Foto: pixabay.com

Ovaj zeleni smoothie će neugodan osjećaj nadutosti otjerati odmah! Sastoji se od pet moćnih sastojaka koji čine ovaj napitak tako posebnim!

atma.hr – 78
1. Ananas olakšava razgradnju hrane u organizmu, smanjuje apetit, a zahvaljujući visokom udjelu vlakana ubrzava izmjenu tvari u debelom crijevu (što znači ravniji trbuh) te je odličan izvor vitamina C i mangana.

2. Metvica je također slavna po svojim svojstvima sprečavanja nadutosti i pospješivanja probave. Odličan je pomagač u tjeranju osjećaja težine u trbuhu, smiruje želudac te sprečava grčeve u želucu i plinove.

3. Đumbir je isto sjajan pomagač kod gastrointestinalnih tegoba. Sprečava nakupljanje plinova i grčeve u crijevima. Može olakšati i bolest kretanja, mučnine te spriječiti povraćanje. Nakon konzumacije đumbir dospijeva ravno u gastrointestinalni sustav te neutralizira kiseline, hormone i toksine.

4. Kurkuma je odličan antioksidant i pomaže kod probavnih smetnji kao što su nadutost i plinovi.

5. Špinat je bogat izvor željeza, kalcija, vitamina A, C i drugih vitamina. Vitamini A i C zaslužni su za najveći dio “ljekovitih” svojstava špinata, a prvo u nizu je zdravlje krvožilnog sustava.

Po želji:

Aloe Vera smiruje i pročišćava probavni sustav te pomaže kod zatvora. Ova zelena “snagatorica” preporuča se i kod liječenja čira na želucu, sindroma iritabilnog crijeva, celijakije i Crohnove bolesti.

atma.hr – 39

Sastojci za napitak koji smanjuje nadutost:

– 100 grama špinata

– 30 grama svježe metvice

– 100 grama ananasa

– pola jabuke

– 2 žličice meda

– komadić svježeg đumbira, oguljen i mljeven

– 1/4 žličice praha kurkume

– 1/4 limete

– 2 decilitra vode

Priprema:

Sve sastojke ubacite u blender, promiješajte i – dobar tek.

zadovoljna.hr

atma.hr – 78