Strukture koje proizvode rivalitete postaju sve jače i centraliziranije. Te formacije kroz proizvodnju novih i održavanje starih sukoba, lako kontroliraju razjedinjeno čovječanstvo. Taj mali broj ljudi, ako su to uopće ljudi, vode nas direktno u transhumanizam, ka svom krajnjem cilju, umjetnoj inteligenciji koja nudi apsolutnu kontrolu nad čovječanstvom. Intuicija u svakom od nas, na ovoj prekretnici, može donijeti odluku. Upotrijebi tu svoju urođenu sposobnost na koju se još uvijek možeš osloniti i budi čovjek, dio prirode.

atma.hr – 78
Jedinstvo ljudi kroz povijest čovječanstva stalno se slabi uspostavljanjem, potenciranjem i jačanjem sve većeg broja međusobnih podjela. Svaka nova podjela slabi naše zajdinštvo, a tako i našu moć. Snop pruća se ne može slomiti kao prut.

Energija svakog pojedinačnog čovjeka se umjesto za nadgradnju osnovne stukture postojanja, tj. same prirode, koristi za međusobne sukobe i sukobe sa samom prirodom. Sve naše različitosti koje bi se mogle koristiti za stvaranje sinhronizirane i harmonične zajednice, postaju izvor zaraze, odnosno stalne međusobne borbe.

Sve je naopako, bore se crni protiv bijelih, kršćani protiv muslimana, pravoslavci protiv katolika, desničari protiv ljevičara, bogati protiv siromašnih, oni koji vjeruju u virus protiv onih koji ne vjeruju, oni koji su za ostanak u kući protiv onih koji šeću.

Beskonačan je broj razloga za borbu. U tom sveopćem ratu koji već tisućljećima hara zemljom i slabi čovjeka, strukture koje proizvode rivalitete postaju sve jače i centraliziranije. Te formacije kroz proizvodnju novih i održavanje starih sukoba, lako kontroliraju razjdinjeno čovječanstvo.

atma.hr – 39

I umjesto da ljudi, kao bića koja su sposobna razvijati svoju svijest do neslućenih potencijala, služe samoj prirodi čiji su dio, oni se prepuštaju toj malobrojnoj, ali jedinstvenoj mašineriji razdora i destrukcije. Taj mali broj ljudi, ako su to uopće ljudi, vode nas direktno u transhumanizam, svoj krajnji cilj, ka umjetnoj inteligenciji koja nudi apsolutnu kontrolu nad čovječanstvom.

Bez obzira na kojoj si od svih ponuđenih strana, sada ti se pruža šansa kao nikada do sada, sada je trenutak za sve koji su svoju energiju potčinili snagama razdora, da se otrgnu i probude iz omamljujuće magije borbe i okrenu jedinstvu.

Tko god od nas se samo na trenutak zaustavi, pogleda u nebo, sunce, rijeku, more, drvo, duboko udahne zrak koji ga okružuje, napije vode s izvora, shvatit će šta je to temelj njegovog života.

Od bezbroj informacija koje su ga okružile sa svih strana, moći će prepoznati one koje mu preporučuju propast kao prosperitet. Intuicija u svakom od nas, na ovoj prekretnici, može donijeti odluku. Upotrijebi tu svoju urođenu sposobnost na koju se još uvijek možeš osloniti i budi čovjek, dio prirode.

atma.hr – 78