Foto: pixabay.com

Umjesto nesposobnom, vidi sebe jakom, vidi koliko si toga uspjela učiniti, koliko je toga prošlo preko tvojih leđa. Kad jednom osvijestiš moć misli, postaješ toliko moćna. A ne da čekaš to da ti kažu oni kojima strah je glavno utočište.

atma.hr – 78
Koliko je lako izbaciti te iz takta, a teško povratiti izgubljeni mir?! Dovoljna je samo jedna rečenica, opaska, podrugljiva riječ da nisi dovoljno dobra, da se ne uklapaš u njihovoj shemi odabranih, razumije se, sve po njihovoj definiciji.

Odakle to dolazi? Od nečijeg bolnog tijela, koje u grču svojih strahova, želi ispustiti otrov. Traži se samo žrtva. Te otrovne strijele, imaju za cilj jedno – diskvalifikaciju, ti ne pripadaš ovdje! Tako se određuje tvoja grupa nižeg reda, jednostavno, ne zato što ti to jesi, već zato što netko želi liječiti svoju nemoć.

Takve strelice naći će metu, samo ako opaska ostane u tvojoj podsvijesti. Kako? Kad su tvoja uvjerenja, iskustva, memorije, da nisi dovoljno dobra raspirivač te rečenice. Ti i nisi svjesna da su riječi samo šibica, ali tvoja uvjerenja su benzin po kojem plamen tinja ka svojoj imploziji.

Najčešće sve to pukne u tebi. Kad ne bi bilo benzina, ne bi bilo ni eksplozije. Tvoja uvjerenja, iskustva su pogodno tlo razmišljanju o tome.

Počinje sklapanje slika o sebi u datoj ulozi, oživljujući sebe u toj priči. To je često teško kontrolirati, pogotovo ako je emocija toliko jaka, da te kao vrtlog povuče u mutne dubine očaja, bijesa. Znak da otrov počinje svoje djelovanje.

atma.hr – 39

Stani. Izgovori tu rečenicu sebi i promatraj … koliko je ona realna da ti oduzme mir? Koliko daješ moć nečijoj nemoći?

Koliko te je sve to otrglo od lijepih trenutaka? Koliko toga si propustila vidjeti, osjetiti, koliko prekrasnih stvari je otišlo u nepovrat? Zbog čega? Samo zbog nečijeg otrova.

Znaj, svaka misao koju zadržiš u glavi ima ogroman efekt. Svjesnošću, čuvaj one pozitivne, iscjeljujuće. Drugo odbaci.

Kako? Okreni taj otrov u suštu suprotnost toga. Umjesto nesposobnom, vidi sebe jakom, vidi koliko si toga uspjela učiniti, koliko je toga prošlo preko tvojih leđa … Kad jednom osvijestiš moć misli, postaješ moćna.

A ne da čekaš to da ti kažu oni kojima strah je glavno utočište. Zato, razmisli čemu jedna bezvrijedna opaska zaslužuje toliko mjesta u tvom duhovnom hramu?

Zgužvaj je k’o najnevažnije nešto i odbaci u kantu za smeće. Samo tamo joj je mjesto!

Milijana Danevska/Buđenje izobilja ljubavi

atma.hr – 78