Foto: pixabay.com

Škorpioni teško podnose loša razdoblja pa se okreću destrukciji umjesto radu. Vatreni znakovi vole odlučivati i imati svoju volju, a loša razdoblja to ne dozvoljavaju i onda dolazi do sukoba u samoj osobi jer ne razumije da u lošim razdobljima, volju moraju usmjeriti na unutarnji rad.

atma.hr – 78
Natalna karta određuje puno toga jer će njena snaga ili slabost određenim razdobljima dati potporu ili slabost djelovanja, kao što je važno i u kojoj smo zemlji rođeni.

Primjerice, stara je priča ili vic da je Nikola Tesla ostao u Zagrebu, još bi bili bez struje.

Ukratko, možete imati dobru kartu, ali ako ste rođeni na ovim prostorima, mogli bi čak bolje proći s lošim karakteristikama natalne karte. Kada pogledate karte nekih važnijih osoba s ovih prostora, možete lako otkriti loše osobine u natalnoj karti koje su im ustvari pomogle da uspiju.

S druge strane, možete imati dobro postavljene planete, možete biti genij, ali vaš talent neprepoznat, poput van Gogha, jer su vam u svim velikim razdobljima loše postavljene planete.

Primjerice, rođeni ste u znaku Ovna, a možete biti u velikom razdoblju Saturna od 18 godina, nakon toga u razdoblju Sedam godine tuge, te nakon toga loše postavljeni Merkur što donesi sveukupno 38 godina lošeg razdoblja.

Međutim, natalna karta služi upravo da nam kaže kako ćemo se prema toj situaciji postaviti, što učiniti i kako djelovati u tom razdoblju.

atma.hr – 39

Primjerice, Škorpioni teško podnose loša razdoblja, pa se okreću destrukciji umjesto radu. Jasno, zavisi kakva je natalna karta jer ako je dobra, Škorpioni mogu izdržati transformacije pred koje su postavljeni.

Također i Lavovi u jyotishu teško podnose loša razdoblja. No, što to znači? Vatreni znakovi vole odlučivati i imati svoju volju, a loša razdoblja to ne dozvoljavaju i onda dolazi do sukoba u samoj osobi jer ne razumije da u lošim razdobljima, volju moraju usmjeriti na unutarnji rad.

Stoga, osoba koja živi djetinjasto, loša razdoblja doživljava s puno više šokova očekujući da društvo i bližnji pomognu, a smisao života nije oslanjanje na društvo već je smisao samostalnost i zato postoje loša razdoblja.

Za razdoblje u kojem se nalazimo, važna je dijagnostika postojeće situacije i rad na onome što se može izmijeniti. Glupo je u Saturnovom razdoblju težiti visokim položajima, kada je bolje uzemljiti se i razvijati vlastite vještine. To je našoj civilizaciji najteže i velika većina ima upravo s time najveći problem, pa Saturna doživljavaju neprijateljem jer on samo pokazuje besmislenost visokih položaja, karijere, kao i lažnih ljubavi.

Ovdje se pokazuje točna činjenica iz indijske filozofije, radi bez obzira na rezultate djelovanja. Možemo reći da je to jedan od najizazovnijih elemenata, a vidimo i na slučaju van Gogha koliko je to teško.

atma.hr – 78
Međutim, uzmimo ovdje jedan pozitivan primjer jednog budističkog redovnika koji je Dalai Lami bio jako drag. Kada su ga nakon dvadeset godina pustili iz zatvora, a tamo je završio nakon okupacije Tibeta kao politički zatvorenik, on je izašao sa istim smiješkom koji je imao prije i kojeg je Dalai Lama prepoznao.

Simbolički Saturn simbolizira zatvor, ali vanjske promjene ne mogu utjecati na unutarnji duh koji je u sebi nepromjenjiv, a to znači da su razdoblja kao godišnja doba, mi izabiremo kako ćemo na njih reagirati.

To je, ustvari bit slobodne volje.

Nikola Žuvela – vedski-jyotish.net

86 NIKOLA ŽUVELA

Knjige autora: Nikola Žuvela


nikola zuvela jyotish i djelovanje shanija

nikola zuvela o ljubavi

nikola zuvela muskarac i zena u procjepu

nikola zuvela katalog samozavaravanja


Prethodna objavaKokoši – najzlostavljanija bića na Zemlji: Sudjelovanje u ovom masakru uništava ljudsku dušu!
Slijedeća objavaMalahov: Preporodite se uz ovaj ruski narodni eliksir za probavu i dizanje imuniteta
Nikola Žuvela
Rođen sam 1975. godine u Zagrebu. Nakon srednje škole upisujem Filozofski fakultet kojeg završavam 2000 godine. Od 1992. godine se bavim meditacijom, studiranjem Zapadne i Istočne filozofije, psihologije, te na tu temu završavam doktorski studij, objavljujem knjige, znanstvene radove. Zapadnom astrologijom se bavim od 1997. godine do 1999.g., a nakon toga završavam studij jyotisha 2000.g. O jyotishu objavljujem mnoge članke (Vjesnik, Multikulturalni časopis, Grombol, Sensa). Od 2002. godine sam instruktor yoge, te podučavam tehnike meditacije. Također, vikendom održavam slijedeće radionice: Deprogramiranje odnosa, radionice o odnosima i samopouzdanju kao i individualna i grupna savjetovanja za one koji imaju poteškoća u braku ili vezi. Završio sam doktorski studij, smjer filozofija na temu filozofije i nesvjesnog. Također, sam objavio knjige: Jyotish i djelovanje Shanija, Nesvjesno u filozofiji Istoka i Zapada, Buđenje, Jedan muškarac i jedna žena, Katalog samozavaravanja, Muškarac i žena u procjepu. Dvadesetpet godina iskustva te dugogodišnjih konzulatcija kao i stručno obrazovanje nudi vam mogućnost da dublje zađete u obrasce koji se skrivaju iza vaših odnosa.