Poruka današnjeg dana je «unutarnji mir».

U današnje vrijeme sve je teže ostvariti unutarnji mir. Zbog mnoštva sadržaja s kojima nas stalno «bombardiraju», teško ga je ostvariti i naći. Unutarnji mir kao pojam, suprotan je unutarnjem nemiru koji dolazi od nezadovoljenih želja, koje stvara naš Ego. Ego kao glavni čimbenik stvara uvijek nove želje koje se nikada u potpunosti ne mogu zadovoljiti. Kada ostvarimo jednu želju, uvijek se rađa nova želja, pa možemo govoriti o unutarnjem nemiru izazvanom različitim željama i htjenjima.

Ipak, ne željeti, znači ne – živjeti. Želje ne možemo potisnuti niti ugasiti. Možemo ih svesti na umjereni stupanj, dovesti ih u neometajuće stanje. Neometajuće stanje znači da mi vladamo sa svojim željama a ne one s nama. Neometajuće stanje postižemo laganom promjenom razine svjesnosti koja se ostvaruje duhovnim radom na sebi. Meditacija, vježbe disanja, vježbe koncentracije, energetske metode rada, sve su to odlične metode povećanja svjesnosti i ostvarenja unutarnjeg mira. Kada je unutarnje mir ostvaren, mi smo sretni i zadovoljni. Dan nam ljepše i ugodnije prolazi, a naši odnosi dobijaju novu kvalitetu i nove uvide.

Zajedno rastemo s drugima i sa cijelom svojom okolinom ako uspijemo održavati stanje unutarnjeg mira!

Mario Piškur, jyotishi
www.vedskijyotish.com

32 OSTVARI SVOJE NEOGRANIČENE SPOSOBNOSTI

banner ostvari svoje

Prethodna objavaNevjerojatna je sloboda kada samo kažeš – TO SAM JA!
Slijedeća objavaRobert Kurbaša i Krešimir Mišak s komedijom “Pizza s Krešom” večeras u Solinu!
Mario Piškur
Mario je rođen u Zagrebu, 1969. godine. Po zanimanju je psihoterapeut, završenog studija Jungove psihoterapije te homeopatski liječnik. Tijekom svojih putovanja po Indiji upoznao je vedskog pandita dr. Chandulala S. Patela te je pod njegovim mentorstvom 2001. godine uspješno završio studij jyotisha i Vastua. Od tada aktivno radi s ljudima i drži jyotish savjetovanja. U jyotishu je školovan po principima Maharishijevog jyotisha. Bio je stalni suradnik u časopisima Karma, Ezoterikus te povremeno pisao za časopis Svjetlost. Gostovao je u nekoliko emisija na HRT – u. Redovito održava školu jyotisha i Vastua te su iz nje izašli mnogi kavalitetni jyotish savjetnici i Vastu praktičari. Kao homeopatski liječnik, registrirani homeopat Hrvatske udruge homeopata i podpredsjednik udruge Homeopati bez granica – Hrvatska, već dugi niz godina uspješno se bavi homeopatskim liječenjem odraslih i djece. Završio je studij klasične homeopatije u Londonskom homeopatskom koledžu. Licencirani je homeopat s licencom za samostalno bavljenje homeopatijom. Angažiran je u humanitarnim projektima tj. u liječenju stradalnika domovinskog rata i njihovih obitelji.