Osoba koja je gladna uzeti će bilo što samo da se najede. Isto je i kada ste gladni ljubavi. Ući ćete u vezu ili brak ni ne razmišljajući je li to hranjivo ili toksično za vas. Da bi mogli izabrati zdrave odnose za sebe, morat ćete se naučiti hraniti zdravljem i ljubavlju prema sebi. A to uključuje upoznavanje i prihvaćanje sebe u svim raspoloženjima, kako dobrim tako i lošim.

atma.hr – 78
Osoba koja je gladna uzeti će bilo što samo da se najede. Isto je i kada ste gladni ljubavi. Ući ćete u vezu ili brak ni ne razmišljajući je li to hranjivo ili toksično za vas.

Ako vam se pokažu poneki znakovi pažnje, naklonosti, viđenosti, odmah ćete zaključiti da je to ljubav i da je ta osoba ona prava.

Kako i ne bi vjerovali da je to ljubav kada je sve ono što ste dobivali prije bilo ispod svega što sada odjednom dobivate u tom odnosu.

Problem nastane što se osobe gladne ljubavi uglavnom zaljube u osobe koje im tu ljubav neće moći dugoročno davati ili čija će ljubav biti samo privid (kao što su najčešće narcisoidne osobe).

Kasnije će za tu ljubav morati moliti, mijenjati se, spašavati drugu stranu, čekati, nadati se, iluzionirati, vjerovati u nemoguće itd. Ukratko izgubiti sebe u svakom smislu te riječi.

I na kraju svega toga, takozvana ljubav s početka nikada se više neće pojaviti kao što je bila na početku.

atma.hr – 52
To na početku je iluzija da će zauvijek ostati tako jer s toksičnom osobom to je bila samo maska.

Zapravo potpuno gladni ljubavi, nesvjesno gutate sve što vam druga strana nudi. Obasipa vas ljubavlju, pažnjom, darovima… kao dijete bombonima, a nakon toga vam sve to uskrati.

I tada nastaje pakao za vas. Sve ono što ste imali u tolikim količinama, u trenu nestaje.

To je jako bolno, iscrpljujuće i bešćutno od druge strane. Zavede vas i onda odbaci.

U ovom slučaju iz jedne krajnosti (gladi za ljubavlju) odlazite u drugu krajnost (stalna pažnja i ljubav). Lako je pomisliti da je ta osoba princ na bijelom konju i onaj savršeni.

Neki će muškarci (ili žene) zaista i biti onaj pravi/a, no ta osoba vam neće nakon par dana obećavati brda i doline, govoriti vam da vas voli nakon što vas poznaje tjedan dana i sl.

atma.hr – 78
Ta osoba će vas polako upoznavati, kao i vi nju te se iz toga i gradi odnos.

Sve što započne divlje i ludo, najčešće na isti način i završi.

Da bi mogli izabirati hranjive odnose za sebe, morati ćete se naučiti hraniti zdravljem i ljubavlju prema sebi.

A to uključuje upoznavanje i prihvaćanje sebe u svim raspoloženjima, kako dobrim tako i lošim. 


Napisala: Marta Kravarščan, savjetodavni terapeut u procesu gestalt edukacije, NLP praktičar.

Za dogovor psihoterapije/savjetovanje i ostale informacije na mail:[email protected],mob:091/935-6942.

Facebook stranica: Put Promjene-centar osobnog i poslovnog razvoja

Web stranica: psihoterapijasavjetovanje.com

banner ostvari svoje