Kako bi izgledao Vaš idealan dan? Dan koji je jednostavno fantastičan. Za koji možete reći da želite da tako izgleda cijeli Vaš život.

Danas shvatite da mi sami kreiramo svoj dan i svoju realnost. Danas shvatite da svaki događaj koji bi vidjeli kao negativan ne mora uopće biti dio Vašeg života. Mi ga odlučimo gledati kao teškog. Ali on to zaista ne mora biti.

atma.hr – 39

Nitko, ali baš nitko ne može odlučiti da Vi danas nećete imati predivan dan. Baš nitko. Osim nas samih. Mi smo ti koji odlučuju.

Znam da se odmah uplete realnost koju vidite- ali danas budite veći od svojih izgovora.

Danas budite glavni u svom životu. Danas odlučite da promjena budete baš Vi- ne posao, ne kolege, ne partner, ne rodbina, ne prijatelji- baš Vi. Jer Vi ste glavni u svojem životu. Vi ste i pisac i redatelj i urednik i snimatelj i glumac. A taj film nikako ne mora biti melodrama niti crna komedija. Jer Vi imate moć.

Pitajte se tri jednostavna pitanja i ta pitanja nek Vas prate kroz život;

1. Koliko mogu rasti?
2. Što mogu dati?
3. Čemu se mogu veseliti?

To su tri pitanja s kojima želite živjeti. Zato jer svi želimo rasti i napredovati, svi se želimo izraziti. Svi želimo osjetiti radost i punoću života . Želimo imati osmijeh na licu. I biti važni. A jeste važni. Važni ste svemiru, Bogu i svima oko Vas. Čak i ako to ne primjećujete. Čak i ako se ne volite. Čak i ako ne radite “važan” posao. Čak i ako mislite da ste najgora, najdosadnija, najnesretnija osoba na svijetu- važni ste kreaciji. I odigrat ćete svoju ulogu svjesno ili nesvjesno.

atma.hr – 39

Ne morate više nikada biti žrtva svoje prošlosti. Ne morate sa sobom nositi teške stvari koje su se dogodile i iznova ih proživljavati. Ne morate! Samo prestante nositi taj teret sa sobom. Taj dio života je ionako gotov. Završen. On nije gospodar Vašeg života. Vi ste. Baš Vi.

Danas odlučite da niste žrtva ničega što je netko ikada rekao o Vama.
Danas odlučite da niste žrtva ničega što ste ikada rekli sami za sebe.

Danas, samo danas pogledajte svijet sa očima djeteta. Samo danas. Danas shvatite da je počeo novi početak onog trenutka kad ste se probudili. I da sve možete promijenti. Sve.

Danas odlučite sebi govoriti velike stvari. Govorite si o obilju, o ljubavi, o zdravlju, govorite si da možete i da su Vam sve zvijezde naklonjene. Jer jesu. Ovaj svemir želi da upravo Vi budete sretni. Ne bira on miljenike tamo negdje daleko od Vas. Vi ste mu miljenik. Baš Vi.

Manuela Štakić, putbudenja.blogspot.hr

60 OSHO – STRAH

banner za knjige osho strah