Beste Rezepte donosi recept za sladolednu tortu raskošnog ukusa koji će vas oduševiti. S obzirom da nas prate velike vrućine, ova torta je idealan izbor. Osim što će vas osvježiti ovaj neodoljivi desert se brzo pripremi, a posebno će se svidjeti vašoj djeci, najvećim ljubiteljima slatkiša u svakom domu!

atma.hr – 78




Točkasta sladoledna torta – Recept

Sastojci:

  • 170 grama čokoladnog keksa
  • 50 grama rastopljenog maslaca
  • 500 ml slatkog vrhnja
  • 200 grama kondenziranog mlijeka
  • 20 grama kakaa (2 žlice)
  • 100 grama tamne čokolade

Priprema:

Zdrobite 170 grama čokoladnog keksa u većoj posudi, dodajte 50 grama rastopljenog maslaca i dobro promiješajte.

Kalup koji ste prethodno stavili u hladnjak, obložite papirom za pečenje.

Prebacite smjesu u kalup i dobro utisnite, čašom ili staklenkom.

Mikserom istucite 400 grama vrhnja (30-36% masti).

Dodajte 200 grama kondenziranog mlijeka i još malo miksajte.

Podijelite smjesu na dijela.

U jedan dio dodajte 20 grama kakaa (2 žlice) i izmiksajte.

Rastopite u mikrovalnoj 100 grama tamne čokolade sa 100 grama vrhnja i izmiješajte.

Prebacite u tubu za ukrašavanje.

Sada na podlozi oblikujte 4 kruga od kreme s kakaom i napravite rub s rastopljenom čokoladom.

atma.hr – 78




Još malo ukrasite po vrhu.

Preko stavite bijelu kremu, a preko nje krugove tamne kreme.

Opet ukrasite rastopljenom čokoladom.

Ponavljajte sve dok ne potrošite sastojke.

Stavite u zamrzivač na 5-6 sati.

Izvadite iz kalupa i uživajte.

Dobar tek!

Izvor: beste Rezepte

55 SLATKI VEGAN

SLATKI VEGAN

Slatki vegan

Cjeloviti gurmanski deserti za svaku prigodu

Majstorica u kreiranju zdravijih varijanti slastica s prirodnim zaslađivačima, svježim i organskim sastojcima, Dunja Gulin donosi nam u ovoj slatkoj kuharici maštovite, gurmanske recepte za svaku prigodu.

Hrskavi keksi, kremasti kolači, raskošne torte, slasne savijače, prhke pite i bogata dizana tijesta od prirodnih, cjelovitih sastojaka, bez mliječnih proizvoda, teških masnoća i šećera, zadovoljit će i najzahtjevnije sladokusce, a tu su i omiljeni klasici u zdravijoj varijanti kao što su tiramisu, zapečene palačinke i nezaobilazne zaherice. Sto posto okusa za sto posto gurmane.