Tko te razumije i proniknuo ti je u dušu, taj je sa druge strane odnosa kojeg vrijedi njegovati.
Ostalo… ostalo je samo gubljenje vremena.
Zato se ne opravdavaj i ne objašnjavaj onome tko te nije zaslužio. I ne daj naivno srce na dlanu onome tko ga ne zna cijeniti.

atma.hr – 52
Jer dogodi se ponekad da poželimo oživjeti neke odnose iz prošlosti, obnoviti stare uspomene, osjetiti onu poznatu toplinu i razumijevanje. Koje je možda stvarno tada postojalo i vrijedilo, a možda bilo samo iluzija. Možda samo vrijedna lekcija.
I sad, koliko god se potrudili, osjetiti ćete da nije to to. Da se nešto forsira. Da ne osjećate onu divnu ispunjavajuću emociju. Da nema dubine…
Jer iznad svega, promijenili ste se kroz godine. I osoba preko puta vas se promijenila. To je neizbježno.

A odnos je ispunio svoju svrhu koju je imao. I sada možete slobodno pustiti da se razvija svojim tokom. Ili se raspline…
Jer ako ste pokušali sve što znate, dali dušu i srce, a i dalje ne ide… Onda otpustite. I biti će onako kako je najbolje za vas.
Pa prihvatite svaki ishod kao najbolji.

I krenite mirni dalje stazom života.

Jer, vjerujte mi, desiti će se putem neki novi ljudi. Neke nove predivne duše. Jednostavno ćete se prepoznati. Fascinirani činjenicom da takvi ljudi uopće postoje.
A postoje. I vi ste jedan od njih.
I susresti ćete ih kada spoznate da takve odnose i zaslužujete. One duboke, predivne i toliko iscjeljujuće. Poput utočišta kojim vlada neka neopisiva milina. Od kojeg vam se topi srce i duša bez bojazni da će ikad biti povrijeđeni i izigrani.

atma.hr – 52
Da, to zaslužujete.

I zato ne pristajte na manje. Na odbačene mrvice. Na površne priče. Na iskrivljene osmjehe.
Na rupice u njihovom vremenu kada se sjete da postojite.
I ne dajte da vas obuzmu prazne riječi i ponesu labave emocije. Jer djela su ta koja govore glasnije od svega. I otkrivaju istinu iza kulisa.

Da, zaslužujete više.
Bolje.
Kvalitetnije.
Na svim područjima.
U svakom pogledu.

I ne dajte da vas uvjere u suprotno. ❤️


Iva Bradarić

WEB – Sunčana strana života
Facebook – Sunčana strana života

Prethodna objavaAyurvedske konzultacije s dr. Prathimom Nagesh
Slijedeća objavaŽivi sadašnji trenutak!
Iva Bradarić
Ja sam samo Iva. Nije bitno moje porijeklo, zanimanje ili radno iskustvo. Već poruka koju vam prenosim, a nastala je kao rezultat prolaska kroz razna životna iskustva koja su naše lekcije i čine nas jačima. Mudrijima. Naravno, ako im to dozvolimo i prepustimo im se, te dopustimo Životu da izvuče ono najbolje iz nas. Uz sve to, tu je dugogodišnji rad na sebi uz mnoštvo knjiga, seminara i radionica. Želim da vam moje iskustvo pomogne na vašem putu. Da vam otvori vidike, olakša boli i osvjetli put. I ako će se ijedan od vas zbog mojih riječi osjećati bolje, moja misija je ispunjena. Sa ljubavlju i radošću sam tu za vas.