Čekate li da netko dođe i spasi vas od prošlosti? Upravo iz tih razloga mnogi ulaze u veze u kojima čekaju da dođe netko poseban, čija će ljubav sve obrisati. I možda i dođe netko poseban, ali i ta osoba vam neće moći to obrisati ni promijeniti. To je vaš zadatak prema sebi samima.

atma.hr – 78
Prošlost, nepresušna tema životnih priča, sjećanja, emocija… nema osobe koja nema iza sebe neku prošlost.

Ona može biti lijepa, manje lijepa, bolna, poučna, iskustvena, kako god bilo, nosite ju sa sobom u svakom trenutku svog sadašnjeg života.

Svi dijelovi prošlosti koji su ostali u sjeni kad tad izvire iz ormara.

Od njih možete pobjeći tek na kratko dok vas neki zvuk, miris, slika, neka osoba ili događaj ne podsjeti na sve te potisnute godine.

Koje ste razdoblje svog života pospremili u ormar daleko od drugih, ali prvenstveno daleko od sebe?

Je li to djetinjstvo, adolescencija, mladost ili neke kasnije godine?

atma.hr – 39

Koje god to razdoblje bilo, važno je da ste u miru s tim.

Ako vam je na sam spomen ovoga glava puna raznih misli, knedla u grlu, grč u trbuhu ili vam se javljaju suze, tuga, ljutnja, sram moguće je da neki dio vas stoji u prošlosti, naguran u ormar i čeka da ga pogledate.

Možda je to prošlo vrijeme teško progledati jer je puno tuge, usamljenosti, boli, teških situacija, nerazumijevanja od strane drugih, gubitaka te i dalje stojite u toj tami.

Mnogi mi kažu da nema smisla gledati u išta od toga, jer je to i tako sve prošlost i ne može se tu više ništa.

Dokle god ima utjecaja na vaš sadašnji život, vaše sadašnje emocije i odluke, očito nije samo prošlost već postoji i u sadašnjosti.

I na sreću može se puno toga napraviti, iako se prošlost ne može vratiti i promijeniti,ali upravo u sada i ovdje možete to odžalovati te pogledati cijelu situaciju nakon toga drugim očima.

atma.hr – 78
Moguće je da čekate da netko drugi dođe i spasi vas od te prošlosti.

Upravo iz tih razloga mnogi ulaze u veze u kojima čekaju da dođe netko poseban čija će ljubav to sve obrisati.

I možda i dođe netko poseban, ali i ta osoba vam neće moći to obrisati ni promijeniti.

To je vaš zadatak prema sebi samima.

Napisala: Marta Kravarščan, neurolingvistička praktičara, savjetnica u procesu gestalt psihoterapije, life savjetnica

Facebook stranica: Put Promjene – centar osobnog i poslovnog razvoja

Web stranica:http://psihoterapijasavjetovanje.com/

60 OSHO – STRAH

banner za knjige osho strah

Prethodna objavaDa, razvela si se. I? Pa nije kraj svijeta
Slijedeća objavaDanas je dobar dan za “umrijeti”!
Marta Kravarščan
Neurolingvistička praktičarka, life savjetnica, business coach. Svakodnevno radim individualno savjetovanje/coaching, predavanja i radionice u sklopu centra Put Promjene. Moja uloga je pomoći vam da jasnije shvatite što želite i kako to ostvariti. Osvještavanje neželjenih ponašanja, navika, i uvjerenja daje nam mogućnost da zajedno pronađemo moguća rješenja problema ili situacije u kojoj se nalazite. U tome vam savjetovanje/psihoterapija može biti snažna podrška. Ovo je mjesto gdje možete reći sve što vam je „na duši“ i gdje će vas čuti bez osude, kritike ili predrasuda. U radu mi je važno da ostvarujemo pozitivne promjene onim tempom kojim je klijent spreman ići. U savjetodavnom i terapijskom radu nema prisile, tada je kontraproduktivna. U savjetodavnom i psihoterapijskom radu posebno područje interesa su mi problemi u prehrani, rad sa različitim ovisnostima, rad na samopouzdanju i razvijanju maksimalnih potencijala u pojedincu, tehnike smanjivanja stresa, anksioznosti i napadaja panike korištenjem vlastitih snaga kao i rad sa „unutarnjim djetetom“ i snovima kako bi se postigla cjelovitost osobe. mob:091/935-6942 / mail:[email protected]