Foto: pixabay.com

Emocije su super i svaki dan sačinjavaju veliki dio našeg postojanja. Samim biranjem emocija, biramo i kvalitetniji put svojeg života. Emocije, um, misli, duh, tijelo, kao i sama energija čine našu jezgrovitu nedjeljivu cjelinu. Pa kako brinemo o našem tijelu, tako trebamo obratiti i na izbor emocija. One emocije koje njegujemo i kojima dopuštamo da budu dulje u nama, te emocije na kraju prevladaju. Te emocije počinju sačinjavati i kreirati energiju oko nas. Te emocije počinju sačinjavati naše misli i sam njihov tok. A kasnije taj tok misli, počinje kreirati našu fizičku stvarnost, koja nam se može, ali i ne mora sviđati.

atma.hr – 75
Pregršt je emocija koje su nam dostupne od ljubavi, radosti, snenosti, romantičnosti koje su prepune dobrih vibracija i na najbolji mogući način brinu o našem duhu i tijelu. Emocije poput ljutnje, srdžbe ili čak prividom maskirane neemotivnosti, sve smo dalje od kreativnog i atraktivnog života koji nas inspirira. Da, istina je često se možemo naći uvrijeđeni, povrijeđeni, ljuti ili na neki način se susresti sa emocijom koja našu energiju, misli, pa čak i samo tijelo i njegove reakcije izbaci iz balansa. Na nama je koliko ćemo dopustiti dugo njegovati emocije koje nam ne koriste.

Ukoliko se probudimo iz sna i poželimo odbaciti nekvalitetne emocije i začiniti svoj život, to je vrlo lako moguće. Ljepota ovog života se i sastoji od mogućnosti osjećanja cijele palete emocija, koje su prekrasne. Zato što prije u svoj život vratiti onu neodoljivu želju za prekrasnim emocijama koje poboljšavaju kvalitetu bistvovanja. Smijeh, pozitivne priče, dobre vijesti i razne male kreativnosti, koje upletemo u svoju svakodnevicu, mogu imati velik impakt na nas. Treba si naravno dopustiti osjetiti emocije koje nas susretnu kroz dan, da ne ih ne pogurnemo u podsvijest i oko nje izgradimo, neke nove obrasce koji mogu imati štetan utjecaj na našu sudbinu.

atma.hr – 75
Kao što je i sam Mooji rekao, osjećaji su samo posjetioci, dopusti im da te dotaknu i otpusti ih. Dakle vrlo je važno kojim emocijama ćemo dati naglasak i vodstvo u vlastitim životima. Puneći svoj um, misli i energiju pozitivnim, kreativnim emocijama, naš život počinje cvjetati. Diže se na veću i bolju razinu o kojoj možda nismo ni sanjali. Postaje zaista fantastična, kreativna igra koju možemo njegovati zauvijek. Za početak se makni od „crne kronike“ u novinama i pogledaj neki kreativni video koji će te potaknuti na ljepše osjećaje i razmišljanje. Pogledaj neki inspirativni film o kojem ćeš razmišljati pozitivno danima. Slušaj omiljene pjesme, dok radiš najobičnije stvari svaki dan. Istraži načine koji pozitivno djeluju na tebe svaki dan i upoznaj pregršt emocija koje su te čekale i željele zaživjeti u tebi.

Jednom kada svoj um „reprogramiramo“ na kvalitetnije osjećaje, emocije i stanja on sam počinje slijediti novi put koji stvaramo. Toliko je energetski fantastičnih emocija, pa radije biraj njih, nego one od kojih se ne osjećaš dobro.

Nera Crnčić

59 KAKO ISCIJELITI BOLOVE U LEĐIMA

banner za knjige KAKO ISCIJELITI BOLOVE U LEDIMA