Nekako je u našim krajevima vrlo popularno kreirati najgore moguće scenarije u našim kreativnim glavama pa ako se i dogodi loše, barem se nije dogodio najgori mogući scenarij. Ali često je u životu potreban „skok“, ta vjera da će biti dobro, da je dobro i dok nam realnost ne pokazuje tako.

atma.hr – 78
Čitala sam jednu super knjigu i upala mi je u oči jedna rečenica od poznatog pisca Mark Twaina, za koju sam već prije čula, ali ovaj puta sam ju i zapisala i osjetila sam da ju želim podijeliti i s vama predivnim dušama.

„U životu sam imao tisuće problema, od kojih se većina nikada nije dogodila!“

F a n t a s t i č n a   rečenica ! Preeedivno rečeno!

Toliko puta u svojoj glavi napravimo probleme kojih uopće niti nema.

Ovo ljeto sam pričala s prijateljicom, kojoj su se djeca od jeseni spremala krenuti u novu školu. Cijelo ljeto ju je bolio trbuh kako će im biti u školi, kako će se osjećati, hoće li se prilagoditi, hoće li im biti dobro. Na neki način, izjedala se u sebi.

Koliko god sam mogla sam ju tješila i govorila joj da je to strah od budućnosti i projekcija straha na budućnost, obzirom na loša prijašnja iskustva, jer su joj djeca imala dosta teška iskustva u školi koju su prije pohađali.

Ovo je vrlo uobičajeno stanje koje uočim i kod sebe, a i kod puno svojih klijenata – kada imamo neko loše iskustvo, kao da se dogodi neki zapis u našem sustavu i stvori se strah da ne proživimo isto u budućnosti i taj strah služi da bi nas zaštitio od buduće povrede. Međutim, dok ga proživljavamo naše tijelo i naš sustav pati.

I zato se stvarno nema smisla bojati budućnosti!!!

atma.hr – 39

Treba rješavati stvari koje se događaju sada, a ne se unaprijed bojati.

Ukoliko se bojite da će se nešto dogoditi …imate strahove od budućnosti, probajte ovu fantastičnu vježbu:

Izrazite na glas čega se sve bojite!

Strah me je da …..

………

i izrecite sve strahove. Pri tome je vrlo vrlo vrlo važno da se ne vežete za njih i da ne vjerujete tim strahovima da će se stvarno i dogoditi jer ih sada izgovarate, nego samo vježbe radi sebi dozvolite da ih izrazite na glas.

Kada ih sve izrazite, kada ste ih sve iznijeli  – trenutak kada osjetite da više nemate niti jedan strah za izreći, tada par puta duboko udahnite i izdahnite, stavite ruku na srce i osjetite što vam srce govori.

Umirite se i slušajte svoje srce i svoje tijelo kada se potpuno smiri.

Može vas jako zadiviti odgovor koji ćete dobiti.

To je vježba koju sam naučila od Sonie Choquette, duhovne učiteljice i autorice. Uvijek me oduševi raditi tu vježbu i od srca ju sada dijelim i s vama.

atma.hr – 75
Ujedno postoji i neka neobična ovisnost o negativnom razmišljanju, a i osjećaj da smo „odgovorne“ osobe i „odgovorni“ roditelji ako se tako jako brinemo. To je vrlo podsvjesno.

Čak ponekad i nemogućnost uopće ući u pozitivno razmišljanje i nemogućnost vjerovanja da će biti pozitivan ishod sve dok ne dobijemo realni dokaz drugačiji. Na taj način uvjetujemo, dok nam realnost ne dokaže suprotno, ne vjerujemo u svijetlu budućnost.

Moja prijateljica je imala tu predivnu sreću da su joj djeca sada sretna u novoj školi i imaju jedno lijepo novo iskustvo. Jako mi je drago za nju i za njenu divnu djecu.

Međutim, često je u životu potreban taj skok, ta vjera da će biti dobro, da je dobro i dok nam realnost ne pokazuje tako.

Nekako je u našim krajevima vrlo popularno kreirati najgore moguće scenarije u našim kreativnim glavama pa ako se i dogodi loše, barem se nije dogodio najgori mogući scenarij.

Sjetite se moje prijateljice … ona se je dugo vremena opterećivala, zbog straha od budućnosti i kreirala je u svojim mislima problem – koji se u principu nikada nije dogodio.

Često puno nas tako reagira …. A naše tijelo pamti i onda se začudimo kako smo se razboljeli?

Učite na svojim primjerima, na primjerima prijatelja, na ovom tekstu, na knjigama koje čitate i učinite ubuduće drugačije.

Jer točno je:

“Ludost: raditi istu stvar iznova x puta i očekivati drukčije rezultate.” – Albert Einstein

atma.hr – 78
Učinite drugačije – Vjerujete da će biti pozitivno rješenje, da će biti pozitivna budućnost, pozitivan ishod.

Rješavate probleme (izazove) koji su sada tu, a pokušajte si smanjiti ili čak još bolje izbaciti si probleme kojih ustvari uopće niti nema.

Puno ljubavi šaljem ♥

Nikolina Balenović Knez

Uzmite poklon e-knjigu “IDEJE ZA SRETAN ŽIVOT” OVDJE

82 LIJEK ZA STRAH

Dr Lissa Rankin: Lijek za strah

Lijek za strahmini

Razvijanjem hrabrosti iscijelite svoje tijelo, um i dušu

Lissa Rankin uči nas kako se suočiti s vlastitim strahom i pokazuje kako se domoći hrabrosti. Možete li uzeti ono najgore što vas je u životu zadesilo i zatim sve to pretvoriti u ono najbolje što vam se dogodilo? Dr. Rankin kaže da! i pokazuje kako.

U knjizi "Lijek za strah" otkrijte što naši strahovi govore o nama, kako ih iskoristiti na pravi način i posljedično razviti hrabrost te živjeti ispunjen i sretan život.

296 stranica / Format: 15,5×23 cm

Cijena: 145 kn - Kupi ovdje

Prethodna objavaCjelovita osoba postajemo tek onda kada su u našoj blizini ljudi koji volimo!
Slijedeća objavaCimet s kefirom – hrana top-modela
Avatar photo
Nikolina Balenović Knez, intuitivna i feng shui savjetnica, koautorica internacionalnog bestsellera „Transformation lessons“. Najveća joj je strast da sa ljudima radi na osobnoj transformaciji ljubavi prema sebi, da osnažuje druge da budu autentična najbolja verzija sebe. Prenosi drugima kanalizirane poruke , te vrlo brzo uočava koje su blokade koje stoje na putu za ostvarenje punog potencijala osobe i daje rješenja kako navedene blokade riješiti. Ima poseban dar koji joj omogućuje viđenje istine, pružanje energije i podrške svojim klijentima kako bi promijenili svoje živote na vrlo dubok i snažan način. Life coach, diplomirani feng shui savjetnik, certificirani energetski terapeut, ThetaHealing® praktičar. Yogu vježba preko 13 godina, prošla je veliki broj edukacija ne temu intuicije, kanaliziranja i duhovnosti od Sonie Choquette i drugih, u osobnom radu na sebi je preko 15 godina, ujedno je bacc. ekonomist.