Poruka današnjeg dana je “svijet je stvaran, ali naš svijet je subjektivan”.

Najvažnije je naučiti vidjeti sebe takvi kakvi jesmo, prihvatiti sebe takvi kakvi jesmo jer to daje potreban oslobađajući osjećaj. Ako ste zadovoljni sobom ništa vas ne može odvući dolje.

atma.hr – 52
To naravno nije lako, jer oglašavanje i vijesti čine sve da nam pokažu iskrivljenu sliku. Distancirati se od toga, pogotovo kad je riječ o društvenim mrežama, često je unutarnja borba, ali vrijedi se suočiti s njom. Neprestano potpirivanje strahova koje susrećemo svugdje, manipulacija koja nam ne dopušta da uvidimo da se toliko dobrog istodobno događa u svijetu i oko nas također je veliki izazov. To uključuje i otpuštanje, jer kontrola je iluzija. Nemamo kontrolu nad onim što se događa – može nas nešto uplašiti, ali nas isto tako može i rasteretiti, osloboditi prevelike odgovornosti od onoga što jednostavno ne možemo promijeniti.

“Svijet je stvaran, ali naš svijet je subjektivan. Promijenimo li svoju perspektivu, mijenjajmo i svoj planet. To nam može promijeniti život”

Mario Piškur, jyotishi
www.vedskijyotish.com

Prethodna objavaOsho: Ljubav je beskrajna rijeka
Slijedeća objavaOd anksioznosti do sigurnosti – trening snage – online
Mario Piškur
Mario je rođen u Zagrebu, 1969. godine. Po zanimanju je psihoterapeut, završenog studija Jungove psihoterapije te homeopatski liječnik. Tijekom svojih putovanja po Indiji upoznao je vedskog pandita dr. Chandulala S. Patela te je pod njegovim mentorstvom 2001. godine uspješno završio studij jyotisha i Vastua. Od tada aktivno radi s ljudima i drži jyotish savjetovanja. U jyotishu je školovan po principima Maharishijevog jyotisha. Bio je stalni suradnik u časopisima Karma, Ezoterikus te povremeno pisao za časopis Svjetlost. Gostovao je u nekoliko emisija na HRT – u. Redovito održava školu jyotisha i Vastua te su iz nje izašli mnogi kavalitetni jyotish savjetnici i Vastu praktičari. Kao homeopatski liječnik, registrirani homeopat Hrvatske udruge homeopata i podpredsjednik udruge Homeopati bez granica – Hrvatska, već dugi niz godina uspješno se bavi homeopatskim liječenjem odraslih i djece. Završio je studij klasične homeopatije u Londonskom homeopatskom koledžu. Licencirani je homeopat s licencom za samostalno bavljenje homeopatijom. Angažiran je u humanitarnim projektima tj. u liječenju stradalnika domovinskog rata i njihovih obitelji.