Mnoge žene se kunu da je ovo najbolja maska za lice koja im je jedina riješila mnoge probleme s tenom: zateže kožu, smanuje bore, sužava pore, čisti, hrani i vlaži i tako uklanja suhoću i crvenilo, ublažava ožiljke i ljuštenje kože. Evo recept!

atma.hr – 78
Koža lica vam izgleda nekako loše i umorno? Suha je, crvena i nečista, pore su proširene, lice izgleda starije, opušteno i beživotno? Ova izvrsna maska s biljnim glicerinom (glicerol) i vitaminom E će riješiti ovaj problem, prenosi portal uspesnazena.com.

Zašto ovo zaista djeluje?

Svi znamo da se vitamin E smatra vitaminom ljepote i mladosti. On usporava starenje kože, ublažava bore, smanjuje umor. Koža se pomlađuje i postaje zategnutija.

Vitamin E ili Tocopherol regenerativno djeluje na kožu, izglađuje bore. Kupite najbolje onaj dobiven hladnim prešanjem pšeničnih klica i to u kapsulama, radi lakšeg doziranja.

Glavna uloga vitamina E je antioksidativna zaštita od štetnog utjecaja slobodnih radikala. Svojim antioksidativnim djelovanjem štiti kožu od produkata prirodnih metaboličkih procesa i štetnih utjecaja okoline. Neutralizira oksidirajući učinak UV zraka na proteine i lipide staničnih membrana, a time i nastajanje slobodnih radikala koji su važan čimbenik u procesu preranog starenja. Ima protuupalno djelovanje, smanjuje eritem koji nastaje nakon sunčanja ili djelovanja štetnih tvari i ubrzava obnavljanje oštećenih stanica, te skraćuje vrijeme zacjeljivanja rana.

Smanjuje transepidermalni gubitak vode, vlaži i omekšava kožu. Sprječava nastanak lipoperoksida koji potiče prhutanje kože i stvaranje komedona Povećava aktivnost enzima u koži. Regenerativno djeluje na kožu, izglađuje bore. Djelotvoran je kod ožiljaka (upotreba i u kirurgiji).

atma.hr – 39

Biljni glicerin ili glicerol je gusta, viskozna prozirna tekućina bez mirisa, daje koži vlažnost i mekoću. Prirodan je i sam po sebi djeluje protuupalno. Glicerol zadržava vlagu u koži, formirajući na njoj film.

Izbjegavajte ga samo pri suhom vremenu i ako predugo boravite u prostoriji sa jako suhim zrakom jer će vam dehidrirati kožu.

Sastojci, dodani u glicerol bolje djeluju na kožu.

Dok jedan sastojak hidratizira kožu, drugi je učinkovito pomlađuje i ujednačava ten, smanjuje pore, crvenilo i ožiljke.

Ne treba vas zabrinjavati što odmah, nakon nanošenja maske, koža postaje ljepljiva.

Glicerol će se brzo apsorbirati u kožu i taj osjećaj nestaje.

atma.hr – 75
Pomlađujuća maska za lice – recept:

Sastojci za nekoliko dana tretmana:

  • 10 kapsula vitamina E
  • 25 ml biljnog glicerina (glicerol)

Postupak:

Probušite kapsule vitamina E iglom i istisnite u bočicu s glicerolom u kojoj treba biti oko 25 ml glicerola (višak odlijte i spremite negdje u drugu bočicu). Promućkajte.

Napomena: I jedno i drugo ćete pronaći u vašoj ljekarni za male novce. Cijena glicerola je ispod 10 kn za manje pakovanje, kapsule E vitamina možete kupiti i na komad.

Navečer, sat vremena prije spavanja, dok čitate knjigu ili gledate film, nanesite malo ove smjese glicerola i vitamina E na očišćeno lice (po slobodnoj procjeni). Smjesa je gusta, ljepljiva i viskozna i zagrijati će vam kožu.

Poslije 40-50 minuta, prebrišite lice papirnatom ili vlažnom maramicom, ali ne umivajte se.

Lezite spavati. Umivanje ostavite za ujutro.

atma.hr – 78
Stavljajte ovu masku 14 dana, svakodnevno. Po potrebi napravite još.

Već poslije 6-7 dana primijetit ćete ujednačen ten te baršunastu i svježu kožu lica.

Napomena: Nemojte koristiti glicerol za njegu kože lica i kose kod vrlo niske vlažnosti zraka jer može dehidrirati kožu (misli se na općenite vremenske uslove i redovan, dug boravak u prostoru sa suhim zrakom).

Izvor: uspesnazena.com

22 KURKUMIN

AKCIJA! ULTRA JAKI KURKUMIN

kurkumin

Demencija, depresija i artritis - Patent za liječenje Alzheimerove bolesti

Učinkovitiji u djelovanju na neurodegenerativne bolesti mozga, gastrointetinalne i dijabetičke tegobe u odnosu na sve druge proizvode od kurkume! Bioraspoloživost i apsorpcija povećani su za 10 puta u odnosu kurkumu i 7 puta u odnosu na standardni kurkumin. Kurkumin BCM-95 jedini ekstrakt kurkume na svjetskom tržištu kojemu je FDA odobrila patent za liječenje Alzheimerove bolesti (US Patent No. 8859020).
Namjena: Alzheimerova bolest, reumatoidni artritis, depresija i stres podrška u liječenju karcinoma, zdravlje jetre, gastritis, dijabetes II
Akcijska cijena: 239 kn 203,15 kn - Kupi ovdje

AKCIJA TRAJE DO 31.04.2021.