Art: Cameron Gray / ParableVisions.com

Svemir čini čuda da bi nas podržao. Mi smo ti koji vrlo štedljivo prihvaćamo njegovu podršku…

atma.hr – 52
Pitajte bilo koju kreativnu osobu kako je dospjela tu gdje jest, a odgovor koji ćete dobiti neće biti opisi kako je negdje dospjela, već samo priča o nizu sretnih slučajnosti. “Tisuću nevidljivih ruku pomoći”. To se zove sinkronicitet.

Ne zaboravite da je svijet kreativnosti poput plemena čije starješine pod svoje okrilje uzimaju talentiranog pridošlicu. Događa se da je stariji i iskusni umjetnik prisiljen pomoći mladom, čak i protiv svoje volje: “Ne znam zašto to radim, ali…”. … Ruka pomoći nije uvijek samo ruka običnog smrtnika.

Volimo se pretvarati da je teško ostvariti cijenjeni san. Dapače, puno je teže proći pokraj mnogih vrata koja će se početi otvarati pred vama. Okreni se od sna – i on će te i dalje podsjećati na sebe. Pristani ponovno ga slijediti – i otvorit će se nova tajanstvena vrata.

Svemir čini čuda da bi nas podržao. Mi smo ti koji vrlo štedljivo prihvaćamo njegovu podršku: gledamo u usta svakom darovanom konju i šaljemo ga natrag. Kažemo da se bojimo neuspjeha, iako se puno više bojimo mogućnosti uspjeha.

Napravite mali korak prema svom snu i gledajte kako se vrata sinkronizirano otvaraju. Vidjeti ih, na kraju krajeva, znači vjerovati.

A kada vidite rezultate svojih eksperimenata, više nećete morati vjerovati.

atma.hr – 52
Sjećate li se pravila: „Padni – pa će ti se slama prostrti“? U Škotskoj ekspediciji na Himalaje, W. H. Murray piše o vlastitom iskustvu:

“Dok se čovjek konačno ne odluči za nešto, uvijek ostaju nedoumice, mogućnost povlačenja, nerad. Za svaku manifestaciju inicijative (ili kreativnosti) postoji jedna jednostavna istina, čije neznanje ubija bezbroj planova i velikih ideja: u trenutku kada se čovjek za nešto odluči, počinje djelovati i Providnost.

Puno se stvari dogodi kako bi pomoglo jednom planu što se inače nikada ne bi dogodilo.

Donesena odluka povlači za sobom čitav niz događaja: korisne slučajnosti, sastanke i ponude materijalne pomoći, u koje nitko ne bi unaprijed povjerovao.

James Cameron

ATMA – Pripremila: Suzana Dulčić

banner za knjige stvorite novo ja