Foto: pixabay.com

SADA treba smoći snage i odraditi ono što dosad nismo očistili u sebi. Sto puta smo svi rekli – da je najmračnije pred zoru. Neka zavlada Mir, Ljubav i Razumijevanje!

atma.hr – 52
Nije samo mrak ono što se sada događa vani, u svijetu pojavnog, nego je mrak prije svega naša gorčina, ozlojeđenost, mržnja, ljutnja, bijes, odustajanje od života, pesimistični stavovi, strahovi raznih vrsta, neprihvaćanje promjena u svom životu, neprihvaćanje ljudi onakvim kakvi zaista jesu, a najviše neprihvaćanje samog sebe i odsustvo ljubavi za sebe i za sve druge.

Treba li još nabrajati?

Ako imate nešto od toga u sebi, sada je došlo vrijeme da se to očisti!

I ispod sveg tog bola i razočarenja, pesimizma i depresije, znajte da će tome uskoro biti kraj jer ni to ne može vječno izlaziti iz vas. Budite zapravo sretni što ste sada svojim očima vidjeli šta sve ste nakupili u sebi svih ovih godina. Sad vam je dana jedinstvena prilika da vidite od čega je sve sastavljena ta ličnost koja predstavlja vas. Pa, krenite i upoznajte je konačno! To vam je sad najpotrebnije. Samo kad razumijete sebe, tada ćete lakše razumjeti i druge.

Kad razumijete, onda i prihvaćate da ste takvi kakvi jeste i prestaje otpor prema sebi i drugima, a kad nema otpora (trenja među frekvencijama), tada nestaju i ružni osjećaji prema sebi i prema drugima. I tada konačno dolazi prostor i vrijeme da počnete voljeti sebe, pa potom i druge, da prihvaćate sebe baš takvim kakvi jeste i da postavite namjere i želje šta biste mogli popraviti kod sebe.

Druge ljude ne možemo mijenjati, ali sebe možemo zasigurno. Pri tom, i dalje imajte na umu da je vaš ego (vaša vanjska ličnost) dobar sluga, a loš gospodar.

atma.hr – 52
Umjesto da dopuštate bolu da vas potpuno savlada, pogledajte ga hrabro u oči i vidite – zašto vas to toliko boli, preko čega ne možete još uvijek prijeći, zašto nekom još ne možete oprostiti?

Taj rad na sebi nitko ne može umjesto vas obaviti. Na žalost (ili na sreću) je tako. 

Izdržite još ovo malo vremena dok sve to što ne rezonira sa Svjetlom u vama ne izađe van, dok ne odbolujete na vanjskom ono što se sad pomalja na unutrašnjoj razini i onda će biti kraj. Sto puta smo svi rekli – da je najmračnije pred zoru. E, upravo tako izgleda taj mrak.

Zato, zahvalite svakom svom emocionalnom bolu i odlučite da ga sad otpustite. Naučio vas je lekciji i sada možete ići dalje jer ćete ga sada rastočiti da se više nikad ne vrati. Uz to, imajte više samilosti prema sebi i ne šibajte se toliko osjećajem grižnje savjesti, krivice ili još gore, „grješnošću“. Činili ste kako ste najbolje znali i umjeli u svakom trenutku svog života. Pobrali ste teške i bolne lekcije i sad je vrijeme da počnete drugačije postupati.

Otresite se, prodišite, umirite misli i dozvolite da iz vašeg srca poteče struja ljubavi prema sebi. Ne ona egoistična ljubav, već ljubav koja se sastoji iz razumijevanja sebe, opraštanja sebi i prihvaćanja sebe baš onakvi kakvi jesmo i iz tog prihvaćanja – shvaćanje što još trebamo popraviti da bismo bili bolje osobe.

Jedino onda kad ogulimo sve slojeve naše vanjske ličnosti, tada će konačno na površinu izaći ono što istinski jesmo – duša koja ima samo još jedno materijalno iskustvo. I znajte, i ovo će proći. Uostalom, sve uvijek prođe, pa i naša bol. Živite s tom mišlju i radujte se trenutku kada će sve ovo zvati se jučer. A taj trenutak je vrlo blizu. Izdržite još samo malo!

Želim vam svu sreću u vašem daljnjem radu na sebi, a svima nama sretno predstojeće „vatreno krštenje“.

Neka zavlada Mir, Ljubav i Razumijevanje!

Utočište