Ulazimo u neizmjerno snažnu sezonu pomrčina 2024., razdoblje koje se može opisati kao portal promjena i ulaz u ubrzani rast. Prvi ciklus pomrčina koje doživljavamo ove godine počinje ovaj mjesec na osi Ovan-Vaga. 25.3. događa se pomrčina punog Mjeseca u polusjeni na ranim stupnjevima Vage. Ova lunacija dolazi sa snažnom energijom zatvaranja, pročišćavanja i oslobađanja i olakšava nova otkrića i dublje razumijevanje nas samih i drugih. Njezin poziv je osloboditi se zastarjelih načina postojanja u odnosima i postati svjesni kako smo zarobljeni u obrascima koji se stalno pojavljuju u našim vezama. 8.4. doživljavamo potpunu solarnu pomrčinu, događaj koji dolazi sa snažnom energijom čišćenja, obnove, inicijacije i iscjeljenja. Međutim, u ovom trenutku, obraćanje pozornosti na duboke emocionalne rane bit će neophodno kako bismo pristupili mudrosti i razini svijesti koja čeka da bude otključana.

atma.hr – 52
Pozornica se priprema za izvanredan niz događaja koji obećavaju preoblikovanje naših unutarnjih krajolika i detalja naših odnosa. Prva pomrčina 2024., koja će se dogoditi 25.3., bit će Lunarna pomrčina punog Mjeseca u polusjeni u Vagi. 8.4. doživjet ćemo potpunu pomrčinu Sunca mladog Mjeseca u Ovnu.

Pomrčine uzburkaju naše živote i naše osjećaje: izvlače stvari na površinu i kataliziraju ogromne promjene, započinju ili završavaju ključne cikluse razvoja u našim životima.

Kada uđemo u sezonu pomrčina, uđemo u razdoblje u kojem su velovi između prošlosti, sadašnjosti i budućnosti tanji, nudeći nam uvid u dubine naših duša i naše pojedinačne sudbine. Ovo su trenuci kada nas svemir potiče da otpustimo ono što više ne služi našem najvećem dobru i prigrlimo potencijal onoga što je pred nama.

U sjeni pomrčine pozvani smo suočiti se s vlastitim sjenama, izliječiti svoje rane i približiti se našem pravom putu. Ova sezona je poziv na hrabrost, putovanje otpuštanja i prihvaćanja novih početaka, vođeno silama koje tkaju intimne detalje naših života. Prihvatite magiju i misterij ovih nadolazećih pomrčina i dopustite zvijezdama da vas vode.

Ove godine, sezona pomrčine 2024. naglašava os Ovan-Vaga, usklađenost koja ističe dinamičnu međuigru između sebe i drugoga. Ovan, prvi znak zodijaka, predstavlja iskru koja pokreće život: individualnu svijest i rađanje individualnosti, vatreni nagon za samopotvrđivanjem i pionirski duh.

Vaga, s druge strane, predstavlja ravnotežu, harmoniju i umjetnost odnosa. Kroz Vagu ulazimo u društvenu sferu i počinjemo učiti kako se odnositi prema drugima kao jednakima. Stječemo uvid u sebe kroz iskustvo kontrasta s drugima, učimo stvarati odnose temeljene na uzajamnosti i tražimo sklad između različitih područja našeg života.

Zajedno, ovi nas znakovi pozivaju da istražimo ravnotežu između naših osobnih želja i potreba naših partnerstava, između djelovanja s asertivnom autonomijom i angažmana u kooperativnoj diplomaciji.

atma.hr – 52
Pomrčina Mjeseca: Osvjetljavanje nesvjesnog

Pomrčine Mjeseca označavaju ključne trenutke kulminacije, sazrijevanja i oslobađanja te dolaze sa snažnom energijom rastakanja i završetka. To su posebne vrste punih Mjeseca koje nastaju kada se Sunce i Mjesec međusobno suprotstavljaju blizu Mjesečevih čvorova.

Mjesečevi čvorovi su dvije suprotne točke sjecišta između Mjesečeve orbite i ekliptike, prividne putanje Sunca iz naše perspektive na Zemlji, a u astrologiji su simboli karme i sudbine.

Dana 25. ožujka/marta 2024. događa se Lunarna pomrčina punog Mjeseca u polusjeni na ranim stupnjevima Vage koja se događa na Mjesečevom južnom čvoru, nasuprot Neptuna na kasnim stupnjevima Riba i trigonu Plutona u Vodenjaku.

Ova lunacija dolazi sa snažnom energijom zatvaranja, pročišćavanja i oslobađanja i olakšava nova otkrića i dublje razumijevanje nas samih i drugih. Njezin poziv je osloboditi se zastarjelih načina postojanja u odnosima i postati svjesni kako smo zarobljeni u obrascima koji se stalno pojavljuju u našim vezama.

Otprilike u to vrijeme, neki odnosi mogu doći do kraja, promjene ili nadogradnje, kako rastemo u samosvijesti i prepoznajemo što se treba promijeniti u nama da bismo imali drugačija iskustva odnosa.

Pomrčina Sunca: Vjesnik promjene

Pomrčine sunca inspiriraju nas da se oslobodimo prošlosti i počnemo pisati drugu priču. Ovi događaji simboliziraju drastične nove početke i prekretnice te često označavaju vremena nepredvidivih i neočekivanih promjena u našim životima.

Ljudi su stoljećima tumačili pomrčinu Sunca kao vjesnika promjene, jasan znak da će se dogoditi nešto iznimno značajno.

Pomrčine Sunca događaju se kada Mjesec prolazi između Zemlje i Sunca, privremeno zaklanjajući Sunčevu svjetlost i sprječavajući je da dopre do Zemlje. Ovaj fenomen događa se samo kada Mjesec i Sunce formiraju konjunkciju u čvrstom poravnanju s Mjesečevim čvorovima, dvjema suprotnim točkama u svemiru gdje se Mjesečeva staza siječe s ekliptikom, putanjom Sunca kako se vidi iz naše perspektive na Zemlji.

8. travnja/aprila 2024. doživljavamo potpunu solarnu pomrčinu za vrijeme mladog Mjeseca u Ovnu, u tijesnoj konjunkciji s Chironom i Sjevernim čvorom i labavijoj konjunkciji s retrogradnim Merkurom, događaj koji dolazi sa snažnom energijom čišćenja, obnove, inicijacije i iscjeljenja.

Pomrčina sjevernog Mjesečevog čvora potiče nas da krenemo prema nepoznatom, uspostavimo nove paradigme i prihvatimo nepoznate načine života. Međutim, u ovom trenutku, obraćanje pozornosti na duboke emocionalne rane bit će neophodno kako bismo pristupili mudrosti i razini svijesti koja čeka da bude otključana.

Blizina Chirona pomrčini nas obavještava da je vrijeme da osjetimo bol koju smo pokušavali izbjeći i podsjeća nas da je lijek u boli, iscjeljenje se događa tek kada se usudimo istinski osjetiti bol.

atma.hr – 52
Pomrčine kao portali u budućnost

Pomrčine su više od običnog astronomskog događaja; oni su kozmička vrata koja nam nude priliku da zakoračimo u budućnost koju želimo stvoriti.

Prodrmaju nas iz samozadovoljstva, osvjetljavaju staze kojima se manje ide i vrata koja tek treba otvoriti. Dok putujemo kroz prvu sezonu pomrčina 2024., prihvatimo promjene otvorenog srca, spremni na iscjeljenje, rast i stvaranje dubljih, autentičnijih veza sa sobom i drugima.

U ovom transformativnom razdoblju podsjećamo se da je svaki kraj novi početak, da svaki gubitak utire put novom rastu i da je svaki izazov prilika za duboku osobnu i relacijsku evoluciju.

Neka pomrčine 2024. budu vaš vodič, osvjetljavajući put do budućnosti u kojoj stojite u svojoj moći, uravnoteženi u svojoj autonomiji i svojim vezama, izliječeni i cjeloviti.

ATMA/moonomens/Pripremila: Suzana Dulčić