Najbolje je zasukati rukave, preuzeti odgovornost i u tišini poslušati unutarnji glas. Ostvarujući pozitivne promjene u nama, mi mijenjamo svijet. Stvarajući mir i harmoniju u sebi, mi privlačimo pozitivna iskustva. Ono što odašiljemo vraća nam se u vidu sreće ili bolesti.

atma.hr – 52
Zdravlje čovjeka ovisi o energiji njegovih namjera, emocija i djela. Naše tijelo se konstantno puni i prazni energijom pa smo izloženi kako dobrobitima tako i zagađenjima od kojih organizam slabi. Srećom gladovanjem, unošenjem vode, tuširanjem, šetnjom i druženjem sa prirodom, mi pročišćavamo svoju vitalnu energiju.

Tjelesne i umne vježbe neophodne su za uspješan i zdrav život, jer nečista energija u nama i oko nas biti će na razini neo-plazme (tumor) i nemoguće je zaobići. Plazma je nestabilna i vodi nas ka bolesti. Dobrim vibracijama mi sebe štitimo, posebno ako smo udaljeni od njenog kritičnog elektro-magnetnog kolebanja, koje narušava ljudski imunitet.

Znanstvenici danas već istražuju mogućnost djelovanja na misli, s razine elektromagnetnog polja našeg „proširenog tijela“, kako bi utjecali na promjene u organizmu bez fizičke intervencije.

Treba pronaći takvu misao, ton i rezonancu, koja će odzvanjati kao odjek u našem tijelu, stimulirajući njegovu ravnotežu i zdravlje. To je slično Zemljinoj rezonanciji, koja oscilira pravilnim ritmovima, djelujući na sve oko sebe.

Ljudsko zdravlje je složen fenomen! Sva doba pa i Teslino, sa sobom nose poteškoće i probleme koji su sastavni dio sazrijevanja individue i društva, kažu stručnjaci. Nije važno kakve su teškoće pred nama, već je bitan način kako se sa njima ophodimo.

atma.hr – 52
Najbolje je zasukati rukave, preuzeti odgovornost i u tišini poslušati unutarnji glas. Ostvarujući pozitivne promjene u nama, mi mijenjamo svijet. Stvarajući mir i harmoniju u sebi, mi privlačimo pozitivna iskustva.

Ono što odašiljemo vraća nam se u vidu sreće ili bolesti.

U članku „Kako kozmičke sile utječu na nasu sudbinu“, Tesla piše:

„Svako živo biće predstavlja motor usklađen sa kotačićima koji pokreću univerzum… Nema sazviježđa ni magline ni sunca ni planete koja nema nikakvu kontrolu nad svojom sudbinom – ne u neodređenom i varljivom astrološkom smislu, već u određenom i pozitivnom smislu fizike kao znanosti.“

celerov sok

„Ono što siješ, to i žanješ“, kaže narodna izreka. Od naših misli ovisi budućnost čovjeka i planete! Na sreću misli su promjenjive, dok zlo struji u svačijem životu pa i Teslinom. Stoga on hrabro recitira Goetheova djela. Tesla je mudrac kojem Wolfgang Goethe sa svojom filozofijom borbe Svjetlosti i Tame puno pomaže pa ga zato štuje i recitira čitav život.

Ljudi misle kako prvo nešto treba razumjeti da bi to mogli voljeti. Istina je obrnuta! Nikola Tesla obožava Prirodu! Ljubav prema njoj obogaćuje mu um da je duboko spozna!

Kasnije, upravo iz prirode i njezinih tajnih zakona, Tesla izvodi svoja najveća otkrića. On voli sve: prirodu, ptice, ljude, životinje, planetu i svemir.

atma.hr – 52
Emmet Fox je napisao:

„Ne postoji teškoća koju dovoljno ljubavi neće pobijediti. Ne postoji bolest, koju dovoljno ljubavi neće iscijeliti. Ne postoje vrata koje dovoljno ljubavi neće otvoriti, jaz koji dovoljno ljubavi neće premostiti, niti grijeh koji dovoljno ljubavi neće iskupiti… Nije bitno koliko je problem dubok, koliko je izgled beznadežan, koliko je greška velika. Dovoljno je razumijevanje ljubavi da sve to razriješi.

Ako možete dovoljno voljeti, bit ćete najsretniji i najmoćniji na svijetu.“

A Nikola Tesla je to sve bio!

autor Dr. Irena Sjekloča Miler