Art: Eduardo Rodriguez Calzado / EduardoRodriguezCalzado.com

Ljubav je za odabrane. One koji su svjesno na margini. Stvaratelji na rubovima otkrivaju ljepotu, tamo gdje većini taj pogled niti ne može završiti, poput alkemije koju nitko ne čita, a u njoj stvaralac pronalazi pregršt neotkrivenog svijeta koji kroz snove govori o Božjim tajnama. Izgubljene ljubavi izgledaju kao udaljeni cvjetovi koji su postojali za alkemijsko djelo stvaranja ljubavi.

atma.hr – 52
Većina traži ljubav u okvirima onoga što je društveno, kako odnos treba izgledati i što on podrazumijeva. Ovdje se  izbjegava ono individualno, ono što jesam i što je osobni kôd života.

Zadovoljavaju se tuđe potrebe što donosi dosadu u većini odnosa. To je kao da 40 godina idete na istu plažu i govorite da vam je dosadno.

Društveno je bitno u prvom dijelu života kada duša izrasta i uči što želi i što ne želi. No, ukoliko to ponašanje ostane i u drugom dijelu života, zbog tijeka libida koji se više ne projicira na van već putuje unutra, dolazi do toksičnog ponašanja.

U drugom dijelu života većina ljudi postaje razdražljiva, frustrirana jer ne poznaje ovaj proces, a vanjska očekivanja su sve veća i ako se ne otkriju unutarnje vrijednosti, vanjske postaju teret i prestiž postaje način života.

Par u takvom omjeru snaga postaje rob vanjskog dokazivanja i tako se umjesto kompatibilnih parova stvara vojska natjecatelja. Pogledate li oko sebe ovo natjecanje je bit života na Zapadu, kultura, filozofija, umjetnost nema nikakvo značenje što je za antiku bio glavni sadržaj.

Čak i tema ljubavi koja je bila bitna za Srednji vijek, renesansu i novovjekovlje, danas nema nikakvu bitnost što dokazuju sociološka istraživanja.

Ljubav je za odabrane. One koji su svjesno na margini. Stvaratelji na rubovima otkrivaju ljepotu, tamo gdje većini taj pogled niti ne može završiti, poput alkemije koju nitko ne čita, a u njoj stvaralac pronalazi pregršt neotkrivenog svijeta koji kroz snove govori o Božjim tajnama.

Izgubljene ljubavi izgledaju kao udaljeni cvjetovi koji su postojali za alkemijsko djelo stvaranja ljubavi.

Cvjetovi su bili odrazi želje za ljubavlju u kojoj bi bili prihvaćeni od društva, ali izgubljeni za ovaj proces koji ne pripada niti jednoj religiji.

Tom putniku kojem nije strana transformacija, put kroz paukovu mrežu društva samo je koprena Maye – iluzije koja razotkriva individuaciju u kojoj leži ljubav ili stvarna aristokracija.

Nikola Žuvela, jyotish savjetnik i terapeut
http://vedski-jyotish.net/

nikola zuvela knjige
Prethodna objavaODUSTATI ILI NE: Znakovi da skrećete s pravog puta!
Slijedeća objavaZa SVE je dovoljna – samo čvrsta odluka!
Nikola Žuvela
Rođen sam 1975. godine u Zagrebu. Nakon srednje škole upisujem Filozofski fakultet kojeg završavam 2000 godine. Od 1992. godine se bavim meditacijom, studiranjem Zapadne i Istočne filozofije, psihologije, te na tu temu završavam doktorski studij, objavljujem knjige, znanstvene radove. Zapadnom astrologijom se bavim od 1997. godine do 1999.g., a nakon toga završavam studij jyotisha 2000.g. O jyotishu objavljujem mnoge članke (Vjesnik, Multikulturalni časopis, Grombol, Sensa). Od 2002. godine sam instruktor yoge, te podučavam tehnike meditacije. Također, vikendom održavam slijedeće radionice: Deprogramiranje odnosa, radionice o odnosima i samopouzdanju kao i individualna i grupna savjetovanja za one koji imaju poteškoća u braku ili vezi. Završio sam doktorski studij, smjer filozofija na temu filozofije i nesvjesnog. Također, sam objavio knjige: Jyotish i djelovanje Shanija, Nesvjesno u filozofiji Istoka i Zapada, Buđenje, Jedan muškarac i jedna žena, Katalog samozavaravanja, Muškarac i žena u procjepu. Dvadesetpet godina iskustva te dugogodišnjih konzulatcija kao i stručno obrazovanje nudi vam mogućnost da dublje zađete u obrasce koji se skrivaju iza vaših odnosa.