“Tesla ima bridak smisao za humor i iznimno je uglađena osoba. Nitko ga ne može nadmašiti u njegovoj izvornoj skromnosti. Zavist mu je nepoznanica. Nikad ne umanjuje postignuća drugih ljudi, nikad nije zlurad u komentarima. Kad on govori, drugi mogu samo slušati.” – Franklin Chester

atma.hr – 78
1. Nikola Tesla je dokaz da istinska veličina nadilazi nacionalne granice i razlike (George W. Bush, predsjednik SAD-a, u poruci Stjepanu Mesiću, predsjedniku RH, 2006.)

2. Jednim skokom smjestio se Tesla rame uz rame s Edisonom, Brushom, Elihuom Thompson i Alexanderom Grahamom Bellom. No prije samo 4 ili 5 godina, nakon razdoblja dokazivanja u Francuskoj, taj se momčić iz mutnoga pograničnog dijela Austro-Ugarske iskrcao na naše obale posve nepoznat i siromašan u svemu osim u genijalnosti, obrazovanju i hrabrosti… (Joseph Wetzler, ravnatelj Electric Engineer Institutea, New York, 1891.)

3. S veseljem sam saznao da slavite svoj 75. rođendan i da ste kao pionir u području struja visoke frekvencije doživjeli izvanredan razvoj te tehnike. Čestitam na velikom uspjehu Vašega životnog djela. (Albert Einstein, čestitka Tesli, 10. srpnja 1931.)

4. Tesla je nedvojbeno najozbiljniji čovjek u New Yorku. A ipak ima bridak smisao za humor i iznimno je uglađena osoba. Nitko ga ne može nadmašiti u njegovoj izvornoj skromnosti. Zavist mu je nepoznanica. Nikad ne umanjuje postignuća drugih ljudi, nikad nije zlurad u komentarima. Kad on govori, drugi mogu samo slušati. (Franklin Chester, Citizen, 22. kolovoza 1897.)

atma.hr – 39

5. Tesla je električnoj znanosti pridonio više no itko prije njega. (Lord Kelvin, irski matematičar i fizičar)

6. Svijet će dugo čekati nekoga tko će u postignućima i imaginaciji biti ravan Nikoli Tesli. (Edwin H. Armstrong, američki inženjer i izumitelj)

7. Na neki čudan način Tesla je bio više umjetnik nego znanstvenik. (Terry Gilliam, redatelj i glumac, član Monty Pythona)

8. Želim posjetiti Hrvatsku zbog vaših vina i Nikole Tesle. (Neil deGrasse Tyson, astrofizičar te autor i voditelj emisija National Geographic Channela, 2016.)

Nikola Tesla/Vizionarske misli  – Tisak: MANKOGRAF, Zaprešić

23 TESLINA PLOČA