Background photo created by kjpargeter - www.freepik.com

Dr. Breuss spada u mali krug poznavalaca ogromnog bogatstava narodne medicine. Njegovo veliko osobno iskustvo daje mu za pravo da s takvim autoritetom govori o svojim metodama liječenja mnogih bolesti, uključujući i one najteže. Osnovni principi njegovih metoda su gladovanje, upotreba biljnih čajeva i sokova od svježeg povrća. U svojoj knjizi ”Rak, leukemija i druge prividno neizlječive bolesti”, navodi da je njegovom metodom do 1980. godine izliječeno više od 40 000 bolesnih od teških bolesti. Dr. Breuss ne savjetuje smanjenje svakodnevnih aktivnosti tijekom primjene ove terapije. Svi ovi principi utječu na podizanje općih obrambenih snaga organizma pa i imunološkog sustava. Tako ojačan, organizam je spreman suprotstaviti se bolesti pa i onda kad se smatra neizlječivom. Potrebna nam je samo vjera i odluka da krenemo.

atma.hr – 52
Želim podijeliti sa svim dobrim ljudima jer je to znanje koje nam je darovano, nije moje. Nadam se da će ovi podaci, zlu ne trebalo, nekome koristiti.

Osoba koju sam upoznao, a liječio se ovom metodom bio je g. Savo, obrazovan čovjek. Nekad bio direktor gimnazije u BiH, zet mu je bio pokojni dr. Rozman, koji mi je na ultrazvuku detektirao tumor na testisu.

Nisam se koristio ovom metodom jer sam jednostavno u panici zaboravio na nju. Savjet je bio da se što prije operira. Od saznanja do operacije proteklo je 7 dana, bez ikakve kemoterapije. Mogu se zahvaliti Dr. Sandriću koji mi je objasnio kakvo izlječenje nosi ta operacija.

Izlječenje mislima zahtijeva pomoć da te netko vodi. Ovo možemo sami, uz malu liječničku pažnju – najčešće kontrole tlaka.

TOTALNA TERAPIJA

Rudolf Breuss (1899-1990) je naturopat koji je razvio metodu terapeutskog gladovanja poznatu pod nazivom ”Totalna terapija’.

Autor je knjige ”Rak, leukemija i druge prividno neizlječive bolesti”.

U knjizi navodi da je njegovom metodom do 1980. godine izliječeno više od 40.000 bolesnih od raka i drugih teških bolesti.

Po Breussu, rak je samostalna tvorevina unutar organizma, kojoj su za rast i napredak nužne bjelančevine koje se nalaze u čvrstoj hrani, te se, u skladu s tim, može uništiti gladovanjem i unošenjem sokova od organski uzgojenog povrća.

atma.hr – 52
Budući da u njima nema bjelančevina, organizam će ih početi crpiti iz tumora, što će u konačnici dovesti do njegove razgradnje.

Iz tog razloga, tijekom dijete ne smije se uzimati nikakva čvrsta hrana koja sadrži bjelančevine.

Terapiju uskraćivanja hrane tumorskim stanicama nužno je provoditi 42 dana, odnosno 6 tjedana.

Za to vrijeme iz organizma će se izlučiti sve nezdrave tvari koje smo u njega unijeli hranom, pićem ili udisanjem.

U drugoj polovici posta započet će razgradnja nezdravih stanica, a nakon 6 tjedana cijeli organizam biti će potpuno obnovljen.

U cilju liječenja, Breuss koristi sokove od korjenastog povrća. Terapija koju preporučuje sastoji u pijenju 3-5 dcl soka pripravljenog od cikle, mrkve, korijena celera, rotkve i krumpira.

Uz to se, ovisno o oboljelim organima i tkivima, uzima do 2 litre čajnih mješavina na dan i 2 dcl bistre juhe od luka.

Za vrijeme terapije iz prehrane obavezno treba izbaciti šećer, bijelo brašno, suhomesnate proizvode i konzervirane namirnice.

Breuss tvrdi da uspjeh ”Totalne terapije” može biti znatno umanjen ili doveden u pitanje samo ako se terapija ne provodi striktno po njegovim uputama.

Terapija također neće uspjeti ako uz nju primjenjujete metode i sredstva kojima se služi službena medicina, a kojima se osim stanica raka, uništavaju i mnoge zdrave stanice.

Sokove valja spravljati isključivo od namirnica iz strogo kontroliranog organskog uzgoja.

atma.hr – 52
Naime, korištenjem povrća zagađenog umjetnim gnojivima i pesticidima, postigli bismo posve suprotan učinak – umjesto čišćenja organizma i ozdravljenja, pridonijeli njegovom onečišćenju i daljnjem razvoju bolesti.

Tijekom gladovanja valja obavezno voditi računa o urednoj probavi i po potrebi raditi ispiranje crijeva (klistiranje), kako razgrađene tvari ne bi ostale u organizmu i izazvale trovanje.

Uz sve navedeno preporučuje se boravak na svježem zraku, tjelovježba i masaža.

Važno je imati na umu da proces liječenja podrazumijeva i njegovanje pozitivnog stava, te lišavanje stresa i nezdravih navika koje su znatno doprinijele razvoju bolesti.

Riješite se otrova i kemikalija

Breussova terapija nipošto nije tako jednostavna kako bi se na prvi pogled moglo zaključiti.

Njegov sok i čajevi samo su dio složenog pristupa liječenju, zbog čega se i naziva totalnom terapijom.

Kako bi se sokom doista postiglo izlječenje, uz već navedene preporuke moraju se poštovati sva pravila, što znači da se moramo osvrnuti i na uzroke bolesti.

Govoreći o uzrocima bolesti, Breuss poglavito naglašava štetan utjecaj otrova i kemikalija kojima smo okruženi u vlastitim domovima, poput naftalina, sprejeva protiv insekata, umjetnih mirisa za osvježavanje prostora, kemijskih sredstava za čišćenje i sl.

Takva sredstva nužno je izbaciti iz kuće. Primjerice, umjesto naftalina Breuss savjetuje uporabu lavande, te tamjan, za čišćenje i osvježavanje prostora.

Također, savjetuje nam da se kanimo navike podgrijavanja hrane, korištenja duboko smrznutih namirnica, te kemijski tretirane hrane, kao i one koja sadrži konzervanse.

atma.hr – 52
Izbjegavajte štetna zračenja

Između ostalog, Breuss tvrdi da većina oboljelih od raka i drugih teških bolesti ima krevet postavljen iznad podzemnih voda i mjesta gdje se one ukrštavaju.

Zbog toga preporučuje savjetovanje s radiestezistom u cilju premještanja postelje na mjesto gdje tih zračenja nema.

Osim liječenja raka i drugih teških bolesti, Breussova terapija može se provoditi i preventivno.

Potiče proces čišćenja organizma i jačanja imuniteta, a budući da nema neugodnih nuspojava, vrlo je preporučljiva i kao kura za smanjenje viška kilograma.

Post ili gladovanje od davnine je poznato kao sredstvo liječenja i duhovnog pročišćenja, a organizirano, uz stručan nadzor, u Europi se provodi od početka 20. st.

Hipokrat, otac medicine, također je bio uvjeren da je gladovanje odličan način za pročišćenje organizma i postizanje optimalnog zdravlja.

Unatoč tomu, službena medicina (s izuzetkom Rusije, gdje je liječenje gladovanjem priznato i uključuje se u zdravstvenu terapiju), Breussovu metodu liječenja ne prihvaća kao učinkovitu, a nerijetko ju drži i štetnom.

Za takav stav prilično je zaslužna i industrija lijekova, no važno je napomenuti da Breussova terapija, ukoliko se pravilno provodi, nipošto nije štetna.

Ipak, budući da se tijekom terapije gubi i do 15 kilograma, ne savjetuje se djeci, trudnicama, osobama premale tjelesne težine i osobama u terminalnoj fazi maligne bolesti.

atma.hr – 52
Pisma zahvalnih pacijenata

Prosinac/decembar 1971.

U srpnju/julu 1964. našao sam se u bolnici zbog sumnje na zaplet crijeva (ileus). Poslije detaljnijih pregleda, liječnik je ustanovio rak na debelom crijevu. Trebalo je da se podvrgnem operaciji – trebalo je da dobijem umjetni završetak debelog crijeva. Po savjetu jednog prijatelja, pozvali smo gospodina Breussa u našu kuću.

Došao je narednog dana i uz pomoć­ iris dijagnoze (očnih šarenica) ustanovio da imam rak na silaznom dijelu debelog i tankom crijevu. Po njegovom savjetu podvrgao sam se totalnoj terapiji protiv raka.

35. dana tumor se povukao. Od tada se osjećam dobro, nemam nikakvih tegoba i mogu svakodnevno raditi.

Veljača/februar 1973.

U rujnu/septembru 1972. godine na desnoj dojci otkriven mi je veliki tvrdi čvor. Naš kućni liječnik dao mi je odmah uputnicu za bolnicu radi operacije. Budući da sam znala za ”totalnu terapiju” gospodina Breussa, odbila sam planiranu operaciju i uzela “totalnu terapiju”.

Poslije tri tjedna terapije, čvor je promijenio oblik, a poslije ukupno šest tjedana više se nije mogao pronaći niti osjetiti. Moj kućni liječnik bio je zadivljen uspjehom, rekavši da bi kod tako velikog čvora inače bila neophodna radikalna operacija.

atma.hr – 52
Prosinac/decembar 1964.

U vrijeme Božića 1964. godine, kod mene je ustanovljena leukemija, upala zglobova i upala srčanih mišića. Dospjela sam u bolnicu, ali nije bilo poboljšanja zdravstvenog stanja, dok moj suprug nije doveo gospodina Breussa u moju bolesničku sobu.

Još na putu prema bolnici, gospodin Breuss se obratio mom suprugu i rekao mu da će mi, ako postupim po njegovim uputama, biti bolje već poslije tri dana, a poslije šest dana da ću već moći poći kući. Uzimala sam terapiju točno prema uputama pa je ubrzo stvarno došlo do poboljšanja. Poslije šest dana otpuštena sam iz bolnice.

Veljača/februar 1975.

U siječnju/januaru 1963. godine, moja majka se teško razboljela. Od tada je punih pet tjedana povraćala sve što bi stavila u usta, a to je i onako bilo vrlo malo, samo čaj i dvopek. Ono što je povraćala bilo je uglavnom pomiješano s krvlju. Liječnici, koje smo hitno pozvali, pretpostavili su rak, ali još nisu bili razmotrili mogućnost postojanja apscesa na gušterači (pankreasu).

Pošto je njeno stanje bilo tako loše da nije mogla biti transportirana na rendgensko snimanje, sve je ostalo na te dvije pretpostavke, zaključivanje na temelju simptoma. U svakom slučaju, liječnici su od nje digli ruke, pošto bi oba oboljenja, po njihovim riječima – imala smrtonosan ishod.

U posljednjem očajanju, obratila sam se gospodinu Breussu, koji mi je savjetovao da majku podvrgnem terapiji sa sokovima od povrća, koju smo sprovodile točno prema njegovim uputama. Već poslije tjedan dana primijetile smo malo poboljšanje; prije svega je povraćanje prestalo, osjećale smo jasno da je pošlo nabolje. Poslije četiri mjeseca na čuđenje liječnika, moja majka je potpuno ozdravila. Od tada, majka svake godine uzima tu terapiju i poslije svake se osjeća izvanredno oporavljena, naročito što se tiče srca. Ona je i danas živa, u 89. godini.

atma.hr – 52
Listopad/oktobar 1978.

U svibnju/maju 1971. godine podvrgao sam se operaciji donje usne. Prema atestu s jedne klinike, pouzdano je ustanovljen rak. Poslije toga primio sam 25 zračenja. Godine 1973. sve je krenulo ispočetka. Po mišljenju liječnika zračenja više nisu mogla biti od pomoći. U proljeće 1974. godine ponovo sam upućen na kliniku. U njoj je trebalo izvršiti radikalni operativni zahvat s plastikom i presađivanjem, s tim što je u razmaku od po godinu dana trebalo izvršiti pet operacija.

Osim toga, moram još reći da sam imao još tri čvora na vratnim žilama i na samom vratu – također 100% rak. 29. siječnja/januara 1974. godine u 10 sati trebalo je da se izvrši prva operacija. U 7:30 govorim profesoru da ne pristajem na operaciju, poslije koje bih morao ostati na klinici još godinu dana. Otpustio me je na moju vlastitu odgovornost, vrlo razočaran. Ukratko otišao sam kod gospodina Breussa, koji mi je preporučio svoju ”totalnu terapiju”, koju sam uzeo već poslije nekoliko dana.

Za vrijeme terapije osjećao sam se odlično. Poslije četiri tjedna pokazao se prvi uspjeh. Poslije petog tjedna moja usna je bila zdrava, a i čvorovi su nestali. Tjedan dana po završetku terapije ponovo sam počeo raditi, nikada se ne osjećajući tako dobro kao tada, što je ostalo nepromijenjeno i do danas.

I tako u nedogled…

Gladovanje i iscjeljenje

Tijekom gladovanja tijelo se oslobađa svega što je u velikoj količini akumulirano (najprije skladišta masti) i svega što mu je strano. Terapiju gladovanjem uveo je dr Otto Buchinger, tridesetih godina ovog stoljeća. Značaj dr Breussa je u tome što je ovu terapiju poboljšao i prilagodio današnjem načinu suvremenog života. Unošenje odgovarajuće količine tekućine i biljnih čajeva ima direktni utjecaj na metabolizam i eliminaciju produkata metabolizma iz ljudskog organizma. Uzimanje odgovarajuće mješavine sokova od svježeg povrća snabdijeva organizam tako neophodnim enzimima. Bez njih nema pravilnog funkcioniranja najsitnijih arganela u svakoj našoj stanici, a shodno tome ni dobrog zdravlja.

Interesantno je da dr Breuss ne savjetuje smanjenje svakodnevnih aktivnosti tijekom primjene ove terapije. Svi ovi principi utječu na podizanje općih obrambenih snaga organizma pa i imunološkog sistema, tj. sistema obrane od bolesti.

Tako ojačan, organizam je spreman da se suprotstavi bolesti pa i onda kad se smatra neizlječivom.

Potrebna nam je samo vjera i odluka da krenemo.

atma.hr – 52
Ostale bolesti

Diskopatija – Oštećenja međupršljenskih diskova

Ja ne vjerujem u postojanje istrošenih diskova jer pomogao sam jednoj časnoj sestri (bilo joj je manje od 30 godina), kod koje na rendgenskoj snimci ni na cijeloj kičmi se diskovi nigdje nisu mogli vidjeti pa joj je rečeno: ”Preostaje vam jedino još gipsano korito za cijeli život.” Tu ženu sam tri puta primao na tretman, prvi put 09.01. 1970., drugi put tri dana kasnije, a treći put poslije sljedećih osam dana. Ona je od tada zdrava, radi u kuhinji i sada već nekoliko godina radi u Kolumbiji.

Jednoj ženi iz (tadašnje) Jugoslavije, koja sada živi u Francuskoj također sam pomogao tri puta. Ona je operirala kičmu (imala je šest do osam umjetnih pršljenova od srebra). Dvije i pol godine ležala je u gipsanom koritu, a sada je zauvijek trebala ostati u kolicima. Poslije terapije izašla je pred moju kuću i igrala se s djecom, držeći pritom na rukama malo dijete.

Njenoj sestri, majci jednog liječnika, koja je bila u sobi i sve to promatrala, od radosti pošle su suze na oči. Njen zet, inženjer W.W., bio je također prisutan i sam vrlo dirnut. To je bilo prije dosta godina. Poslije godinu dana ta žena je došla u posjetu zajedno sa sestrom i zetom. Ispričala mi je da je od tada zdrava i više nema nikakvih tegoba. Za mene je to bila velika radost.

Na temelju tih svojih iskustava želio bih još objasniti kako zamišljam diskove. Po mom shvaćanju, diskovi nikad nisu istrošeni, već samo zgnječeni i ”isušeni”. Zamislimo, na primjer, spužvu dimenzija 50 X 50 cm. Na tu kocku položimo teret od oko 50 kg. Taj teret će spužvu sabiti u tanku ploču. Ako teret ostavimo na spužvi šest tjedana pa ga onda uklonimo, spljoštena spužva će i dalje ostati tanka ploča. Međutim, ako na tu spužvu nalijemo vode, ona će ponovo dobiti svoju debljinu od 50 cm. Ja postupam slično kao sa spužvom.

atma.hr – 52
Najprije, s osjećajem i bezbolno, u predjelu križa istežem kičmu prema dolje (2 – 5 puta, već prema snazi / težini) osobe, dok ne primijetim da je kičma opuštena i da se rasteže pa na tu površinu onda stavljam ulje od kantariona. (Kantarionove cvjetove spravljene s maslinovim uljem). Ono djeluje na diskove kao voda na spužvu. Tim rastezanjem kičme, ulje prodire do diskova, koji zatim polako povećavaju zapreminu, kao spužva poslije polivanja vodom. Sada se pomaknuti pršljen može ponovo, bezbolno, vratiti u pravi položaj.

U vezi s ovim postupkom želio bih iznijeti još jedan primjer.

Ako, recimo imamo zategnut lanac, nijedna karika se ne može pomaknuti, nego tek kad se lanac olabavi. Tako, kada diskovi, zahvaljujući ulju od kantariona dobiju svoje pune dimenzije, više nijedan pršljen ne može ”iskočiti” i živci više nisu ukliješteni, a pacijent je zdrav. Ulje od kantariona je beskorisno bez prethodnog istezanja.

***

Što će sada na ovo moje otkriće i izlaganje reći liječnici – fizioterapeuti i maseri? Jedan će se radovati što sada ima bezbolnu metodu, bez potrebe rendgenskog snimanja, dok će drugi reći da je to prebrzo i prejednostavno. Po mom shvaćanju, liječnik postoji zbog pacijenta, a ne pacijent zbog liječnika. Znanje postoji da se prenosi, ono dolazi iz Svemira!

29 SNAGA ZELENIH SOKOVA

SNAGA ZELENIH SOKOVA

snaga zelenih sokova trece dopunjeno izdanje3

120 recepata cijeđenih i kašastih zelenih sokova

Knjiga sadrži 120 recepata za cijeđene i kašaste zelene sokove, koji su bogati sastojcima iz našeg podneblja te su zaista moćni u osobnoj transformaciji zdravlja.

Uz recepte, u knjizi ćete naći i mnoštvo uputstava, savjeta, objašnjenja iz dugogodišnje prakse.

134 stranice, format: 14×20

Cijena: 80,10 kn - Kupi ovdje

Knjiga Dr Breussa prevedena je na nekoliko svjetskih jezika i direktno je poslužila potpunom izlječenju preko 40.000 bolesnika od raka i drugih prividno neizlječivih bolesti. To je broj nekadašnjih bolesnika koji su, posredno ili neposredno, obavijestili autora o svom izlječenju, što bi značilo da bi stvaran broj izliječenih trebalo biti i znatno veći.

Knjigu bi trebalo preporučiti svakome, jer se zaista nikada ne zna kome njene upute mogu spasiti život, odnosno povratiti zdravlje.

Kada govorimo o terapiji, nećemo govoriti o postocima izlječenja, do sada su radost potpunog ozdravljenja doživjeli svi koji su se disciplinirano i do kraja pridržavali uputa. Stoga disciplina i poštovanje uputa su najvažniji uvjet izlječenja.

atma.hr – 52
Osvrt doktorice Zorice Plavišić, Mr. Sci.

U želji da očuvaju zdravlje i produže život, ljudi su od davnina u ljekovitom bilju tražili eliksir života i lijek za bolesti. Nagli razvoj farmaceutske industrije utjecao je da se u liječenju kao i u poboljšanju općeg zdravstvenog stanja potpuno odreknu prirodnih izvora kao što su ljekovito bilje, raznovrsno voće i povrće bogato vitaminima, mineralima i enzimima. Svakako ne treba izgubiti iz vida ogroman značaj koji su farmakološka sredstva imala u borbi protiv raznih oboljenja, a shodno tome i smanjenju smrtnosti.

Ipak kada se suočimo s konkretnim činjenicama s jedne strane i zasićenosti organizma raznim sintetičkim preparatima, svaka ideja o vraćanju na zdrav način života predstavlja ohrabrenje. Knjiga dr Breussa upravo govori o mogućnosti podizanja obrambenih snaga organizma i liječenja, po shvaćanju mnogih, neizlječivih oboljenja prirodnim sredstvima, a ne kemijskim preparatima.

Suvremenici dr Breussa smatraju da on spada u mali krug poznavalaca ogromnog bogatstava narodne medicine. Njegovo veliko osobno iskustvo daje mu za pravo da s takvim autoritetom govori o svojim metodama liječenja raka i drugih neizlječivih bolesti. Osnovni principi njegovih metoda su gladovanje, upotreba biljnih čajeva i sokova od svježeg povrća. Ovi principi se temelje na znanstvenim osnovama.

Preuzeto s facebook profila Roberto Vareško

alternativa-za-vas.com