iako će se svi ovi učinci pokrenuti tijekom tranzita 21.4., ovo vrijeme možemo zamisliti kao sadnju sjemena. To znači da ćemo možda morati pričekati dok stvari ne porastu prije nego što stvarno možemo vidjeti kako ova konjunkcija funkcionira.

2031. zapravo je kada će Jupiter i Uran prijeći u međusobnu opoziciju, a općenito u to vrijeme počinjemo dobivati jasniju ideju o tome kako je ovaj tranzit oblikovao naše živote.

atma.hr – 52
Na intimnijoj razini, Jupiter i Uran potiču nas da počnemo mijenjati svoje misli o uspjehu i bogatstvu.

U zapadnim kulturama, skloni smo povezivati svoju svrhu i svoj uspjeh s našom karijerom. Međutim, ta se ideja ili vrijednost polako počinje mijenjati. Zašto bismo svoju svrhu trebali povezivati s radom? Dok naša karijera igra veliki dio naših života, vrijednost koju joj pridajemo kao društvo se mijenja, a možda je to nešto što će postati jasnije kako se Jupiter i Uran spajaju.

Uran želi da se oslobodimo društvenih normi i da radimo stvari samo zato što to rade svi drugi. Uran želi da razmišljamo svojom glavom i da slijedimo svoj istinski autentični poziv. Uran nas podsjeća da smo na svojim jedinstvenim putovanjima i svojim jedinstvenim vremenskim rokovima i da se ne moramo povinovati onome što nam društvo govori.

Kao sretan planet, Jupiter definitivno može posipati svoj magični utjecaj, ali velike su šanse da ćemo osjetiti sreću radeći nešto što inače ne radimo, drugim riječima, prihvaćajući dio ove neobične energije Urana.

Uran nas može iznenaditi pa bismo mogli primiti neke neočekivane vijesti u ovo vrijeme ili možda iznenaditi sami sebe u tome kako se osjećamo ili razmišljamo o nečemu. Ako si dopustimo, možemo otvoriti svoje umove i srca za promjenu i vidjeti stvari iz nove perspektive.

Budući da Uran može biti raspršena, nestalna energija, možemo se osjećati pomalo nestabilno ili na kamenitom tlu pod ovim poravnanjem. Snažna energija Urana također je povezana sa seizmičkom aktivnošću, tako da možemo doslovno osjetiti kako se zemlja trese ispod nas!

Bilo da to osjetimo odmah ili nam je potrebno nekoliko godina da to shvatimo, konjunkcija Jupitera i Urana će nas promijeniti. Promijenit će način na koji funkcioniramo kao društvo i promijeniti naše vrijednosti.

Stvaramo novi put naprijed, a to je ono što nas Jupiter i Uran pozivaju da učinimo.

atma.hr – 52
Također je zanimljivo primijetiti da se Jupiter i Uran spajaju na 21. stupnju Bika, što je poznato kao “stupanj bijele golubice”.

Ovaj stupanj kozmičkog neba ukazuje na zaštitu i pozitivnog glasnika. To je naš podsjetnik da naši duhovni vodiči i anđeli uvijek paze na nas, čak i ako se ne osjećamo tako. Lako je ignorirati bijelu golubicu kada je loše, ali kada tražimo Univerzalnu podršku, kada vjerujemo da naši anđeli i vodiči paze na nas, možemo zakoračiti na mjesto primanja.

Uvijek tražite svoju bijelu golubicu i znajte da je tu, pazi na vas.

ATMA/foreverconscious/Pripremila: Suzana Dulčić